Perussuomalaiset

Markku Palomäki

Lähdethän puoluekokoukseen?

Lähdin ehdolle puoluesihteeriksi puolueemme menestyksen ja sen järjestötyön puolesta. Ajattelin minulla olevan jo riittävästi kokemusta, sekä edelleen halua kehittää toimintaamme ja vahvistaa nimenomaan perustoimintojamme – järjestötoimintaa, piirejä ja yhdistyksiä. Luonteeltani olen asia- ja ratkaisukeskeinen. Vierastan politiikkaan väitetyksi kuuluvia suhmurointia, junttausta ja lehmänkauppojakin. Oman puolueemme toiminnassa näitä pitää välttää ja yleensäkin ongelmatilanteita pitää pystyä ennakoimaan jotta niitä ei syntyisi. Haastavia ovat itsekkäät oman edun tavoittelijat joille tilaisuuden tullen äänestäjä ja puolueen jäsen on arvoton välikappale omalla poliittisella uralla. Pidän kuitenkin hyvin tärkeänä kaikenlaisten ihmisten hyvää ja asiallista kohtelua olipa tilanne mikä tahansa. Olemme myös ihmisiä joiden elämään kuuluu ja pitää kuulua muutakin kuin politiikkaa.

Olen piirissämme kokenut “Isoja” vaaleja 11 ja olen kaikkiin jotenkin osallistunut. Kahdet ek-vaalit vaalipäällikkönä ja saanut paljon vastuuta myös talousasioissa. Vaalikampanjat, ehdokashankinta ja niihin motivointi ovat minulle mieluisinta työtä. Samoin uusien jäsenten kohtaaminen. Työkaverina minua on luonnehdittu asialliseksi, luotettavaksi, mukavaksi sekä hauskaksikin. Toisinaan olen melko suoraviivainen ja nopea, mutta pohdiskelu ja puntarointikaan ei ole vierasta. Hyvät tulokset toisinaan sitä vaativat kuten venymistäkin eikä vapaa-aikaa välttämättä juuri jää.

Lyhykäisesti kuvailisin tavoitteitani seuraavasti. Piirien ja paikallisyhdistyksien toiminnallista ja taloudellista tukea voidaan lisätä. Kuitenkin tarpeet on selvitettävä aluekohtaisesti. En kannata keskittämisen lisäämistä vaan pidän parhaana sitä että osaamista ja tietoa on runsaasti kaikkialla joten viestintää ja vierailuja tarvitaan. Puoluehallitus on tässä myös tärkeä linkki. Puoluetoimiston vastuulle jää valtakunnallisten vaalikampanjoiden suunnittelu, aikataulutus ja niistä tiedottaminen, joista meiltä löytyykin erittäin hyviäkin esimerkkejä. Sisäisessa tiedottamisessa pidän tärkeänä sen säännöllisyyttä ja ettei se olisi kovin hajanaista eikä sitä olisi liikaa. Tällä tarkoitan nimenomaan puolueorganisaation toiminnan tukemiseen tarkoitettua viestintää. Minkäänlaisten “rönsyjen” rakentamista puolueen ympärille en pidä tärkeänä, näitä ovat mm yhtiöt ja säätiöt, samoin ”rinnakkaisjärjestöjen” lisääminen mielestäni söisi voimavarojamme.

Näkisin puoluetoimiston roolin politiikan teossa hieman vähenevän, mutta suunnittelua, taustatukea ja yhteistyötä varmasti edelleen tarvitaan. Puolueemme kärki on selvästi leventynyt ja demokratiaan kuuluu että he sitä pääasiallisesti hoitavat. Kuntavaalituloksen nosto lähemmäs ek-vaalien tasoa on pyrittävä ja tähän tarvitaan uusia keinoja. Varmasti omien linjaustemme esilletuonnissa on parantamisen varaa. Tähän lehtemme on oiva väline jota valitettavasti hieman aliarvioidaan.

Olin palkattuna vaalityöntekijänä puolueellamme puoli vuotta 2016-17. Olimme silloin maamme kannatukseltamme paras piiri kuten olemme olleet viime seitsemät tai kahdeksat muutkin vaalit. Tähtäin on puolueella aina oltava vaalivoitossa. Tuloksellisuus on toimintamme jatkuvuuden kannalta elintärkeää. Kuitenkin puolueorganisaatio on se runko joka pitää meidät pinnalla heikompien aikojen tullessa. Heitä on arvostettava ja tuettava, monet ovat antaneet tälle työlle koko elämänsä vapaa-ajan. Samoin meidän on tuettava nuoria jotta he jaksavat olla mukana vaikka vastoinkäymisiä ja elämänmuutoksia kohtaavatkin.

Piirihallitukselta ja yksittäisiltä jäseniltä saamani tuki oli kannustavaa. Kiitokset vielä Satakunnan Perusnaisillekin tuesta!

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Nimetön
#1

Kuuleppas Markku , tuohon viestintään olisi hyvä keksiä jotakin parannusta !! Että valtamediassakin enemmän näkyisi persujen asiat , siis myönteisetkin !?! Eikä vain kielteiset !!?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#2

Olet oikeassa. Aloite on tavallisesti vastustajalla, tämä aiheuttaa sen että olemme joko oikaisemassa tai puolustautumassa. Tästä syntyy jotenkin negatiivinen sävy. Etukäteen suunnittelemalla – miten media nykyään paljon toimii – varsinkin runnoessaan tiettyjä teemoja läpi ja vaihtamalla ehkä väylää miten asioita tuotaisiin esille.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000