Perussuomalaiset

Mikael Miikkola

Polje! Polje! Kyllä ketjua piisaa…

Kun viimeinenkin tappajasepeli on pyöräteiltä poistettu, alkaa fillaristien juhla.

Luomupyörät ovat saaneet seurakseen sähköavusteiset. Nyt myös pyylevät, pontevat sekä terveydellisiä ongelmiakin harmittelevat pääsevät nauttimaan innostavasta liikunnasta.

Säähän et voi vaikuttaa, mutta omaan kuntoosi kyllä. Siksi useat työantajat ovat myös taloudellisesti tukeneet työmatkapyöräilyä. Kiitos motivoinnista!

Mutta ratsua pitää myös huoltaa. Jos vain survoo menemään, niin kohta keksintö rahisee, jalkajarru ei toimi ja kroppaan saattaa tarttua asvaltti-ihottumaa.

Ketjut ovat fillareiden vaativin osa. Ne sinkuvat ja kuluvat. Sähköavusteisen pyörän ketjut on vaihdettava n. 2000 km välein. Luomupyörien kestävät 2-3 kertaa pitempään. 0,75 cm maksimikuluman ”pyörätohtori” toteaa mittaraudalla sukkelammin kuin kuumeen.

Kulunut ketju jyrsii myös vaihderattaita. Usein nekin on samalla vaihdettava. Mitä laadukkaampia ja puhtaampia sekä vaihteistosarja että ketjut ovat, sitä pitempään ne kestävät.

Tarkka on oltava, sillä eri rataspakat (1-13 kpl) vaativat vaihdettaessa kukin levyisensä ketjun.

Vaihteettomissa pyörissä takapyörän lukituskin väsyy. Silloin ketju löytyy ja se voi hypätä rattaalta. Syntyy vaaratilanne!

Ketjun hoidossa on tärkeintä ujuttaa voitelu poikittaistappien pinnoille. Ketjun päälle sekä rattaistoon huolimattomasti ruiskittu öljy kerää vain likaa selä metallia hiovaa hiekkaa ja suttaa housunpuntit. Puhdas, puunattu ja huollettu ”ratsu” on vuosikymmeniä omistajansa ylpeys.

Pyöräilykauden sarastaessa palaa mieleeni biologianmaikan läksy: ”Jokainen elin tai laite, jota ei käytä ja huolla, se aluksi pienenee – kunnes surkastuu kokonaan. Se koskee kaikkea.”

Myös pyörän keväthuoltoa.

Mikael Miikkola

Turkulainen (ps) elämäntapapyöräilijä

Tour de France cyclotouriste -98

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Nimetön
Tyytyväinen
#1

Näin se on , jos ei käytetä jotain laitetta / elintä , niin se surkastuu !?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

WestFinn
Iloinen
#2

Kalervo Kummola, Hjallis Harkimo ja minä emme jää koskaan eläkkeelle! Minä en myöskään koskaan tule hankkimaan 7,5 km:n työmatkalleni sähköavusteista velocipedia!! Sehän olisi selvä signaali työnantajalleni, etten selviä edes työmatkastani ilman apua 😉
Tuo hiekoitussepeli tekee työmatkoistanikin turhan jännittävän.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Veljeni SilverFoxi !
Iloinen
#3

Veljeni silverfoxi, nyt riittää vaihdeboxi
Puhutaan läheisyydestä vaalien ja kunnioitetaan pyrkimyksiä ehdokkaiden!
Nyt unohdetaan rasvaus ketjujen ja kuunnellaan teemoja Paasikiven.
On tarjolla Lakia ja Järjestystä Juha ja Ville ei aiheuta närästystä! Silvia, Agge ja se Liedon poika jo hurraata huutaa äänestäjät ja joikaa!
Olisko vaihteet englanniksi gears, mutta meillä on tarjota Alice Girs!
Mikko Kangasoja ja Elomaan Kike Lunden ja Kurki epäilee tuliko tehtyä rike. Eipä tullut totesi Ylis-Junttilan Markus, säestää Taavitsaisen Mikko vähän epäillen. Korjaako potin saaristolaisten taas Wilhelm?
Pureeko sharmi Heikkilän Laurin vai kiinnostaako Miikkaelia vain takarattaan vaihdin? On jäljellä upeita naisia ja kaksin. Merikapteeni Sini ja seksuaaliterapeutti Söderströmmi!
On Mikaeeli meillä vain yksi ääni ja kuka helevetti noista on sen väärti! Jos saisin päättää niin timanttisia ehdokkaita kaikki ja kuka onkaan se viides istuvien lisäksi, jos tietäisin olisi minusta tietäjäksi

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ilmastokato yllätti!
Iloinen
#4

Eipä tarvii etelän immeisen mennä polkutipyörällä töihin! Näin se vaikuttaa ilmasto- ja luontokato meidän yhteiseen harrastukseen Miikkael! Ehkä ME PerusSuomalaisina kestämme tämän!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000