Perussuomalaiset

Kaisa Juuso

Onko Suomi kaupan – Koronasta liittovaltioon

6 kommenttia

Merkel ja Macron ovat lyöneet viisaat päänsä yhteen ja keksineet, että kaikkien EU-maiden pitää osallistua koronavahinkojen rahoitukseen solidaarisesti.

Mediasta olemme voineet lukea, että Suomea on pyydetty takaamaan 750 miljardin kokoista elvytyspakettia, josta 500 miljardia jaettaisiin muutamille EU-maille ilman takaisinmaksuvelvoitetta ja 250 miljardia annettaisiin lainoina. Suomen takausvastuu liikkuisi näillä näkymin n. 12 miljardin paikkeilla.

Suurimman potin ilmaista rahaa saisivat Italia, Espanja, Ranska, Puola, Saksa ja Kreikka. Lahjoittamansa 500 miljardia EU keräisi takaisin erilaisilla EU-veroilla; on esitetty ainakin muoviveroa, hiiliveroa ja transaktioveroa. Porkkanana on luvattu vähän rahaa myös Suomelle, n. 3 miljardia, jotka saisimme käyttää EU:n määräämiin kohteisiin.

EU käyttää hyväksi havaittua keinoa saada tahtonsa läpi. Kiristys, uhkaus ja lahjonta. Asian puolestapuhujat uhkaavat sillä, että meidän vientiteollisuutemme loppuu kuin seinään, koska kenelläkään Euroopassa ei ole varaa ostaa meidän tuotteitamme. Eli meidän pitäisi siis lahjoittaa rahaa muille EU-maille, jotta heillä olisi varaa ostaa meidän tuotteitamme. Porkkanaksi tarjotaan rahaa ilmastotoimiin. Aika absurdi tilanne ja mielestäni keinotekoista markkinatalouden ylläpitoa.

Vai onko sittenkin niin, että kysymyksessä on jälleen kerran Ranskan ja Saksan pankkien pelastusoperaatio. Ne ovat lainanneet rahaa maille, jotka eivät pysty maksamaan velkojaan, joten siksipä meidän muiden EU-maiden pitää hoitaa asia, jotta pankit pelastuvat. Samalla Ranska ja Saksa saisivat itsekin mojovan potin. Ranska melkein 40 miljardia ja Saksa vähän vajaa 30 miljardia.

Tiedossa on myös, että molempien maiden autoteollisuus on kriisissä. Piru olkapäälläni kuiskuttelee, että kyseessä on myös näiden maiden autoteollisuuden pelastaminen. Pitää antaa ihmisille rahaa, jotta heillä on varaa ostaa autoja. Samaan aikaan kehitetään EU-tason sääntöjä, joilla ihmiset pakotetaan ostamaan sähköautoja ja á vot – ongelma ratkaistu. Taas menee Saksalla ja Ranskalla hyvin varsinkin, kun EU:n pörssistä maksettaisiin kaikille EU-maille tukia sähköautojen hankkimiseen.

Näitä asioita pohtiessa, pitää pohtia myös erilaisia riskiskenaarioita eli mitä tapahtuu, jos EU:ssa ei päästä yhteisymmärrykseen tulevista EU-veroista tai lainaa saaneet maat eivät pysty maksamaan velkojaan EU:lle.

Minä tiedän. Suomi maksaa. Siinä olisi tämän hallituksen lahja tuleville sukupolville.

On häpeällistä, että tällaista EU:n yhteistä elvytysrahastoa edes kehdataan meille esittää. Se on kaiken muun lisäksi vastoin EU:n omia sääntöjä. EU:n, jossa nyt äänekkäästi korostetaan oikeusvaltioperiaatetta ja sen noudattamisen tärkeydettä, ollaan valmiita rikkomaan omia sääntöjä.

EU:sta ollaan tekemässä liitovaltiota koronan varjolla.

Nyt on Suomelle viimeinen hetki sanoa kiitos, mutta ei kiitos.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


6 kommenttia
Nimetön
Vihainen
#1

S.Rädyn sanoja” lainaten”.Saksa on paska maa!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#2

Ollaanko me aivan hölmöjä? Tai kyllä ollaan, hölmöjä, nenästä vedettäviä, lapsenuskoisia. kuuntelin tuossaKataisen höpinöitä juuri noiden ”yhteisvastuiden” siunauksellisuudesta ja siitä miten se poikii työtä suomalaisille.
Keskiajalla peloteltiin meitä metsäläisiä Kirkon kirouksella ja Iankaikkisella kadotuksella. Nöyrästi kansa maksoi almunsa. Nyt pelotellaan EU:n kaatumisen kadotuksella. Ja taas maksetaan. Ennen olivat lypsämässä Rooman Paavit, vasallit ja muut elätit. Nyt Saksan ja Ranskan johtajat, joiden pankkien pelastamiseen, eli kovaa korkoa tuottaneiden pääomien takaisin saamikseksi, käynnitettiin taas tämä irvokas näytelmä. Kreikka olikin vasta pientä harjoittelua. Niin kaun kuppaus kestää, kun kupattavat sitä sietää. Jotkut jopa nauttii?
Veropohjaa on laajennettava, huutaa Halituspuolueen Arhinmäki. Valtiovarainministeriön työryhmä puhuu Kiinteistöveron nostosta. Ensisijainen tavoite tietenki turvata Virkamieseliitin toimeentulo.
SDP:n kannatus nousee!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#3

Tuntuu kyllä kummalta tuo SDP:n kannatuksen nousu?Ettei vain olisi tahallaan tehtyjä gallup tuloksia?Että saataisiin kansalaisten tuki tälle velka/laina/taakanjako paketille!!!Vasta uudet Eduskuntavaalit näyttäisivät,puolueiden todelliset kannatusluvut?!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#4

Hei. Kiitos Kaisakin. Ei se olkapäälläsi kuiskaaja ollut piru, Vaan Jumalan Pyhä Henki sydämessäsi; joka sanoi sinulle tosiasioita tulevasta, koska euut ja monet muut asiat ovat itsestä perkeleestä. Jeesus Kristus sanoo meille: Minä olen sisällisesti teissä; ettekö, te sitä huomaa? Huomataan Kaisa ja ollaan vahvasti Hänen puolellaan; asioita hoitamassa; muutenhan nämä jutut menevät; belselle, eli; sielujemme viholliselle. Jumala Hän on ennenkin meidän kauppa-asioitakin huolta pitänyt ja pitää vastakin, kun vain Häneen; Rohkeasti turvaamme. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

eastfinn
#5

Korona on vain hyvä tekosyy rahastaa pöljäkkeiltä rahaa Ranskan ja Saksan pankeille ja viedä liittovaltiota eteenpäin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Vasemmistolainen
Iloinen
#6

Ei ole mitään salaliittoteoriaa, on vain 28 maata, jotka koittavat yhdessä sopia keinoista, joilla eurooppa pelastuu kriisin keskellä. Saksa ja Ranska ovat esittäneet oman ehdotuksensa ja Suomi on ilmoittanut, ettei se sellaisenaan kelpaa. Moni muukin maa on samaa mieltä. Nyt etsitään toimivaa kompromissia. Tavoite kuitenkin kirkkaana mielessä. Nyt jos koskaan on hyvä, että kuulutaan EU:iin, jolla on riittävän leveät hartiat saattaa ikävä tilanne oikeille raiteille. 25 vuotta edistyksellistä, ihanaa Eurooppaa on tehnyt Suomen vahvemmaksi ja vauraammaksi monella mittarilla. Taakse on jäänyt suljettu talous, impivaara, idän pelko ja onneton haavoittuva markka. Viva Europa, Viva itsenäinen Suomi ja siniristilippu!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000