Perussuomalaiset

Reijo Paunonen

Hallitus avaa yhä porsaanreikiä ulkomaisille työntekijöille

Keskiviikkona 15.10 YLE:n A-studiossa Jyrki Katainen toistamistaan päästyään toisti jäsenmaiden terveen talouden merkitystä ja EU jäsenmaiden yhteisten pelisääntöjen tärkeyttä. Suomen hallitus on niin ikään ottanut turhan sääntelyn ja byrokratian karsimisen ykköstavoitteekseen.
On käymässä taas jälleen tasan päin vastoin. Teot ja puheet pysyvät kaukana toisistaan.
Etelä-Suomen aluehallintovirasto on ottanut voimakkaasti kantaa hallituksen suunnittelemaan esitykseen tilaajavastuulain muutosprosessissa. Kritiikin mukaan tilaajavastuulain uudistus vain lisäisi harmaata taloutta ja turhaa byrokratiaa. Räikeimmät epäkohdat kohdistuvat ulkomaisten työntekijöiden eläke- ja tapaturmavakuuttamiseen ja verovelkaan. Lakia ollaan muuttamassa niin, että kun lähetetty työntekijä saapuu vasta työn alkamisen jälkeen, tilaajan ei tarvitsisi varmistaa, että tällä on eläke- ja tapaturmavakuutus. Näin vastuu siirtyykin ulkomaiselle alihankkijalle, jonka valvonta on tehotonta, koska sille ei voi määrätä laiminlyöntimaksua.
Tämä mahdollistaa sen että alihankkija voi lähettää ensin yhden työntekijän, jolla vakuutukset ovat kunnossa, ja myöhemmin 30 työntekijää, joilla vakuutuksia ei ole.

Kysymys kuuluukin, että kuinka paljon vastaavia lakiuudistuksia, jotka ovat Suomen valtiolle ja veronmaksajalle epäedullisia, onkaan vielä tulossa? Pääministeri Stubb piti taannoin tärkeänä sitä että nykyinen hallitus pysyy toimintakykyisenä ja on jatkuvasti perään kuuluttanut myös opposition tukea.
Nykyinen hallitustaho eri variaatioineen on jatkuvasti tehnyt työtä monikansallisten suuryritysten tarkoitusperiä ajatellen, kuten tämäkin esimerkki osoittaa. Juhlapuheet tulivatpa ne sitten pääministerin tai komissaarien suusta näyttävät olevan pelkkää puppua.
Pikku hiljaa voidaan myös ymmärtää hallituksen kiire ja huoli lakien ja säädösten voimaan saattamisessa ennen vallan vaihtumista.

REIJO PAUNONEN, eduskuntavaaliehdokas, Kaakkois-Suomen vaalipiiri

Lähde: Aluehallintovirasto

A-studio 15.10

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Reijo Paunonen Yrittäjä/sähköasentaja
#1

Työttömyyteen löytyy joskus yllättäväkin syy.
Vallassa kiinni riippuvat oman kansan kuurnijat.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Mara
#2

Kotimaisten velkaantuneidenkin yrittäjien pitää päästä tekemään töitä laillisesti että saisivat tilanteensa korjattua

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000