Perussuomalaiset

Matti Luostarinen

Kun silmäni mä auki saan

 

Olen työskennellyt Brysselisssä tutkijana. Unionilla oli alussa ideologia, joka ei ole sama kuin tänään. SE on muuttunut radikaalisti siinä missä oma suhtautumiseni tuohon hankkeeseeen. Innostus on kadonnut. Olen syvästi pettynyt. En ole ainut.

Oleellista ei ole ”populistien” tai muiden EU kriittisten voitto brittien äänestyksessä ja tämän leviäminen ”populistien” joukkoon vaan päinvastoin, EU:n myönteisen ja positiivisen ideologian romahtaminen ja tämän kokeneiden ihmisten tapa kääntää selkänsä epäonnistuneelle hankkeelle. Mikään ei ole ikuista ja joskun pettyy. Se on myönettävä viimein ja käännettävä sille selkänsä. Taakseen vilkuilu muuttaa meidät vain Lootin vaimoksi, suolapatsaaksi. Sodoma ja Gomora saavat nyt palaa.

Seuraava juttu on tyypillisen perussuomalaisen nuoren kirjoittama. Hän oli EU:n intomielinen kannattaja mutta sitten Jarmo Keto pettyi ja vaihtoi maailmankuvansa uudeksi. Tarkastelukulma muuttui ilman muiden manipulointia. Ihmiset kun seuraavat mitä ympärillä tapahtuu ja miten se vaikuttaa heidän elämäänsä. Lähtemättä kuvaaman tätä prosessia, jonka Jarmo Keto kertoo kirjoituksessaan, lainaan vain miehen kirjoituksen lopun. SE kertoo miten Brexit syntyi ja miten Islannissa syntyy oma ihme niin jalkapallossa kui aiemmin taloutensa oikaisemisessa. Pieni yhteisöllisyys on kaunista ja tehokasta, nopealiikkeistä, joustavaa ja ketterää. Näin Jarmo Keto kirjoittaa:

Mikä unioni edes on?

Euroopan unioni on sen puuhamiehille juuri sitä, mitä se oli minulle vuosia sitten. Se on suurvaltaprojekti, ja projektissa ei saa ottaa askeleita taaksepäin. Kriisin hetkellä projekti kiertää omia sääntöjään, uusii jäsenvaltioiden kansanäänestyksiä ja rakentaa yhä uusia keinoja lisätä integraatiota, höystäen keksintöjään uuskielellä: tulonsiirrot ovat ”vakausmekanismi”, turvapaikanhakijoiden pakkosiirrot taas ”taakanjakomekanismi”.

Tämän kaiken taustalla on tavoite rakentaa unionia yhä yhtenäisemmäksi ja tiiviimmäksi. Siis toisin sanoen keskittää valtaa – itselle. Unionin johtajat eivät ole hyvyyden lähettiläitä, vaan aivan tavallisia suurvaltajohtajia, jotka toivovat, että jonakin päivänä joku rakentaa heille patsaan Euroopan yhdentäjinä. Työnsä he ovat onnistuneet tekemään hämmentävän hyvin ja huomaamatta: suomalainen media seuraa unionin tekemisiä äärimmäisen vähän, vaikka suurin osa lainsäädännöstämme tulee sieltä.

Tietoisuus unionin vallasta elämäämme on pelkästään omaa ystäväpiiriäni tarkkailemalla hämmentävän hataraa. Vasta pari viikkoa sitten, kabotaasisäännöksiä käsitellessä, muutoin varsin valveutunut ystäväni tokaisi vakavalla naamalla direktiiveistä seuraavasti:

”Ne ovat direktiivejä! Ohjeita! Ei niitä ole pakko noudattaa aina niin pilkuntarkasti! Direktiivi tarkoittaa ohjetta.”

Ei. Eivät ne ole mitään ohjeita. Sen pisteen ohi on menty jo ajat sitten. Direktiivejä noudattamaton jäsenvaltio voidaan haastaa tuomioistuimeen, mikä tietää sakkoa (saatana) ja äärimmäisessä tilanteessa pääsylipun pois unionista. Supervalta pitää huolen, että annettuja määräyksiä noudatetaan. Oma havaintoni on, että suurin osa ihmisistä ei ihan oikeasti ymmärrä, että suurin osa lainsäädännöstämme todella ihan aikuisten oikeasti tehdään Brysselissä.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


6 kommenttia
Nimetön
Tyytyväinen
#1

Nyt on erinomainen tilaisuus pohtia EU:n tilaa. Mihin sillä pyrittiinkään? Mentiinkö sinne, vai jouduttiinko/ollaanko jossain harhailemassa? Kuka meitä todella johtaa ja millä valtuuksilla? Lobbarit?
Volkswagen lisäsi lobbareiden määrää Bryssleiisä kolmesta kolmeensataan vuoden 2014 aikana. Miksiköhän?
Päästöskandaali tuli ilmi 2015, USA:n kautta! Jotenkin vaan epäilyttää tämä tuohu ja sen REILUUS, kuten Katainen mainostaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Eu-Persu
#2

Perussuomalaiset ei saa alkamaan ajaan Suomen Eu eroa !
Vaarannamme sillä vain Timo Soinin ja Jussi Niinistön Brysselin virat !
Päin vastoin meidän pitää ajaa Eu:n kasvua ,meidän pitää tehdä kaikkemme että saamme mm.Turkin mukaan Yhteisöön maksoi mitä ,otetaan velkaa vaan.
Kaikelta politiikaltahan putoisi pohja jos politikot ei tekisi politiikaa siitä lähtö kohdasta että kaikkitekee kaikkensa oman Mijoona paikan lunastamiseksi.
Perussuomalaisten pitäisi erottaa Tynkkynen koska se näin vastuuttoman aloitteen teki !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Persut on perseensä myyneet
#3

Direktiivejä siis ohjeita on kaikissa uskonlahkoissa ,rikollisjärjestöissä,terroristiryhmissä,Etnisissä joukkioissa jne..
siis ohjeita mm. pukeutumisesta ,käyttäytymisestä,ajattelu tavasta jne..jota kukaan ei pakota noudattamaan Mutta jos et noudata niitä niin on selvää että siitä ei hyvä seuraa !

EU:ssa ON 3 TÄRKEINTÄ OHJETTA POLITIKOILLE TÄLLÄ HETKELLÄ.
-Haukku Venäjää
-Kannata pakolaisbisnestä ja Homotusta
-Elä kuin siat pellossa velaksi (siis kansallisella ja kunnallisella tasolla)
siis älä välitä mistään mitään tee uusia sääntöjä jotka haittaa taloutta keksi uusia veroja maksuja jotka syö kilpailu kykyä älä ajattele niin vanhanaikaisesti että vain vienti tuotteita valmistamalla ja myymällä jäsen maa voisi saada valuutta tuloja vaan ota velkaa…
TÄLLAINEN ON EU 2016 ,TÄSSÄ EI OLE JÄRJEN HÄIVÄÄ !
EU ON RIKOLLISJÄRJESTÖ !
EU ON HAJOTTAVA 3 MAAILMAN SODAN ESTÄMISEKSI !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Persut on perseensä myyneet
#4

Eu tuhoaa kaiken !

-Turvallisuuden (aiheuttamalla maailman sodan vaaran Ahdistelemalla Venäjää, Haalimalla terroristeja ja muita rikollisia tänne ja tukemalla pakolaisbisnetä joka = terrorismin tukeminen)
-Talouden ! (Suomesta on tehty klpailukyvytön maa jossa ei kannata muuta kuin velaksi sosiaai pummina toisten kustannuksella elää)
-Ihmisten Moraalin ! (Eu-Trollit väittää että Homostelu,velaksi eläminen,Sodan ihannointi ym. on ihan normaalia luonnollista toimintaa)

NÄMÄ KAIKKI EU-TROLLIEN LEVITTÄMÄT VELHEET ON TÄYTTÄ PASKAA !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Luetun ymmärtäminen
#5

Se tarkoitus, joka synytti EU:n oli ihan hyvä ja kannatettava monen maailmansodan mantereella tai Aasian niemimaalla. Nyt vain elämme eri aikaa ja EU on ottanut itselleen tehtäviä, jotka ovat oman aikamme tuotteita ja kokonaan muiden hoidettavia. Monet niistä ovat puhtaasti paikallisia, yhteisöllisiä tai alueellisia, maakunnallisia, paikallishallinnon hoidettavia ja sitten valtaosa kansallisia. Nyt kaikkea tätä pyrkii hoitamaan keskitetty byrokratia kiitos globalisaation kiinnostavuuden ja lokaalisten asioiden hallinnan tuoman vallan tunteen. Pienet ihmiset paheineen siellä puuhastelevat mukamas globaalin maailman murheet kantaen. Ja totta, herrana on hyvä olla, valta sokaisee, täydellinen täydellisesti.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000