Perussuomalaiset

Piritta Poikonen

Maahanmuutto ei ole talouden ihmelääke

Muodissa olevan talousnäkemyksen mukaan Suomeen pitäisi saada runsaasti maahanmuuttoa, koska teorian mukaan työntekijöiden runsas määrä luo uusia työpaikkoja ja saa aikaan talouskasvua. Teorian toimiminen tosin edellyttää, että saapuvat työntekijät vastaavat osaamiseltaan vastaanottajamaan tarpeita. Suuri määrä kieli- ja ammattitaidottomia tulijoita ei siis saa aikaan työpaikkojen määrän kasvua eikä paranna vastaanottajamaan huoltosuhdetta.     

Tilanne oli erilainen 1960-luvulla, jolloin suomalaista työvoimaa muutti sankoin joukoin Ruotsiin tehtaille töihin. Silloin työvoiman laatu ja sen kysyntä kohtasivat hyvin ja Ruotsin talous kasvoi suomalaisten muuttajien ansiosta. Muuttoaallon inhimillisenä hintana oli koti-ikävä. Voi kunpa meillä Suomessa olisi oma teollisuutemme ehtinyt kehittyä ajoissa ja tarjota työpaikat lähtemään joutuneille! Mutta eipä ehtinyt. Tämä onkin yksi muodissa olevan talousteorian kompastuskivi: työntekijöiden määrän lisäyksen myötä käynnistyvä mekanismi toimii teoriassakin vasta pitkällä aikavälillä. Siirtymäaika ongelmineen aiheuttaa henkistä ja taloudellista haittaa sen kokeville ikäluokille.  

Talousteorialla perustellun runsaan maahanmuuton todellinen tavoite onkin lisätä työtä tarvitsevan väestön määrää ja näin saada työttömät nöyriksi ja palkat laskemaan.  Tämä palkka-ale on muuten sitä kuuluisaa ”sisäistä devalvaatiota”, johon olemme eurojäsenyyden myötä pakotettuja, koska ulkoista devalvointia emme voi enää tehdä. On kohtuutonta vaatia työttömiä töihin miten pienellä palkalla tahansa. Työn pitää olla reilu peli sekä työntekijälle että työnantajalle, jolloin maksetaan oikea palkka tuottavasta työpanoksesta.

Toivon malttia maahanmuuttokeskusteluun. Työperäinen maahanmuutto on eri asia kuin puhtaan sosiaaliturvahakuinen tai sitten aitoon hätätilaan perustuva. Talousteoreetikkojen haluama työttömien kyykyttämiseen tähtäävä kontrolloimaton massamaahanmuutto on myös oma juttunsa. Sillä ei ratkaista kestävyysvajetta eikä korjata huoltosuhdetta.

PIRITTA POIKONEN

Kaupunginvaltuutettu (ps) ja eduskuntavaaliehdokas

Lohja

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


6 kommenttia
Mika
Hämmentynyt
#1

Vielä tällainenkin näkökulma asiaan, että aito työperäinen maahanmuutto köyhemmistä/kriisimaista on riistotaloutta. Mitä niihin maihin jää, jos sieltä tuodaan hallitsemattomasti ”valioyksilöt”, -nuoret miehet, terveeet ja työkykyiset pois?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#6

Eikä tarvitse katsoa kuin Viroon, jossa tullaan olemaan vielä ihmeissään, kun sieltä on nyt lähtenyt parhaassa työiässä olevaa väkeä paljon pois.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Kun meille otetaan ulkoa lisää työvoimaa, jota jo meillä on ennestään, mutta kiristysken avulla pakotetaan heidät tekemään työtä alhaisella palkkatasolla, parannetaanko tällä valtiontalouden nk. kestävyysvajetta?
vastaus: ei.
-alhaisista palkoista tulee erittäin vähäinen verokertymä
-silti nämä henkilöt käyttävät yhteiskunnan pelveluita, ja köyhinä enimmäkseen julkisia
-alhaisen palkan vuoksi he ovat oikeutettuja monenlaisiin tulonsiirtoihin vieläpä usein täysimääräisinä
-nykyiset työttömämme, 480 000, jäävät vielä varmemmin pitkäaikaistyöttömiski ja rasittamaan valtiontalouttamme, kun heidän työpaikkansa viedään.

Keitä tämä sitten hyödyttää?
Yhteiskunta romuttuu, mutta: omistajat saavat halpatyövoimaa ja lisää voittoja.

Kaiken lisäksi kotimaisten työttömienja tulijoiden välille alkaa syntyä kaunaa, koska tulijat vievät työpaikat ja muut etuudet. Syntyy nk. ”white trash”-luokka, joka omaa arvoaan korostaakseen halveksuu tulijoita. Työttömien ryhmien välille voi syntyä väkivaltaa.

Joka tapauksessa Afrikan ym. alueen tulijat tuovat kulttuurinsa ja lieveilmiönsä mukanaan, ja lisäksi syntyy epäluuloa ja konflikteja erilaisten väestöryhmien välille. Koulujen taso romahtaa, maamme kilpailukyky samalla.
Maastamme tulee banaanitasavalta, jossa vain rikkaiden lapsilla on mahdollisuus tasokkaaseen koulutukseen, muista tulee rikkaille MCDonaldsin myyjiä, kengänkiillottajia ja opiskelijatytöt ja -pojat joutuvat myymään itseään eliitille rahoittaakseen opintojaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Seppo Muurinen
#3

Onko niin että Suomi on houkutteleva vaihtoehto – eriasteisille maahanmuuttajille – ja varmaankin on jos verrataan köyhien/sotaisten valtioiden elinolosuhteisiin josta tänne saakka tulevat.
Eräässä haastattelussa eräs ruotsalainen sanoi meistä suomalaisista
” ettei haluaisi asua Suomessa kun täällä on niin vähän eri maista tulleita kansalaisia ”… katukuvan köyhyyttä siinä sanoessaan.

Mutta onko Ruotsissa ja Tanskassa kaikki tuo hallinnassa sopuisasti,eri lieveilmiöineen … luulenpa ettei ole ja siksi olisi kovin tärkeää että Suomessa ei tehtäisi sellaisia virheitä kuten naapurimaissa mutta se ei tarkoita sitä – että kansakuntana emme hyväksyisi järkiperäistä että hallittua maahanmuuttoa … kotouttamisineen !

Perussuomalaisilla on mielestäni tässä ollut hyväkin linja että otetaan kokonaisuus huomioon – myös tulevaisuuskin ja se on myös etu maahanmuuttajille/pakolaisille !

Kriittisyys realismilla tässä yhteiskunnassamme todellakaan tarkoita aina sanaa/vastustamista EI sanalla … vaan kaukokatseisuutta !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Maahanmuuttajat otetaan pudottamaan palkkataso, jotta omistajat saavat suurempia voittoja. Pienituloisilta ei tule verotuloja ja he käyttävät julkisia palveluita. Tämä ei ymmärrettävästi ole kestävä ratkaisu, etenkään kun meillä on jo 480 000 työtöntä.

On täysi vale, että maassamme tarvittaisiin lisätyövoimaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Mitä enemmän maassa on työtöntä väkeä – sitä suurempi talous?
Ehkä talouden koko (ei henkeä kohden), mutta kasvu johtuu velasta, jota tarvitaan sosiaalikulujuen kattamiseen. Hetken päästä ovella onkin talousromahdus.
Talouden koko henkeä kohden eli BKT/asukas sen sijaan laskee aina kun otetaan lisää työttömiä, ja velkojen erääntyessä romahtaa.

Todellisen taloustieteen mukaan tulee pyrkiä lähelle täystyöllisyyttä, jolloin tuotanto henkeä kohden on maksimissaan, hyvinvointi maksimissaan ja valtion työttömyys- ja sosiaalikulut sekä syrjäytyminen kuluineen minimissään.

Älkää olko hyväuskoisia ja uskoko kaikkea puppua, mitä valtaeliitti mamutuspropagandanaan syytä Helsingin Sanomista ja musita Sanomien ja Alma Median kanavista.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000