Perussuomalaiset

Reijo Paunonen

Idänkaupan pohjatyö aliarvostettua?

Suomella on aina ollut tavallaan ensiyön oikeus Venäjän kauppaan jo läheisen sijaintinsakin vuoksi. Vaikeina aikoina se on ollut juuri se pelastusrengas joka on monelta muulta maalta jäänyt vain haaveeksi. Tämä perusasetelma ei kuitenkaan ole nytkään mihinkään muuttunut. Tarpeet, ihmiset, sijainti ja tahto käydä kauppaa ovat aina olleet olemassa maailmanpoliittisesta tilanteesta huolimatta. Tätä seikkaa ei maassamme ole tarpeeksi osattu arvostaa, eikä ehkä huomiodakaan. Tähän ovat vaikuttaneet Suomen osalla EU-poliittinen ja maailmanpoliittinen ohjaavuus, ja Suomen eritysasema on jäänyt jopa asiantuntijoidemme toimesta monesti sivuseikaksi.
Dmitri Medvedevin neuvonantajana Pekka Viljakainen on tehnyt merkittävän pohjatyön Venäjän kaupan osalla. Viljakaisen mukaan Suomea arvostetaan Venäjällä paljon. Suomea pidetään erittäin neutraalina Venäjän ystävänä, hyvänä naapurina. Viljakainen ei ole huomannut, että Ukrainan-kriisin ja talouspakotteiden seuraukset olisivat muuttaneet Venäjän vallanpitäjien käsityksiä Suomesta. – En ole ulkopolitiikassa, mutta rehellisesti sanon, etten ole kuullut yhtään poikkipuolista sanaa Suomesta koko tänä kolmena vuotena.
Tässä näkemyksessä korostuu Suomen erityisasema, joka kansallisella tasolla ajaa ohi EU-tason.

Terve itsekkyys ei saa olla häpeä myöskään meille, ei se ole sitä eräille EU:n pelurimaillekaan.

Tässä suhteessa kaikki suomalaisten poliitikkojen naapurimaita parjaavat alatyyliset puheet, joista ei ole Suomelle ja suomalaisille mitään hyötyä, ovat vailla käytännön järkeä, eikä niitä tulisi jatkaa. Turvallisuus ja puolustuspolitiittiset kysymykset ovat sitten oma aihepiirinsä eikä näitä tulisi sotkea liikaa idän kauppapolitiikkaan. Viljakaisen tekemää kauppapoliittista pohjatyötä ei osata maassamme arvostaa riittävästi, osaltaan juuri edellä mainituista syistä.

REIJO PAUNONEN, Kansanedustajaehdokas, Kaakkois-Suomen vaalipiiri
Lähde: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1417513471658.html

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000