Perussuomalaiset

Mika Niikko

Kulttuuriministerin salkku

3 kommenttia

Hallitus on päättänyt lisätä ministerien määrää kolmella. Perussuomalaisille on uutena pestinä tulossa kulttuuriministerin salkku, johon yhdistetään ulkoministeriöstä Eurooppa-ministerin tehtävät. Lähtökohtaisesti ihmettelen, miksi oikeusministerin salkusta luovuttiin juuri, kun tuloksia alkaa tulemaan.

Salkkujen vaihdosta on sovittu ministerivaliokunnassa. Aikaisimmin, sosiaali- ja terveysministerin vaihto tehtiin ilman keskustelua eduskuntaryhmässä. Tällä kertaa näin ei tulisi toimia. Ministerin valinnassa tulee kuulla eduskuntaryhmää.

Miksi?

Kulttuuriministerin tehtävässä ei ole kyseessä vain mahdollisuus ihmetellä oopperan määrärahoja. Uuden ministerin vastuulla on nuorisopolitiikka, huippu-urheilu, liikunnan edistäminen, kulttuuriasiat ja Eurooppa-suhteet – ratkaisevia kysymyksiä tulevaisuutemme kannalta. Tästä syystä eduskuntaryhmän tulee päästä vaikuttamaan siihen, että paras mahdollinen osaaja ja vaikuttaja tulee valituksi.

Mitä uudelta ministeriltä vaaditaan?

Ministeri ei voi olla yksinäinen toimija vaan välittäjä, joka tiivistää koko perussuomalaisen kentän näkemykset konkreettisisiksi muutoksiksi. Pelkästään eduskuntaryhmässä meillä on monta huippuasiantuntijaa nyt jaettavaan salkkuun liittyvillä osa-alueilla. Ministerin ei kannata jättää parasta asiantuntijuutta aitioon, vaan kutsua koko rintama vaikuttamiseen mukaan.

Nykyisestä hallituskaudesta on vielä puolet jäljellä. Ministerin on oltava rohkea tekijä ja rautainen neuvottelija. Se, mitä tähän mennessä on saatu aikaan, ei riitä. Kuntavaalimenestys ja puolueen yleinen kannatus haastavat muutokseen. Perussuomalaiset ovat edelleen oikeassa, mutta tarvitsemme lisää päättäväisyyttä.

Nuoret

Uuden ministerin vastuulle tulee nuorten syrjäytymisen ehkäiseminen. Nuorten hyvinvointi on maamme kohtalonkysymys.

Itse tulin alun perin politiikkaan vain yhdestä syystä: tekemään konkreettisia muutoksia nuorisoasioissa. Ennen eduskuntaa tein kädet savessa nuorisotyötä – 10 vuotta erityisnuorisojärjestön toiminnanjohtajana päihdeongelmaisten, vankilasta vapautuvien ja muiden nuorten rinnalla. Kerran menin torille haastamaan Timo Soinia nuorisopalveluiden epäkohdilla ja Timo haastoi minut mukaan politiikkaan muuttamaan nuo epäkohdat. Moneen asiaan olen pystynyt vaikuttamaan, kuten viimeksi ammattikoulureformiin.

On selvää, että nykyiset toimet, kuten Ohjaamojen lisääminen, eivät riitä. Työn ja koulutuksen ulkopuolella on noin 45 000 nuorta ja joka ikäryhmästä 15% jää ilman toisen asteen tutkintoa. Jopa 5 % nuoristamme on yrittänyt itsemurhaa.

Tiedän, että näitä nuoria voidaan auttaa. Tiedän, että meillä on keinoja. Ja tiedän, että ne eivät ole läheskään täydessä käytössä tällä hetkellä. Nuoriamme meillä ei ole varaa menettää. Tarvitaan ministeri, joka ajaa tarvittavat muutokset peräänantamattomasti läpi.

Eurooppa murroksessa

EU natisee liitoksistaan enemmän kuin uutisten läpi Suomeen asti näkyy. Nykymalli on tullut tiensä päähän. Joko integraatiota löyhennetään tai sitten osa jäsenistä irtoaa. Tällöin ydin, jos sitä vielä jää jäljelle, toteuttaa liittovaltion. Suomi ei voi tässä tilanteessa olla nukkuva osapuoli, joka ei koskaan vastusta mitään missään.

Hallitusohjelman mukaan suhtautumisen EU:hun tulisi olla rakentavan kriittinen. Missä kriittisyys näkyy tällä hetkellä? Suomen etua pitää vahtia. Eurooppa-asioiden irrottaminen UMI:n salkusta mahdollistaa sen, että asiaa hoitavalla ministerillä on tähän käytännössä entistä paremmin resursseja.

Urheilu ja kulttuuri

Urheilu ja liikunnan merkitystä terveydelle ja kansalliselle mielialalle on vaikea liioitella. Yksi harrastus jokaiselle lapselle ja nuorelle on taattava muitakaan ikäryhmiä unohtamatta.

Kulttuurin sisällä tehdään ilahduttavaa ja arvostettavaa työtä, jota tulee suojella ja kehittää. Kehittämisen ohella tarvitaan leikkauksia. Oopperaa, teatteria ja museoita ei voida hyvällä omallatunnolla jättää leikkauksien ulkopuolelle aikana, jolloin leipäjonot kasvavat.

Minulle ei ole itseisarvoisesti väliä sillä, kuka on ministeri. Sillä on väliä, että saadaan aikaan todellisia tuloksia. Selittelyille ei ole enää aikaa. Siksi onkin tärkeää, että puolueemme eduskuntaryhmä tekee parhaan mahdollisen ministerivalinnan.

Vakavasti ottaen. Usealta taholta on haastettu vastuuta kantamaan. Osaltani en voi ohittaa asiaa olkaa kohauttamalla.

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Nimetön
Vihainen
#1

KOK on himoinnut oikeusministerin salkkua ja te lehmänkengät luovuitte siitä panematta vastaan, millä KOK sai tämän aikaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Joosua
Iloinen
#2

Mika Niikko yritin tosin vastata, ensiksi Sammolle, mutta ei jostakin syystä meinaa onnistua vaikka kirjautumis pakkoa ei olekaan,molempien asiat kuitenkin sivuavat toisiaan. Näin sivusta vilpitömästi katsottuna ,hallituksen puutteista huolimatta hallituksen ilmapiirissä on nähtävissä, myös PerusS.havinaa! Toisin sanoen Suurilaiva on alkanut kääntymään parempaan suuntaan !!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#3

Hei Mika, tässä on esitykseni vos-lain uudistukseen:

Teatterilain uudistus

Urheilu- ja taideopetus täytyy saada jälleen asiapitoiseksi. Kukkahattuideologiat pois sieltä. Jos toimitaan ideologioiden pohjalta eikä asiapohjalta, tulos romahtaa. Näin on käynyt suomalaisessa urheilussa ja taiteessa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000