Perussuomalaiset

Matti Luostarinen

Mediakratiasta plutokratiaan

Raja railona aukeaa, eessä aasia itä, takana länttä ja Eurooppaa, varjele vartija sitä, runoili aikanaan Uuno Kailas. Tänään eletään sitten aikaa, jolloin demokratia, kansanvalta, siirtyi medialle ja keltaisen lehdistön mediakratialle. Gonzo journalistina kirjoittelee sivuraiteille vieviä juttujaan. Kehitys alkoi jo 1970-luvulta ja Veikko Ennalan pakinoista Suomessa. Siitä se siirtyi seuraavaan vaiheeseen, jossa ei-sosiaalisen epämedian koirat haukkuivat ja syntyi plutokratia. Valtaa käytti rikkain osa kansakunnista ja köyhät pantiin kyykyyn.

Ely -keskuksista sanotaan nyt irti runsas 200 paperinpyörittäjää ja valejuristi sai petossyytteet siinä missä aiemmin valelääkäri ja eniten näyttää maata huijaavan huumepoliisin Jari Aarnio. Samaan aikaan kerrotaan, kuinka yli sata lääkäriä ja hoitajaa on saanut kiellon hoitaa virkaansa syynä päihteet, niiden väärinkäyttö. Kumpi on gonzo -journalismia ja kumpi on todella vakava ilmiö?

Utsjoella käytettiin viime vuonna puhdasta pirtua tai etanolia liki 70 litraa asukasta kohden kun ikä ylitti 15 vuotta. Koko maassa käytettiin reippaat 12 litraa. Olueksi muutettuna kymmeniä litroja joka päivä, kun joukossa on aina joku raitiskin. Märäksi kutsutun 1970-luvun aikana luvut olivat puolet tästä ja lapset sekä naiset olivat vielä kohtuuden kautta päihtyviä. Maassa on 400 000 työtöntä, eli sama määrä kuin aikanaan Karjalan asutettuja evakkoja tai 1960- ja 1970-luvun Ruotsiin muuttaneita. Onko tämä sitä plutokratiaa, koirat hakkuu karavaani kulkee, herrat nauraa?

 

Presidentti Niinistö haluaisi nyt lisätietoja Viron lentoharjoituksista ja Eurokriisin hoidosta on tulossa viides välikysymys. Mikä on valtiovallan, valtiovarainministeriön, vastuu Kreikan ja muiden kriisimaiden tukemisesta? Siis Antti Rinteen, ettei vaan taas pääse vastuukantaja pakenemaan ja siirtymään Uuno Kailaan esittämältä paikalta väärälle rajalle Brysseliin. Onko Suomi taas kerran valmis leikkaamaan kriisimaiden velkoja suomalaisen veronmaksajan tappioksi? Onko Suomi varautunut euroalueen hajoamiseen ja jos on, miten? Onko hallituksen mielestä Kreikan taloustilanne nyt parempi kuin vuonna 2010? Kansainvälinen valuuttarahasto on myöntänyt, että eurokriisin hoidossa on tehty vakavia virheitä. Oletteko samaa mieltä?

 

Jutta Urpilainen (SDP) kirjoitti alle Kreikan valtiovarainministerin kanssa vakuusjärjestelyn, jonka väitettiin kattavan Suomen luottotappiot. Oikeasti meillä on luottojenvaihtosopimus, joka ei tuota mitään. Muut euromaat eivät tätä kallista ja toimimatonta sopimusta edes halunneet.

 

Kun samaan aikaan sotesoppa levisi pöydälle ja kuntarakennehimmelit hajosivat, kunnallinen demokratia heräsi sekin. Harmaa talous nosti rumaa päätään ja ylipistot osoittivat kuinka sote-säästöjä ei synnykään. Hämeenlinnassa puhuttiin 120 kieltä kuten Baabelin tornin juurella. Kirjoitin kirjan Arctic Babylon kymmenen vuotta takaperin Saksassa julkaistavaksi, ei Suomessa. Kevään vaaleihin on aikaa enää vajaa kolme kuukautta ja keskustan riemukas gallupvoitto on houkutellut kaikki aiemmin eduskunnasta pudonneet veijarit mukaan kisoihin.

Kaikkiaan 30 entistä kansanedustajaa haluaa takaisin sotasopalle ja eurokriisin sekä valtion velan  aiheuttajat ovat taas mukana. Kun tästä on kirjoittanut jo vuosia, kohta vuosikymmenen, mediakratia vaikenee ja tukee plutokratiaansa. Selitysten mestarina tunnettu Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov voisi nyt konsultoida luoteiskulman kollegojaan kuinka välttää joutumasta ankaksi joka on rampa. Obaman tapa hoitaa virkansa loppuun saakka sopisi sekin malliksi Brysseliin kadonneille suomalaisille poliitikoillemme, vastuunkantajille.

Matti Luostarinen        

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000