Perussuomalaiset

Päivi Sivenius

TYÖTTÖMÄN ASEMA

TYÖTTÖMÄN ASEMA

Jotta työtön ottaisi osa-aikatyötä vastaan, on tämänhetkinen byrokratia purettava. Ensin odotat työnantajalta työsopimusta ja palkkalaskelmaa. Palkkalaskelmahan tulee juuri ennen palkanmaksupäivää. Lähetät ne päivärahan maksajalle. Sitten odotat, että maksaja käsittelee ne, ennen kuin soviteltu päiväraha voidaan maksaa. Voi olla, että päivärahan ja palkan maksupäivällä on viikkojenkin ero.
Tämän vuoden alusta Kela saa palkkatiedot suoraan tulorekisteristä, mutta ansiosidonnaisella oleva joutuu vielä tiedot lähettämään liittoon. Sähköisesti se käy kätevästi, mutta onko kaikilla siihen mahdollisuutta? Postikin kulkee hitaasti.
Kätevintä olisi, että tiedot käsiteltäisiin vasta seuraavaan päivärahaan, taannehtivasti. Työtönhän saa tienata 300€/netto/kk niin ettei se vaikuta päivärahan suuruuteen. Mutta siltikin kaikki lippuset ja lappuset on lähetettävä.
Entäpä mitä alennuksia työtön saa? Jossain pääsee kesäteatteriin halvemmalla, jossain uimahalliin. Mitenkäs julkinen liikenne? VR uudisti lippujen hintoja vuoden 2016 helmikuussa. Silloin tuli säästölippu ja peruslippu myyntiin. Säästölipunhan voi ostaa kuka vaan, se on huomattavasti halvempi. Mutta jos aikataulut ei osu kohdilleen, on vain peruslippu. Siitä saavat alennusta opiskelijat 30%, eläkeläiset sekä yli 65-vuotiaat 20%. Työttömiä ei ole huomioitu. Matkahuollon sivuilta ei löytynyt alennusprosenttia, mutta sieltä voi tilata eläkeläiskortin, joka maksaa 6€. Sitä korttia vilauttamalla saa alennuksen busseissa. Jopa lehdistön edustajille näkyy olevan alennus, jos pressikortissa on matkahuollon merkki!
Julkista liikennettä kuitenkin ajetaan alas täällä maaseudulla. Maaseudulla, jossa väestö ikääntyy ja työttömyys kasvaa. VR päättää, että joillain asemilla ei enää juna pysähdy, kun sieltä ei tule tarpeeksi matkustajia kyytiin. Pääsee 2-3min. aikaisemmin pääteasemalle. Palvelut karkaavat kuitenkin isompiin kuntakeskuksiin eikä kaikilla ole mahdollisuutta siihen omaan kulkuneuvoon. Bussit kulkevat aamulla toiseen suuntaan ja myöhään iltapäivästä takaisin.
Olisiko jo aika ottaa huomioon koko Suomen kansa? -työttömätkin

Päivi Sivenius
eduskuntavaaliehdokas (ps)
Rautjärvi

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Nimetön
#1

Kyllä, tyttömät tulee ottaa huomioon ihmisarvoisesti. En tiedä kuinka ihmeessä ns. aktiivimalli tekee minusta työnantajille haluttavamman, kun työnantajat ovat tähänkin saakkaa olleet sitä mieltä, ettei minua tarvita työelämässä. Aktiivimalliin pitää ottaa mukaan myös työnantajat, yritystukia ei makseta täysimääräisenä ellei työnantaja palkkaa työttömänä olevaa työnhakijaa. Yli viiskymppisten palkkaamiseen olisi hyvä saada joku ”porkkana”, muuten ei meitä tarvita. Elikkä työnantajat mukaan aktiivitalkoisiin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

ps valehtelee, kun ei muuhun pysty
#2

Hallituksessa ps sitä työttömien asemaa on nimenomaan ollut huonontamassa.

Toista kertaa pettureita ei äänestä kukaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#4

Olematta mikään Aktiivimallin ihannoija kysyn kuitenkin mitä sitten olisi pitänyt/pitäisi tehdä?
Jotnkin vaan on iskostunut päähän näkemys, että meille on ja oli muodostumassa yhä laajeneva joukko, jopa nuoria ihmisiä, joiden tulevaisuus näytti/näyttää olevan täysin vailla mitään mahdollisuutta päästä mukaan yhteiskuntaan? Korkeintaan sen viimeisen turvaverkon varassa roikkumista. Eihä sellaista vaihtoehtoa kenellekään soisi? Varsinkaan nuorille ihmisille. Joku kymmeniä vuosia työelämässä ollut ja kentien erilaisia remppoja sitä myötä saanut on toinen juttu. Aktiivimallin eräs heikkous onkin, että se ajaa kaikki samaan karsinaan.
Annan kuitenkin tunnustuksen Linströmille, että oli ryhtiä tehdä jotainasian eteen. Kaikista ei siihen olisi ollut. (Muutoinhan kaveri ei arostusta ansaitse.)
Työttömän aseman helpottamiseen tuntuu blogisti olevan paneutunut, mikä on erinomainen juttu.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#tervedemokratia
#3

2010-luvun nuorten pahoinvoinnista on puhuttava ääneen. Joku huutaa median perään?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000