Perussuomalaiset

Mika Niikko

Osa hallituksesta tukee suurmoskeijaa

9 kommenttia

Päätökset suurmoskeijasta on pian oven edessä. Ainakin Helsingissä. Voimmeko vain jäädä odottamaan Helsingin kaupungin ilmoitusta sopivan tontin löytymisestä ilman, ettei hallitus käsittele asiaa yhdessä millään tavoin?

Aiemmin, huhtikuussa, 20 kansanedustajaa kysyi ministeri Grahn-Laasoselta moskeijoiden rahoitukseen liittyvistä riskeistä. Jos kansan valitsemat edustajat asiallisesti kysyivät siitä, miten Suomessa huomioidaan muiden maiden kokemukset, on kohtuutonta vastauksessa leimata kysyjien motiivia.

En ihmettele lainkaan, jos kansalaiset eivät uskalla kyseenalaistaa käsitteitä maahanmuutosta, jos jopa kansanedustajien ylle sovitellaan vihapuheen viittaa.  

Keskustelu suurmoskeijan rahoituksesta on käytävä ennen lopullisia päätöksiä. Jätin tänään yhdessä monen kollegan kanssa aiheesta uuden kirjallisen kysymyksen sisäministerille. Uutta kysymystä tarvitaan, sillä Opetus- ja kulttuuriministeri ei ymmärtänyt aiemmin huhtikuussa jätetyn moskeijoiden rahoitukseen liittyvän kysymyksen tarkoitusta.

Miksi suurmoskeijahankkeeseen tulee suhtautua kriittisesti:

1) Ulkomaalaisen rahoittajan intressit

Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat. Moskeijan ja toimintakeskuksen perustamiskustannukset olisivat noin 110- 140 miljoonaa euroa, vuosittaiset käyttökulut 6-7 miljoonaa. Bahrainin kuningaskunta haluaa rahoittajaksi. Kuka investoisi miljoonia ilman vastapalvelusta?

Jos moskeijan tai toimintakeskuksen halutaan tukevan muslimien integroitumista, Bahrain ei ole oikea rahoittaja. Bahrainin hallitus on loukannut ihmisoikeuksia ja pitää poliittisia vankeja. Rahoittajan halua tukea muslimeita omaksumaan naisten sanan- ja uskonnonvapautta tai naisten oikeuksia länsimaissa ei ole itsestäänselvyys.

Islamilaisen valtion intressissä tuskin on muslimien integroituminen länsimaiseen yhteiskuntaan vaan muslimien eriytyminen siten, että muslimimaiden on mahdollista saada heidät toimimaan itselleen edullisella tavalla myös länsimaiden sisällä. Kysymys on siis viime kädessä suomalaisen yhteiskunnan turvallisuuden tulevaisuudesta.

On olennaista huomioida myös se tosiasia, että moskeijaa hallinnoivan säätiön muodollisilla hallintorakenteilla ei suljeta pois rahoittajan valtaa yhteisössä, jossa suuri osa vallankäytöstä tapahtuu epämuodollisia reittejä pitkin.

 

2) Muslimiväestön sisäiset ristiriidat

Muslimit ovat jakautuneet shiioihin ja sunneihin, joiden välinen väkivalta on maailmalla arkipäivää. Myös Euroopassa ryhmien edustajat ovat murhanneet toisiaan. Muslimien keskinäiset vastakkainasettelut on monilla päättäjillämme vaikea pitää mielessä, koska islam-tietous on ohutta.

Toistaiseksi Suomessa on vältetty vakavat yhteydenotot islamin eri haaroihin kuuluvien muslimien välillä. Suurmoskeijan rakentaminen asettaisi kuitenkin yhden islamin haaran näkyvästi muiden edelle. Se olisi omiaan lisäämään muslimien välistä jännitettä, katkeruutta ja pidemmällä tähtäimellä mahdollisesti myös väkivaltaa.

Monet muslimit vastustavat suurmoskeijahanketta, koska eivät halua tänne samaa vastakkainasettelua, jota ovat paenneet.

3) Muslimiväestön eristäminen yhteiskunnasta

Suurmoskeijan yhteydessä olisi toimintakeskus. ”Tavoitteena on erityisesti lasten, nuorten, perheiden ja vanhusväestön palveluiden tuottaminen tiiviissä yhteistyössä kaupungin ja eri palveluntuottajien kanssa”, kuvaillaan hankkeen tonttivaraushakemuksessa.

Suunnitelmat tulkitsen siten, että käytännössä tiloissa toimisi esimerkiksi päiväkoti ja koraanikoulu, joiden rahoitusta mahdollisuuksien mukaan pyrittäisiin hankkimaan kaupungin kassasta. Ihmettelen, miten hankkeen voi millään tavalla nähdä integraatiota tukevana. Missä välissä lapsi oppii tuntemaan kantasuomalaisia ihmisiä ja yhteiskuntaa, jos hänet laitetaan moskeijan päiväkotiin ja iltapäiväkerhoon?

Maahanmuuttajat ja kantaväestö tarvitsevat keskinäistä kanssakäymistä. Se hälventää epäluuloja ja edesauttaa kotoutumista. Tehtävämme on tukea kotoutumista, ei eristää muslimeja toisistaan ja kantaväestöstä.

Luvan myöntämisessä tai epäämisessä suurmoskeijalle ei ole millään lailla kyse uskonnonvapaudesta. Pääkaupunkiseudulla toimii kymmeniä islamilaisia yhteisöjä, joilla on omia rukoushuoneita eri puolella kaupunkia.

Suurmoskeijan kieltäminen ei ole muslimien vastustamista vaan tarpeellinen toimi sisäisen turvallisuuden ja kotoutumisen tukemisen kannalta. Pelkästään muiden Euroopan maiden varoittavien esimerkkien pitäisi sytyttää punaiset valot jokaisen asiaa pohtivan mielessä.

Lopuksi totean vain sen, että jos esimerkiksi Itävalta on omien huonojen kokemustensa perusteella kieltänyt ulkomaisen rahoituksen moskeijoissa, ei Suomen tulisi tieten tahtoen toistaa samoja virheitä.

Osallistu keskusteluun!


9 kommenttia
Nimetön
#1

Sanonta, muslimiväestön eristäminen yhteiskunnasta, on järjetön. Asia on juuri päinvastoin. Koraani ja islamin oppi itse kieltävät muslimeja sopeutumasta. Lue Koraania 3:28, 5:51, 9:29. Muslimeilla ei ole mitään halua sopeutua, elleivät he hylkää islamia. Suomalaisten olisi syytä uskoa totuus. Katsokaa ns. muslimimaita. Ne olivat ennen kristittyjä. Kun islam tuli kristityt painostettiin islamin ja hävitettiin melkein kokonaan. Tämä on AINA islam päämäätä. Ne jotka suosivat islamia ovat maan pettyneitä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Tyytyväinen
#2

Suomen kansa on uskonnollisesti kristittyjä että sen mukaan pitää toisen uskonnon omaavat elää,joten maassa maan tavalla ei ole hävinnyt minnekään – vaan nykyaikana korostuukin.

Kunkin maan vallitseviin olosuhteisiin pitää myös muiden sopeutua,jos haluavat että yhteiselo arkielämässä onnistuu kantaväestön kanssa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Suomalainen?
Utelias
#5

Olen ateisti, lienenkö suomalainen siis ollenkaan? 🙂 Faktahan on, että kristinusko on, ei vain Suomessa, hiipuva uskontokunta, siihen pitäisi sopeutua.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

HarriK
Hämmentynyt
#10

Eli olet siis islam myönteinen, nimittäin johtuen siitä tosiasiasta että islam ei ole uskonto vaan poliittinenkin järjestelmä joten ateistin kohdalla ei merkitystä. Siis olet joko puolesta tai vastaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Antti
Vihainen
#3

Kannattaa lukea Aiyyan Hirsi Alin kirja ”Neitsythäkki”. Siinä hän kertoo, mitä islam todellisuudessa on. Hän itse on joutunut pakenemaan pakkoavioliittoa Somaliasta. Hän väittää, ettei kukaan joka tuntee koraanin ja ajattelee omalla ”nystyrällä” usko mihinkään allahiin, eikä Muhammediin minään pyhänä profeettana, eikä harrasta uskontoaan. On vain niin, että muslimit kyttäävät toisiaan, joten on vaikea elää muslimiyhteisössä harrastamatta uskontoaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Iiro Orva
Hämmentynyt
#6

Jos perussuomalaiset haluaisivat oikeasti, että Suomi on turvallinen maa niin suhtautuisitte kriittisemmin esim. odineitten vihapuheisiin ja väkivaltaan yllyttämiseen. Vastustan itsekkin suurmoskeijaa, mutta persut eivät sen rakentamista pysty estämään vaikka hallituksessa istuvat.

Koska:

Sen lauluja laulat kenen leipää syöt, perust todistivat sen hallituksessa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Fittan
#8

Islam pois Suomesta, samoin kaikki TUONTIUSKONNOT, koskee myös kristinuskoa joka EI OLE suomalaisten uskonto.
Jos ylipäätään mitään uskontoa tarvitaan olkoon se vanha kunnon UKKO-ylijumala joka on AINOA OIKEA suomalaisten oma uskonto. Oikeastihan uskonnot ovat kaikki huuhaata, miksemme säilyttäisi omaamme, ei yhtään huonompi kuin muualla keksitty mielikuvitusolennot, päin vastoin
.
Ps. Mielestäni kaikki uskovaiset ovat mielenvikaisia….

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Jussi Hämeestä
Utelias
#9

Suurmoskeijan rakentaminen Helsinkiin tai minne tahansa Suomea on alku fundamentalisti-slamistien terrorille Suomessa. Terrori alkaa muslimien keskinäisistä, väkivaltaisista yhteenotoista jotka tapahtuvat Suomen maaperällä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#13

Suomi on suomalaisille.
Totuus on että muslimit eivät tänne kotiudu eivätkä työllisty, eivät ole tulleetkaan rakentamaan tätä yhteiskuntaa.
Oikea tie on että ensin varmistetaan työpaikka täältä ja sen jälkeen vasta muutetaan asumaan. Jatko määräytyy sitten työn ohessa.
Tänne tarvitaan ainoastaan veronmaksajia ja työntekijöitä. Ei yhteiskunnan rahastajia ja sosiaalitukien hakijoita.

Ensin on välittömästi työllistettävä suomalaiset nuoret työttömät ja saatava maan talous nousuun.
Lisäksi vanhusten asiat kuntoon, on häpeä missä tilanteessa suomalaiset vanhukset ovat ja huonommaksi menee.

Irti EU:sta ja oma valuutta.
Meillä on liian hyvä kotimaa turmeltavaksi tällä ”EU-kaaoksella”!!

Tässä menossa ei ole järjen häivääkään!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000