Perussuomalaiset

Mika Niikko

Rikoksen uhrin oikeudentunto koetuksella

Villen surmaajan saama todellinen tuomio herättää kansassa epäuskoa. Suomessa törkeistä rikoksista saadut tuomiot eivät vastaa kansan oikeudentuntoa

Erittäin valitettavaa, että omaiset joutuvat surun lisäksi kohtaamaan voimattomuutta toteutumattoman oikeusturvan lisäksi. 18 vuotiaan Villen surmanneen Dzmitryn saama tuomio on jälleen yksi huono esimerkki maamme lepsusta rikoslaista.

Mikäli surmaaja olisi saanut murhatuomion, pääsisi alle 21 -vuotias vapaaksi vankilasta aikaisintaan 10 vuoden jälkeen. Nyt alle 21 -vuotiaana ensikertalaisena tehty tappo tarkoittanee, että 10 vuoden vankilatuomiosta surmaaja istuu vankilassa korkeintaan 1/3 osan tuomiosta. Mikäli aikaisemmasta vankilatuomiosta olisi aikaa alle kolme vuotta, surmaaja istuisi puolet tuomiostaan. Lisäetuna rikoksentekijällä on mahdollisuus päästä koevapauteen jopa kuusikin kuukautta ennen ehdonalaista vapautumista.

Kuka voi väittää, että toisen tahallisesta taposta kolmen vuoden vankilatuomio on riittävä? Tällaiset tuomiot Suomessa on mielletty hyvinvointiyhteiskunnan häpeäksi, koska oikeus ja kohtuus ei toteudu uhrin omaisten saati uhrin kohdalla nimeksikään.

Hallituksen tulee muuttaa rikoslakia siten, että törkeistä rikoksista kuten murha, tappo, raiskaus, ihmiskauppa, törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ja vaikkapa terroristisessa tarkoituksesta tehdystä rikoksesta tai sellaiseen osallisuudesta ei tuomioita lievennetä lainkaan.

Uskoakseni kansa haluaisi lainsäädäntöä, jossa törkeiden rikostentekijöiden tuomiot päivitetään. Myös kansalaisuuden poistaminen ja karkottaminen tulee olla mahdollista muualta maahan tulleiden kohdalla. Tähän asti hallitus on haudannut uudistavat lakialoitteet pinkan alimmiksi. Hallitus toisensa perään väistää muutosvaatimuksen kahdella perustella. Ihmistä ei saa tuomita liian kovasti ja vasta toisena argumenttina tulevat taloudelliset syyt. Näin asiaa myös minulle perusteli kansanedustaja toisensa jälkeen, kun samaisesta aiheesta tein lakialoitteen.

Ei siis pitäisi olla päättäjille yllätys, että yhä useampi peräänkuuluttaa Sveitsin kaltaista suoraa demokratiaa, jossa kansa päättää. Kannatusta saatu lakiehdotus muuttaa yhteiskuntaa merkittävästi, mutta vain kansan enemmistön päätöksellä. Suomessa kansalaisaloite ei vastaa suoraa demokratiaa, koska lakimuutoksista päättää käytännössä hallitusohjelman sisältö ja hallitus. Suomessa tulisikin siirtyä suoraan demokratiaan ja antaa kansan päättää niin Natosta, eurosta, Euroopan Unionin jäsenyydestä, avioliittolain muuttamisesta kuin rikosten rangaistusten koventamisesta. Näin Villenkin omaiset saisivat oikeutta.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Fil.maist.
#1

Pakkoruotsi on satojatuhansia lapsiamme koskeva,jokaisen oikeudentuntoa koskeva ja jopa rasistinen vääryys,tehkää jotain,edustajat!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000