Perussuomalaiset

Reijo Paunonen

Joko sana ja totuus vapautuu?

Yhteiskuntatietelijä Katri Vallaste on väitellyt 9.3.2013 esimerkiksi Ruotsin, Suomen ja Viron suurimpien sanomalehtien uutisoinnin euroskeptisyydestä. Tutkimuksessa todetaan että valtamedia kaikissa näissä maissa toimii samalla tavalla. Uutisoinneissa tehtiin euroskeptikoista naurunalaisia ja tällä tukahdutettiin asiallinen, tosiasioihin perustuva argumentointi. Kun tutkimuksen lukee, niin sen mukaan lehdistö näkee EU-kritiikin tavallaan yksipuolisesti ja vivahteettomasti, kun taas eurokriittiisistä puheenvuoroista paljastuu monipuolisempaa ajattelua, hyvin perusteltua argumentointia ja useita näkökulmia heijastavaa, vastuullista ajattelua. Lyhyesti sanottuna, media antaa väärän ja yksipuolisen kuvan eurokriittisistä teksteistä. Tämä tutkimus onkin hyvin mielenkiintoinen siinä mielessä, että edelleen selitellään ja tahallisesti vääristellään poliittisia tosiasioita valtalehdistössä. Tutkimus lieneekin kiusallinen nykyiselle valtakoneistolle ja sitä tukevalle lehdistölle. Juuri ilmestynyt Jarmo Korhosen kirja myös paljastaa kuinka suuryritykset ja edunvalvontajärjestöt vaikuttivat puolueiden saamaan tiedotukseen. Vaikuttaminen tapahtui myös tomittajien kautta uutisoinnin keinoin. Lehtien uutisointikoneisto ei siis pelkästään tyytynyt suosimiensa poliitikkojen itsensä esiin tuomaan iformaatioon mielipidekirjoituksilla ja mainonnalla suurella rahalla. Euroopassa poliittiseen- talouteen ja maahanmuutton liittyvät ikävät tilanteet ovat nyt nousseet nopeasti esille. Näihin teemoihin liittyvää vapaata keskustelua ja uutisointia tultaneen säätelemään sanan vapauteen liittyvistä juhlapuheista huolimatta. Suuri raha, etujärjestö- ja kunta/kaupunkisidonnaiset lehdet tulevat pitämään tästä huolen.

REIJO PAUNONEN   kansanedustajaehdokas,  Kaakkois- Suomen vaalipiiri


www.reijopaunonen.fi

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Nimetön
#1

Meillä ei julkaista myöskään USA-EU:n ja EU:n sisäisen rintaman repeämisestä Ukrainan asiassa.

9.2. Sarkozy vaati venäjänkielisen väestön suojelemista Ukrainassa ja Krimin kansaäänestyksen kunnioittamista. Marine le Pen sanoi muutama päivä sitten, että EU:n ei pidä olla mukana Yhdysvaltojen Euroopan sotaretkissä mukana.
Kreikka on lipeämässä.
Espanja seurannee Kreikkaa ja Ranskaa
Saksassa on voimakas oppositio asialle.
Unkari lipeilee.

eivätkä ole ainoat.

pitäisikö meidänkin varautua sanktioiden purun jälkeiseen aikaan ja viritellä jo valmiiksi kauppasuhteita?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000