Perussuomalaiset

Olli Kekkonen

Perusasiaa kuntavaaleista.

1 kommenttia

Kuntavaalit ovat paikallisyhdistyksen, ja sitä kautta monien paikallistasolla toimivien aktiivien tärkeimmät vaalit. Kuntavaaleissa haetaan kannatusta puolueen paikallisyhdistykselle, jotta meillä olisi mahdollisimman paljon vaikutusvaltaa täällä Kotkassa. Väittäisin, että jokainen meidän jäsen on tämän asian ymmärtänyt.

Kun vaalit ovat jossain vaiheessa ohi ja valtuutetut on valittu niin silloin on vaikuttamisen paikka – vaikka ei tulisikaan valituksi valtuustoon. Kotkan Perussuomalaiset on paikallisyhdistys, jossa halutaan edustaa jäsenistön tahtoa.

On totta että meidän valtuustoryhmässämme ei ole puoluekuria mutta yritämme aina olla joka asiasta samaa mieltä. Jos yksittäinen valtuutettu kuitenkin päättää, ettei voi olla samaa mieltä kuin muu ryhmä niin hän voi vapaasti olla myös omaa mieltänsä kunhan vain ilmoittaa sen ryhmässä etukäteen. Tämä johtuu siitä, että monista asioista neuvotellaan muiden valtuustoryhmien kanssa ja valtuustoryhmän puheenjohtajan täytyy tietää mitä mieltä ryhmä on ja millä mandaateilla voi neuvotteluissa asioista sopia. Tämä puoluekurittomuus kuntavaalitasolla takaa kuitenkin sen, että valtuutetut voivat edustaa eri näkemyksiä paikallisyhdistyksen sisältä.

Vaalien jälkeen jaetaan luottamuspaikkoja. Juuri nyt en voi sanoa minkälaisia lautakuntia ja jaostoja meillä tulee olemaan, koska Kotkassa on organisaatiomuutos meneillään ja lautakuntia yhdistellään kovaa vauhtia. Mutta pääasia säilyy – Meillä valtuutetut ja lautakuntien jäsenet edustavat juuri sinun mielipidettäsi, joten toivottavasti myös muistat sen kertoa. Uskoisin että aktiivisella osallistumisella voi vaikuttaa ihan yhtä paljon vaikka ei tulisi valituksi. Itseasiassa kuluvan kauden aikana olen todennut että valtuuston istunnot itsessään ovat pelkkää sirkusta ja päätökset tehdään ennen istuntoja, eli siellä jossa jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa.

Olet siis lähtenyt ehdolle valtuustoon keräämään ääniä paikallisyhdistykselle. Mutta ei siinä vielä kaikki, kuten tv-shopissa todetaan sanoa. 🙂 

Ainakin omalta osaltani kuluneen neljän vuoden aikana voin sanoa, että olen saanut tästä toiminnasta paljon irti. Ennen edellisiä kunnallisvaaleja ajoin 12-vuotta rekkaa ja kuorma-autoa lähinnä pääkaupunkiseudulla ja yöllä enkä ollut ikinä osallistunut mihinkään viralliseen kokoukseen. Nyt neljän vuoden jälkeen olen oppinut kokoustekniikan, kirjoitustaitoni on parantunut huomattavasti vaikka välillä pientä kirjoitusvirhettä tuleekin. Olen saanut osallistua Eurovaalien markkinointiin, eduskuntavaalityön tekemiseen ja koko eduskuntavaalien järjestämiseen vaalipiirilautakunnan kautta. Olen tutustunut aivan järkyttävän hienoon porukkaan, sekä meidän paikallisyhdistyksessä, että piirissä ja monella muulla paikkakunnalla. Olen osallistunut kaikenlaisiin koulutuksiin mm. luottamusmiespaikkalaskenta, kirjanpito, vaalipäällikkö, sosiaalisenmedian käyttö, kokoustekniikka ja jne… Olen oikeasti neljän vuoden aikana saanut oppia siitä miten Suomen kaltaisessa maassa sekä Kotkan kaltaisessa kaupungissa päätöksenteko toimii ja miten siihen voi vaikuttaa. Olen ollut lukemattomissa neuvotteluissa muiden puolueiden edustajien kanssa ja saanut kaikenlaisia pieniä asioita läpi monessa eri elimessä. Sain jopa kirjattua Teknisessä lautakunnassa sellaisen tekstin, että Kotkaan ei rakenneta tulevaisuudessa tasakattoisia rakennuksia.

Omalle kohdalleni viime vaaleihin osallistuminen siis antoi paljon vaikka ihan piruuttani niihin lähdinkin, koska kaikkea pitää kokeilla. On ihan sinusta itsestäsi kiinni kuinka paljon haluat vaikuttaa ja oppia. Perussuomalaisissa vaikuttaminen tarjoaa kuitenkin hyvät edellytykset oppia ja kehittää itseään ja sitä kautta päästä myös vaikuttamaan asioihin. Jos jonkun asian saa suurella työllä vietyä läpi niin siitä tulee todella hieno tunne. Kaikkia asioita ei saa läpi, ei vaikka ne olisivat kuinka hyviä tahansa. Tässä kohtaa kannattaa jatkaa matkaa pää pystyssä kohti uusia haasteita.

Toivotan siis näillä sanoilla kaikille meidän ehdokkaille ja muille jäsenille oikein hyvää vaalityötä!
Yritän itse kuunnella kaikkia jäseniä ja vastata kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin mitä ikinä vastaan tulee.

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Gerhard Koch
Iloinen
#2

Juuri näin koen asian oltuani yli 4 vuotta liikuntalautakunnassa 🙂

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000