Perussuomalaiset

Pia Kuparinen

Puolalaiset ei vaan tajua, sanoi Soini

4 kommenttia

Tässähän ei ole kysymys sopimuksesta. Tämä on kansainvälisesti neuvoteltu asiakirja. Väitätte, että sitä ollaan allekirjoittamassa jossakin. Ei sitä olla allekirjoittamassa.” Näin tänään ministeriaitiosta kyselytunnilla ulkoministerin suulla kuultiin. Lisäksi, GCM on menossa kuulemma normaaliin YK:n päätöslauselmakäsittelyyn. Pakkohan tuo on uskoa, kun näin sanoo ministeri, taitavaksi ja rehelliseksi tunnettu sekä kansanedustaja, jota totuudessa pysymisessä salissa sitoo erityinen tarkkuus.

Reutersin mukaan Puolan sisäministeri Joachim Brudziński sanoi jo kuukausi sitten ehdottavansa hallitukselleen maansa jättäytymistä sopimuksen ulkopuolelle. Näin on myös käymässä. Samoin USA, Unkari,Kroatia ja Australia jättävät sopimuksen, joka siis ei ole allekirjoitettu sopimus…öö, no kirjoittamatta alle. Näille maille pitäisi kertoa nyt, että mitään ei olla allekirjoittamassa – ne eivät selvästi ymmärrä mistä on kyse.
Jotain Marrakechissa ollaan kuitenkin tekemässä 11. – 12.12. valtioiden päämiesten kokouksessa. On totta, että GCM on 2016 YK:n yleiskokouksen päätöslauselmasta alkunsa saanut prosessi. Marokossa tämän pohjalta saanut asiakirja, joidenkin valtioiden mielestä sopimus, ollaan juhlallisesti hyväksymässä (mutta mitään ei siis ulkoministerin mukaan allekirjoiteta).
Soini ei ilmeisesti ajanpuutteen takia ehtinyt vastata Huhtasaaren jatkokysymykseen siitä, miten palautussopimus Irakin kanssa etenee. Tätähän ministeri on kärkihankkeenaan tehnyt jo neljättä vuotta.
Sen sijaan Soini valitsi vastauksiinsa GCM:stä muutamia tavoittelun arvoisia kohtia, joita sinne on kieltämättä kirjattu. Sopimuksessa on kuitenkin sisäänrakennettu tavoitteellisuus maahanmuuton edistämisestä ja jatkamisesta vastaanottavien maiden toimesta, rajoituksia turvapaikanhakijoiden ja muiden laittomien säilöönotosta ja sananvapautta rajoittavia ohjenuoria medialle.

Olipa GCM sopimus tai ei, en kannata myöskään paperin juhlallista hyväksyntää. Jäämme nyt odottamaan kuka Marokossa sen hyväksyy ja onko jollain jopa kynä kädessä näin tehdessään.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Nimetön
#1

”Tässähän ei ole kyse poliittisesta loikkauksesta vaan isänmaan edun ajamisesta”, tätähän Soini tarkoitti vaikkei kirjaimellisesti juuri näin sanonutkaan.

No sitten taas toiseen asiaan, jota Soini haluaa sitovasti määritellä.
Ao. sopimuksen nettisivuilla on teksti: ”The global compact for migration is the first, intergovernmentally negotiated agreement…” eli agreement on kyllä sopimus on siinä sitten allekirjoituksia tai ei. Kukahan muuten siitä on Suomen puolesta neuvotellut?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

päästiin perseen myjistä
#2

Perseenmyyjä Soinihan nyt ajaa täysilla omaa Brysselin miljoona virkaa,nyt kun Eu:n uusi johtaja sattui olemaan samasta lahkosta kuin Soini siis siitä joka vastustaa Abortteja ja ovat kunnostautuneet pedofilia hommissa.
Perseenmyyjä Soinilla ei ole mitään muuta vaihtoaehtoa kuin jatkaa valitsemallaan tielä kun Kotimaan politiikassa luottamus on tuhottu perseen myynnillä ja äänestäjien pettämisellä !
Tämä päivä oli kuin lottovoitto Perseenmyyjä Soinille kun sen ”uskon” veli pääsi Eu:n johtoon !!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Soini on pelinsä pelannut ja osoittautunut mielestäni muuksi kuin mitä aikanaan lupasi olla.
Suomihan nyt menee ja hyväksyy kaiken mitä EU sille ehdottaa. Onhan meillä meppeinä sdeepeetä, Stuppia ja Kataista. Mikä on Soinin osuus?
2015 invaasiotakaan ei uskallettu estää mummomerkelin pelossa eikä Soinikaan ollut esteenä.
Kohta Brysselistä ehdotetaan yhteistä budjettia EUn alueelle ja sekin menee täällä hyväksyntään. Päätöstä persut eivät pääse vastustamaan kun asia ei etene eduskuntaan. Yhteinenbudjetti takaa alueellemme valtaisan turvapaikka-invaasion. Saamme budjetoidun tukun seteleitä joilla hoidamme turvikset. Haitoista EU ei maksa mitään…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#4

Soini sanoi myös että GCM on käsitelty valiokunnassa jossa PS on sen hyväksynyt nyt pyydän voisitko selventää tätä asiaa jokin ei nyt mielestäni täsmää. Jani Mäkelä ei pääsyt kyselytunnilla vastaamaan tähän vaikka Soini mainitsi hänet nimeltä Risikko lopetti asian käsittelyn mielestäni kesken. Voisitko laittaa esim. linkin tähän valiokunnan pöytäkirjasta. Kiitos

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000