Perussuomalaiset

Mika Niikko

Päätökseni

3 kommenttia

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän hajoaminen tiistaina oli minulle tuskallisimpia päiviä politiikassa. Poliittinen koti rikkoutui yhdessä päivässä.

Olen ollut mukana vuodesta 2008, jolloin Timo Soini haastoi minut Korson torilla muuttamaan Vantaata. Lähdin politiikkaan ensisijaisesti auttaakseni nuoria takaisin elämään.

Vuonna 2011 alkoi ensimmäinen eduskuntakauteni. Näimme oppositiossa, missä Suomen asioihin vaikutetaan – hallituksessa.

Rankan työn jälkeen nousimme vuorostamme hallituspuolueen jäseneksi 2015. Sain merkittävää vastuuta, jossa pääsin sanoista tekoihin. Sain vaikuttaa nuoria koskevaan lainsäädäntöön, kuten ammattikoulureformiin. Vaikuttaa valtion varoihin, jotta kaikkein heikoimmassa asemassa olevat, vaikkapa ruoka-avun kautta, saavat tukea.

Ymmärrän siis täysin niitä perussuomalaisia, jotka eivät halunneet hallituksen hajoavan. Äänestäjät odottavat meiltä tekoja juhlapuheiden sijaan.

Puoluekokous

En ole soinilainen, terholainen tai halla-aholainen. Olen perussuomalainen. Puoluekokouksessa äänestin Sampoa, koska koin hänet vakaampana vaihtoehtona hallitusyhteistyön jatkamiseksi. Lisäksi toivoin, että kunniapuheenjohtaja saa jatkaa ministerinä toiveensa mukaisesti.

Jussi voitti puheenjohtajakisan, koska perussuomalaisten enemmistö halusi selkeän muutoksen kotimaan politiikkaan. Perussuomalaisten puoluekokouksessa oli paljon hallituspolitiikkaan pettyneitä – ja itsekin olen toki kaivannut siihen muutoksia. Vaalit olivat demokraattiset. Puoluekenttä oli puhunut.

Puoluekokouksen jälkeen poliittiset vastavoimat käynnistivät prosessin, jonka lopputulos oli ilmeinen. Puheenjohtajavaihdos teki hallituskumppanien mukaan perussuomalaisista hallitukseen kelpaamattoman.

Olen perussuomalainen

Perussuomalaiset on se puolue, johon minun 4273 äänestäjääni on minulle valtakirjan antanut. Jatkan perussuomalaisten eduskuntaryhmässä.

Vaikka voisin hyvinkin toteuttaa tärkeimmät poliittiset unelmani jäämällä hallituspuolelle, en sitä tee. En voi toteuttaa tavoitteitani totuutta myymällä. En voi antaa loikkaamalla voimaa niille näkemyksille, jotka väittävät Perussuomalaiset puolueen olevan nyt rasistinen tai antikristillinen.

Perussuomalaiset tukevat edelleen vahvaa arvopohjaa, työllä menestymistä, heikoista huolehtimista ja itsenäistä kansainvälisyyttä. Tämä ei ole muuttunut.

Perussuomalaiset tulee pysymään jatkossakin kristillis-sosiaalisena yleispuolueena.

Tulemme jatkamaan samalla linjalla sen suhteen, että puolueella on nollatoleranssi typeryyksille. Ihmisarvo on jakamaton. Tässä puolueessa ei ole tilaa rasismille.

Puolue on sama. Ohjelma on sama. Linja on sama. Sitä ei määrittele mitkään väkivaltaiset vastarintavoimat. Arvomme ovat paljon syvemmällä. Koti, uskonto, isänmaa.

Meidän eturyhmämme on tavallinen kansa. Lapsiperheet, eläkeläiset, yrittäjät, työttömät, pienipalkkaiset, opiskelijat ja maanviljelijät, kuten säännöissäkin luetellaan.

Maamme turvallisuus ja hyvinvointi vaativat maahanmuuttopolitiikan järkeistämistä ja liittovaltiokehityksestä irtautumista. Tätä puolueemme ajaa entistä rohkeammin.

Sopu ja rauha

Vetoan kenttäväkeen. Pitäkää sopu, älkääkä riidelkö.

Ensinnäkin, välttäkää hätiköidyt ratkaisut, joita joudutte myöhemmin katumaan. Politiikka menee nyt käytännössä kahden kuukauden kesätauolle. Teillä on aikaa harkita.

Toisekseen, meillä ei ole mitään syytä panetella loikkareita. Haavojen repimisestä mahdollisimman isoiksi ei hyödy kukaan. Tolkuton loanheitto kääntyy aina itseään vastaan. Toivotaan heille parasta. Uskon, että sieltä löytyy edelleen myös niitä, jotka pitävät nuorisotyön lippua korkealla.

Kolmanneksi meillä ei ole mitään syytä ajaa hyviä asioita väärin argumentein. Vihalähtöiset motiivit maahanmuuttopolitiikassa purevat omaan nilkkaan tehokkaammin kuin kaikki vihervasemmiston huudot yhteensä.

Tehdään syrjäkylän torilta ja keskustelufoorumin takanurkasta asti sellaista politiikkaa, joka herättää kunnioitusta ja luottamusta. Yhteisen isänmaamme parhaaksi.

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Nimetön
#1

Olet selkärankainen ja aito perussuomalainen. Seuraavissa vaaleissa maakunta- pressa- ja eduskuntavaalit minä annan ääneni perusuomalaisille.
Oli aiemmin ikonut äänestää pressanvaaleissa Sauli Niinistöä mutta hänen asiattomat kommenttinsa muuttivat mieleni.
Kiitos sinulle rehdistä toiminnastasi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Onko järkee vai ei
Utelias
#2

Soini + Orpo + Sipilä ovat Suomen Jim Jones ja kumppanit?
Uuvatit kultin uhreja jotka johtaja vie ”Jamestowniin”?

Toivottavasti Sipilä ei ole ”James Jones” tai olemme kaikki kusessa ja valmiiksi ”Jamestownissa”…

https://www.thoughtco.com/the-jonestown-massacre-1779385

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Onko järkee vai ei
#3

Painovirhepaholainen iski.
Kyseessä tietenkin Jonestown massacre kultin johtajan mukaan.
Suomea kyllä muutetaan hyvää vauhtia ”Sipitowniksi”.
Persaukisia tai sipissä, mitä sillä on väliä kun löytyy tukisäätiö…

https://www.thoughtco.com/the-jonestown-massacre-1779385

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000