Perussuomalaiset

Marko Joensuu

Helsingin kaupungin Talousarvio Budget 2021

Helsingin kaupungin kunnallisvaalivuoden 2021 budjetti on paketoitu 408-sivuiseen ”kirja” järkäleeseen, mukaan lukien kansi- ja loppulehti. Toki budjetin lukemisen helpottamiseksi budjetista on tehty 34-sivuinen tiivistelmä, jota voi helposti lukea kirjajärkäleen sijaan.

Talousihmisenä minua kiinnostaa aina talous; mistä rahat tulevat ja mihin ne menevät. Erityisesti nyt kunnallisvaaleissa kaikkien kuntalaisten pitäisi olla tietoisia siitä, mistä kaikista tulovirroista asuinkunnan rahat (tulot) tulevat ja mihin kaikkeen ne asuinkunnan rahat (investoinnit/menot/kulut) käytetään.

Talousarvio eli budjetti on ensisijaisen tärkeä, sillä ilman tietoa käytettävissä olevasta rahojen määrästä vuositasolla ei voi suunnitella ja toteuttaa yhtään mitään. Voi maalata taivaanrantaa loputtomiin kaikilla mahdollisilla hienoilla ajatuksilla ja ideoilla, mutta ilman allokoitua rahaa ne eivät koskaan toteudu.

En ota tässä erityisesti kantaa Helsingin budjetin sisältöön muutoin kuin sen verran, että epäterveelliset täysin turhat investoinnit, menot ja kulut olisi syytä poistaa ja allokoida rahaa sinne, missä sitä ensisijaisesti kaupunkilaisten hyvinvoinnin edistämiseksi todella tarvitaan.

Helsingin kaupungin Talousarviota Budget 2021 ei voi enää muuttaa, se on jo julkaistu ja paketoitu ”tiiliskivenä” ja tiivistelmänä. Mutta on syytä muistaa, että se on talousarvio, ei toteutuma.

Toteutumaa voi yhä muuttaa poistamalla siitä jo em. epäterveelliset täysin turhat investoinnit, menot ja kulut. Toteutumaa voi muuttaa osoittamalla rahaa sinne, missä sitä eniten tarvitaan, ensisijaisesti kaikkien kaupunkilaisten hyvinvoinnin edistämiseksi ja erityisesti kaupungin apua tarvitsevien hyväksi.

Olivat kunnallisvaaliteemat sitten mitä tahansa, Helsingin kaupungin talous ratkaisee loppupelissä kaiken sen mitä helsinkiläiset voivat saada hyvinvointinsa edistämiseen nyt ja tulevaisuudessa; tykkäsi siitä tai ei.

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000