Perussuomalaiset

Markku Salomaa

Mediaa viedään kuin litran mittaa

Hyvässä kampanjassa voi saada hirvittävän määrä mediatilaa maksamatta siitä yhtään mitään.

Heinäkuun alussa rap-taiteilija James Nikander aka Musta Barbaari tuli isosti julkisuuteen. Kaikki (siis ihan kaikki) tulivat tietoiseksi rasistisesta kohtelusta jonka uhriksi hänen äitinsä ja siskonsa olivat joutuneet poliisien toimesta Helsingin yössä. Väitettyä tapahtumaa käsiteltiin mediassa erittäin laajalti. Ohessa vain muutama esimerkki:

http://www.hs.fi/kaupunki/a1468117067726

http://www.aamulehti.fi/kotimaa/nain-poliisi-kommentoi-mustan-barbaarin-aidin-ja-siskon-tapausta/

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016072021934173_uu.shtml

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001217447.html

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/musta-barbaari-kertoo-facebookissa-poliisi-raudoitti-aitini-ja-siskoni-syytta-ja-takavarikoi-kuvamateriaalin/5984062

”Vastuullisen median” myllytyksen päälle tuli tietenkin lähes pidäkkeetön someraivo. Fiksut, kouluja käyneet ja oikeamieliset ihmiset ottivat Mustan Barbaarin suojelukseensa ja taivastelivat rasistifacistista Suomea ja sen poliiseja ja jakoivat samanmielisten kavereidensa mielipiteitä posket punaisina. Kenellekään, ei edes kaikista oppineimmille tullut mieleen, että Musta Barbaari saattaisi puhua vastoin parempaa tietoaan tai ehkä jopa suoranaisesti valehdella! Huomautin eräälle somekuplani vasemman laidan filosofian tohtorille Helsingin Yliopistosta, että josko ”odotetaan tästäkin keissistä vähän enemmän ennen kuin yllytetään kavereita sytyttämään soihtuja ja kaivamaan talikoita esiin.” Mutta ei, paasaaminen sen kun jatkui ja jatkui. Asiat vaan on niin kuin ne koetaan.

Parin viikon päästä oli sitten kampanjan toinen vaihe jossa käsiteltiin ihmistä nimeltä Musta Barbaari. Kaivettiin hänen traaginen ja lukijoita varmasti kiinnostava isäsuhteensa esiin:

http://www.hs.fi/kuukausiliite/a1470195517174

http://www.menaiset.fi/artikkeli/ajankohtaista/ihmiset/musta_barbaari_ylella_en_ole_ikina_nahnyt_isaani

Mustasta Barbaarista oli tullut kiinnostava. Koko kansan Musta Barbaari! Syksyn mittaan olisimme saaneet kuulla hänen sisustusvinkeistään, lempiruuistaan, naisihanteistaan ym ym mutta sitten tuli ikävä ryppy mediarakkauteen. Itä-Uudenmaan syyttäjävirasto epäreilusti julkaisi tiedotteeseen jossa todettiin, että koko alkuperäinen juttu on puuta heinää ja eikä tapahtumat kulkeneet ollenkaan niin kuin Musta Barbaari väitti. Voi voi, miten tässä nyt näin kävi!

Pohjimmiltaan koko rumbassa oli tietenkin kyse markkinoinnista. Piiritason artisti halusi ja oli valmis keinoja kaihtamatta valtakunnan julkkikseksi. Olisi kiinnostavaa tietää mitä tämä kohu teki Mustan Barbaarin keikkamäärille ja –liksoille, ainakin hetkellisesti. Mutta miten tämä kampanja meni näin sukkana läpi fiksuiltakin ihmisiltä?

Taikasanana siinä oli ”rasismi”. Se avaa suoran tien oikeamielisten sydämeen.

Sinänsä huvittavaa että vielä pienempi ja turhempi pop-artisti Alexandra Aleksis käytti samaa kikkaa pari kuukautta aikaisemmin:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016052121599602_uu.shtml

Ehdin silloin somessa ihmetellä miten kahden juopuneen VIP-kottaraisen tappelu voi olla HS:n nettiversion ykkösuutinen. Mutta tämä tapaus unohdettiin aika äkkiä koska se oli vielä paljon turhempi kuin Mustan Barbaarin vastaava ja Alexandra Alexis ei omaa sellaista suvakkimiellyttävyyttä jota Mustalla Barbaarilla eittämättä on. Lisäksi Mustan Barbaarin tapaus osui ns leijonanmetsästysaikaan eli Juhannuksen jälkeiseen uutistyhjiöön jolloin kaikenlaiset pöllöilyt voivat saada hillitöntä näkyvyyttä.

Mitä tästä opimme? No ainakin sen, että jos haluaa ilmaista mediatilaa kannattaa sanoa taikasana ”rasismi”. Odotan mielenkiinnolla ensi vuoden kunnallisvaalien kampanjointia, jossa muuten olen itsekin ehdokkaana Helsingissä. Tule tykkäämään kampanjasivustani niin pannaan yhdessä rasistifacistit ahtaalle.

https://www.facebook.com/Markku-Salomaa-yhteiskunta-ja-politiikka-468922889796492/

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


10 kommenttia
Nimetön
#1

Mediaa viedään esim. maahanmuutto-asioissa. Irakilainen ”perhe” ja Migrin linja on tästä esimerkki. Tietyn maailmankatsomuksen omaava free-lancer toimittaja laatii aiheesta näyttävän laajan nyyhkyjutun isojen kuvien kera.
Näitäkin aiheita medioitiin kattavasti kaikkien silmiin ja korviin. Kohta alkoikin opposition äänessäolo siitä kuinka ihmisarvoa poljetaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

ajatusrakennelmasi ei ehkä ole oikea
#2

Entäpä jos perheen naiset veivät poikaa ? James Nikanderhan ei ollut itse paikalla vaan perusti tekemisensä saamiinsa tietoihin. Se että alkaa voimallisesti puolustaa äitiään ja siskoaan, jos uskoo vääryyttä tapahtuneen ei liene väärin sinunkaan mielestäsi, vai etkö itse tekisi samaa omalle äidillesi ?

Kaikki kirjoitettu ja kerrottu oli näiden naisten luettavissa ja kuultavissa, joten heidän olisi tullut oikaista väärä tieto.

Olisikohan siis hieman väärin hyökätä pojan kimppuun, jos syy on perheen muissa jäsenissä. Se että pidät tätä vain mainoskikkana artistilta on kova väittämä, koska et ole perheen sisäisiä keskusteluja kuullut. Noin Mustana Barbaarina tulisin ehkä keskustelemaan kanssasi kahden kesken 🙂

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#6

Uussuomalaisten ihanaa kulttuurivärinää, ”perheenyhdistämistä”, auttavia käsiä ja käsilläkeskustelua?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Markku Salomaa Yrittäjä, myyntimies
#7

On joo toki täysin mahdollista. Mutta kyllä Barbaari käytti tilanteen enemmän kuin harkitusti hyväkseen. Laaja avautuminen mediassa rikosilmoituksen jälkeen ei ollut sattumaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#8

Nyt taas kuullaan siitä kuinka sorrettuja muukalaistaustaiset ovat.
Joku aito tavallinen suomalainen ei olisi moista ”mielenkiintoa” saanut aikaan ellei olisi vas/vihreä julkihomo.
Tuota surkimusta tullaan nostamaan jalustalle vielä monesti ja ihan vaan muukalaistaustan vuoksi.

Itse en kyseistä Barbaaria noteeraa miksikään. Taitelijalahjat eivät riitä maineeseen ja menestykseen joten ”tietyn maailmankatsomusen omaavat” ” toimittaja-kirjoittelijat ovat rynnänneet paikalle.
Noiden toimittajienkaan kyvyt eivät riitä aitojen faktajuttujen laatimiseen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#3

En kyllä ymmärrä tätä ylen ja hesarin mamuhypetystä. Yrittävätkö ohjailla virkamiesten päätöksiä tiettyyn suuntaan. Aivan naurettavaa touhua ja pistää vihaksi!!! Salomaa on artikkelissaan täysin oikeassa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#4

Irakissa asuu yli 30 miljoonaa ihmistä eikä ne lähde sieltä vaeltelemaan pitkin maailmaa niinkuin nämä Eurooppaan tulleet elintasopakolaiset.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Musta
Iloinen
#5

Musta tuli musta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000