Sananvapauteen kajottiin jälleen
Liki kolmen viikon odottelun jälkeen Turun Sanomat julkaisi kirjoitukseni liittyen metsästyksestä saatuun hyötyyn ja hyvinvointiin. Sensuurin koura oli kuitenkin kahmaisuut osan tekstistä ja vieläpä sellaisen osan, jota kovasti ihmettelen. Julkaistun kirjoituksen voi lukea linkistä http://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/747381/Metsastyksesta+hyotya+ja+hyvinvointia
Puuttuvassa osuudessa vertailin eri eläimistä peräisin olevien lihojen proteiinipitoisuuksia. Tarkoitukseni oli herättää ihmisiä huomaamaan, kuinka terveellistä riistaliha on. Lisäksi kirjoituksessa käsiteltiin sitä, kuinka metsästysharrastuksen myötä ruokavalioon tulevat usein myös muut luonnon antimet, kuten sienet ja marjat. Ilmeisesti Turun Sanomat piti tietoja merkityksettöminä. Tässäpä kuitenkin kyseinen vertailu.
Eläin
Proteiinia
Hirvi
76%
Poro
69%
Jänis
66%
Sika (keskiarvo)
34%
Nauta (keskiarvo)
51%
Lammas
40%
Broileri (keskiarvo)
71%
Kalkkuna
65%
Metsälintu
67%
Tekstin aiheet:
Osallistu keskusteluun!
0 kommenttia