Perussuomalaiset

Marko Kulpakko

EU-eliitti pelkää skotteja?

Skoteilla on suomalainen luonne. Me emme kumpikaan hyväksy ulkopuolisten komentelua. Kumpikaan kansa ei taivu ulkopuolisen määräysvallan ikeen alle. Molemmissa maissa asuu suunnilleen saman verran ihmisiä, ja molempien maiden asukkailla on jotain hampaankolossa isompia naapurimaitaan vastaan.

Syksyllä 2014 skotit saavat päättää, haluavatko he asua itsenäisessä Skotlannissa. Itsenäistyminen merkitsisi lähtöä Yhdistyneestä kuningaskunnasta ja vuosisatoja kestäneen liiton hajoamista.

Skotit pärjäisivät loistavasti. Onhan heillä suuret öljyvarannot. Meren energiaa vientituloksi hyödyntävällä Skotlannilla on edullinen sijainti. Skotit ovat olleet energia-alan edelläkävijöitä. Skotit puhuvat gaelin kielen lisäksi maailman kieltä englantia. Heillä on oma historiallinen valuuttansa Skotlannin punta käytössä Englannin punnan rinnalla. Skottilaiset klaanit ovat aina vaaran uhatessa löytäneet toisensa.

EU-eliitti tuntuu pelkäävän skottien itsenäistymistä. Komission puheenjohtaja Barroso totesi virallisesti, että itsenäinen Skotlanti voi hakea EU-jäsenyyttä. Samalla hän meni kuitenkin Espanja selän taakse ja väitti, ettei Espanja hyväksy skottien itsenäistymisaikeita. Komissio myös tilasi lausunnot ns. asiantuntijoilta, joiden mukaan itsenäisen Skotlannin olisi liityttävä automaattisesti euroon. Tällainen pelottelu on edesvastuutonta – rauhanliittonakin mainostetun – EU:n johtajilta.

Vai pelkääkö EU-eliitti, että Skotlannin itsenäisyys avaisi Pandoran lippaan ja herättäisi laajempaankin liikehdintää EU:ssa? Nyt on jo alkanut taistelu Suomen itsemääräämisoikeudesta, joka ratkaistaan vaaliuurnilla 25.5.2014.

Tekstin aiheet:

EU

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000