Perussuomalaiset

Marko Kulpakko

Sipilä rahasti jätevesiasetuksilla

Keskusta ja ex-ympäristöministeri Paula Lehtomäki ajoivat väkisin läpi haja-asutusalueen jätevesiasetuksen, joka määräsi joka mökkiin oman jätevesipuhdistamon. Asiassa vedottiin EU-säännöksiin vaikka kyse oli puhtaasti kepulaisesta kansalaisten rahastuksesta ympäristöpolitiikan varjolla. Kepussa tartuttiin mummon mökkeihin, koska ei ollut uskallusta vaatia kuriin tehomaatalouden suurtilallisten lannoitteiden valuttamista vesistöihin ja mereen. Ympäristöministerimme eivät ole muutenkaan uskaltaneet nostaa kissa pöydälle vaatimalla Itämeren todellisia saastuttajia kuriin. Tutkimukset osoittavat, että Itämeren maat Puolasta Venäjään tuottavat 90 % rehevöittävistä päästöistä!

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä rahasti jätevesiasetuksella ja Green Rockin pienpuhdistamoilla. Markkinointi oli ulkoistettu Ympäristöministeriön ja ELY- keskusten virkamiehille, jotka pakottivat älyttömän jätevesiasetuksen läpiviennin joka kunnassa. Jätevesiasetuksesta tuli Sipilän biotalouteen perustuvan talouspolitiikan ensimmäinen kikkare.

Mummon mökkien jätevesillä ei ole mitään vaikutusta Itämeren rehevöitymiseen. Kohtuuttomat talokohtaiset 15 000- 20 000 euron investoinnit ovat puhdasta rahan hukkaamista. Perussuomalaiset ovat vaatineet haja-asutusalueiden jätevesiasetuksen kumoamista jo vuodesta 2011. Asetus on yksi esimerkki EU säännösten yksisilmäisestä tulkinnasta. Se mikä voi olla tarpeellinen tiiviisti rakennetussa Keski-Euroopassa, ei toimi harvaan asutussa Suomessa. Yhden muotin direktiivitulkinnat mahdollistavat ainoastaan törkeät rahastusoikeudet puliveivareille.

Kehotan kansalaisia sinnittelemään niissä talouksissa, joissa on ehjät jätekaivot. Vuoden 2015 vaalien jälkeisissä hallitutusneuvotteluissa Perussuomalaiset tulevat vaatimaan jätevesiasetuksen kumoamista.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000