Perussuomalaiset

Matias Turkkila

STX - vaalien pelinappula?

Vapaavuoren STX-manööverit ovat omaa luokkaansa.

On huikeaa, miten STX-telakan asiat alkavat kiinnostaa kokoomusta ja demareita vasta sitten, kun asialla alkaa olla vaalitaktista merkitystä.

Viime vuonna sävy oli aivan toinen:

VU 3.4.2013 Vapaavuori: ”Valtion jättäytyminen STX-Turun telakan rahoituksesta oli viisasta.”

YLE 3.5.2013 Vapaavuori: ”VMutta valtion omistuksen varaan tällaista ei voi rakentaa. Mutta ratkaisu ei voi lähteä valtiosta.”

YLE 13.2.2013: Vapaavuori sanoi, ettei valtio osallistunut risteilijätilauksen rahoitukseen, koska telakkayrityksen taloudellinen tilanne on heikko.

YLE 16.9.2013 Vapaavuori: Telakka ei tule kannattavaksi valtion toimin. Kaupallista telakkaa ei ylläpidetä verorahalla.

Viikon kaksinaamaisuuspojot Petteri Orpolle, joka laukoi eilisessä IS:ssä seuraavasti: ”Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Petteri Orpo kysyi asiasta ja arvosteli perussuomalaisia ja keskustaa siitä, että ne eivät olleet nostaneet asiaa esiin.”

Niin. Ehkä Orpo ei ollut kuulolla kun PS teki hallituksen telakkasekoilujen vuoksi välikysymyksen ja totesi:

”Hallitukselle ei tule koskaan uudestaan vastaavaa tilaisuutta, jossa 50 miljoonan euron lisäpanostuksella olisi voinut varmistaa suoraan noin 12 000 miestyövuoden säilymisen. Hallitus epäonnistui kautensa merkittävimmässä yksittäisessä elinkeinopoliittisessa päätöksessä.”

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000