Perussuomalaiset

Minna Reijonen

Ei Suomen rahoja Afganistanin korruptiolle!

Suomi on antanut Afganistanille kehitysapua valtavia määriä. Vuosittain Suomi antaa noin 28 miljoonaa euroa Afganistanille. MTV uutisten mukaan Suomi on käyttänyt Afganistaniin jopa miljardin suomalaisten veronmaksajien rahaa. Afganistanissa on todettu korruption olevan voimissaan. On tärkeää, että suomalaisten veronmaksajien rahojen käyttöä seurataan ja niiden käytöstä tehdään vaikutusarviot.

Näyttää siltä, että rahojen käytön tai vaikutuksien arviointi ei ole ollut riittävää, jos kaikesta rahan kylvämisestä riippumatta ollaan samassa tilanteessa kuin 20 vuotta sitten. Kun kyseessä on suomalaisten veronmaksajien rahat, niin mikä on mennyt vaikutusarvioinneissa pieleen? Kaikista maista juuri Afganistaniin on lähetetty eniten rahaa. Rahaa on lähetetty vuodesta 2002 asti, jolloin Taliban ”kukistettiin” ja kansainväliset joukot ylläpitivät järjestystä. Nyt kansainväliset joukot ovat pois ja reilussa kuukaudessa Taliban on valloittanut maan ja kaikki on taas kuten ennen.

Minkä pysyvän muutoksen suomalaisten veronmaksajien miljardin euron rahat ovat aiheuttaneet. Olisiko pysyvää muutosta tullut, mikäli Suomen ja muiden maiden tuki ei olisi mennyt korruptioon? Vai onko vain niin, ettei kannettu vesi kaivossa pysy.

Millaiset vaikutusarviot Suomi on tehnyt tai teettänyt Afganistanille antamilleen rahoille ja mikä taho on vaikutusarvioinnit tehnyt ja onko Suomi valmistautunut lopettamaan kehitysavun maihin, joissa todistettavasti paljastuu esiintyvän runsaasti korruptiota. Tätä kysyin ministerille lähettämässäni kirjallisessa kysymyksessä. Tähän täytyy saada vastaus.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000