Perussuomalaiset

Markku Manninen

Kokonaisveroastetta pakko tiputtaa

Miten Suomi saadaan nousuun? siinäpä kysymys , ei ainakaan veroja nostamalla. Verotuksemme on jo tapissaan, moniko tietää edes paljonka maksaa veroja yhteensä, ei kovin moni,  en minäkään tarkalleen ottaen. Verot ja palkan sivukulut on yksi avain asia jolla Suomi saadaan nousuun mielestäni.

Tehdastyöläinen tekee tunnin tuotetta työnantajalleen, jotta sama työntekijä saa ostettua saman tuotteen ulos kaupasta,  pitää töitä tehdä jo n. 16 h eli kaksi vuorokautta . Verotus ja sivukulut huolehtivat siitä että ostovoimaa ei ole.

Verottaminen pitää olla läpinäkyvää ja ennustettavuutta vuosien päähän. Julkiset menot tiputettava sopivalle tasolle verotuksen kanssa.

Nykyinen velkaantuminen ei voi jatkua pitkään.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


6 kommenttia
Nimetön
#1

Julkisia menoja on vaikeaa leikata.
Jos vaikkapa yksityistetään terveydenhoito, kaksin-kolminkertaistuvat kulut Saksa ja Yhdysvaltain malliin. Tällöin palvelun tuottaa yksityinen, mutta yhteiskunta maksaa sairausvakuutuksen kautta, jonka maksaa lopulta veronmaksaja, ja monin verroin verisemmin.
Ei onnistu.
Kun työttömiä on 480 000, johtavat leikkaukset lisätyöttömyyteen, tehdyn työn vähenemiseen, kysynnän pienentymiseen yksityisellä sektorilla ja työpaikkojen lisämenetykseen koko yhteiskunnassa, verotulojen vähenemiseen, sosiaalimenojen kasvuun, ja taas lisäleikkaustarpeeseen. Tämä varmaan on kaikille tuttua.

Sen sijaan verotuksen painopistettä tulisi siirtää laiskottelun verottamiseen: varallisuusvero, perintövero, yritysvero, osinkovero ym. Veronkierron esto. Omistuksen salaamisen esto. Korruption kitkentä.

Tällöin voitaisiin alentaa työn tekemisen verotusta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Hämmentynyt
#6

Juuri siksi kun työttömiä on näin paljon, talous pitää saada kuntoon. Parhaiten se onnistuu veroja tiputtamalla ja julkisia kuluja laskemalla. Julkiset kulut noin 60 %, euroopassa n. 40%. En tarkoita terveyspalveluja.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

”Kokonaisveroastetta pakko tiputtaa. Nykyinen velkaantuminen ei voi jatkua pitkään.”

Aivan päätön yhdistelmä toiveita ja keinoja.
Eikös verotuloilla kuitenkin rahoiteta velkojen poismaksua?!

”pakko tiputtaa”

Kuka pakottaa?
Suomenruotsalainen eliittikö tehdäkseen maastamme matalapalkkamaan?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Tulonjakoa tulisi korjata. Nykyään suurin osa kansantulostamme menee eliitille. pääomia ei juurikaan veroteta, kansaa ja työtä kyllä.
Siksi kysyntä ja talous sakkaavat.

Euro tietenkin pahin kilpailukyvyn tuhoaja.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Ei veroja voida kerätä kuin köyhältä kansalta, eliitin ei tarvitse osallistua, koska suomenruotsalainen eliitti korruptoinut koko oikeusjärjestelmämmekin:

”Apulaisoikeusasiamies Maija Sakslin on salannut osan Liechtensteinin veronkiertotapausta koskevaa päätöstään. HS:n tietojen mukaan salaamista pyysi Verohallinto.

Poistetut tiedot ovat Verohallinnon kannalta kiusallisia. Ne kertovat, että viraston sisällä on ollut epäilyjä sen omien toimien tehokkuuden suhteen.

Sakslin antoi päätöksensä joulukuussa 2014. Siinä hän totesi, että Verohallinto toimi lainvastaisesti tutkiessaan Liechtensteiniin varoja piilottaneiden suomalaisten toimintaa.

Sakslinin mielestä näille määrätyt veronkorotukset olivat tavanomaisempia lievempiä ja asian tutkinta vei tarpeettoman kauan.

Liechtensteinin tapaus nousi esiin, kun Suomen verottaja sai osana kansainvälistä tietojenvaihtoa tietoja neljästätoista suomalaisesta, jotka olivat kätkeneet verottajan ulottumiin varoja 50–60 miljoonaa euroa.

HS on uutisoinut, että kiinnijääneiden joukossa ovat muiden muassa vuorineuvos Casimir Ehrnrooth sekä kahvia ja mausteita myymällä rikastuneen Pauligin suvun edustaja Bertel Paulig.

Kesällä 2013 korkein oikeus linjasi, että veronkorotus on rangaistus. Samasta asiasta ei voida tuomita ihmistä kahdesti niin sanotun ”ne bis in idem” -periaatteen mukaan.

Linjauksen myötä muissa tapauksissa ei voitu enää tehdä rikostutkintaa.

”Korkeimman oikeuden ratkaisu vei mahdollisuudet tehdä tapauksissa enää tutkintapyyntöjä. Uudenmaan perintäyksikön asianvalvoja teki 5.8.2013 kolmetoista ’ei toimenpiteitä’ -päätöstä”, päätöksen salatussa osassa todetaan.”

lähde:hs

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Julkinen sektori ja palkat alas -> yksityisten tuottamat sote-palvelut maksavat yhteiskunnalle ja veronmaksajille/vakuutksenmaksajille moninkertaisesti, verotulot romahtavat, kysyntä romahtaa, jättityöttömyys. Lisäksi euro valuuttana, seuraus: Kreikan tie. Tämä lienee myös Suomen tie`?

Islannin tie: oma valuutta, pankit kaatukoot ja ahneet pankkiirirosvot linnaan, kansa töihin hyvpalkkaisiin töihin.

Kreikan tie on tuhon tie, Islannin oikea.

”Islannin talous pääsi jaloilleen, bkt kriisiä edeltäneissä lukemissa

Asiantuntijan mukaan Islannin ongelma ei ole työpaikkojen puute, vaan pula hyväpalkkaisista työpaikoista.
Islannin bruttokansantuote veti viime vuonna vertoja maan talouskriisiä edeltäneille lukemille, selviää Islannin tilastokeskuksen tuoreista luvuista. Bruttokansantuote kasvoi viime vuonna 1,9 prosenttia.
Yhdysvaltalaisen sijoituspankki Lehman Brothersin kaatuminen aiheutti vuonna 2008 Islannin kolmen suurimman pankin romahduksen ja syvän laman. Islannista tuli tuolloin neljännesvuosisataan ensimmäinen Länsi-Euroopan maa, joka pyysi apua Kansainväliseltä valuuttarahastolta IMF:ltä.
Islannin bruttokansantuote putosi 5,1 prosenttia vuonna 2009 ja yli kolme prosenttia seuraavana vuonna.
Toimet Islannin kruunun suojaamiseksi jatkuvat edelleen.
– Ei voi sanoa, että talous olisi toipunut täysin, sanoo talousasiantuntija Ásgeir Jónsson Islannin yliopistosta uutistoimisto AFP:lle.
– Väestö on kasvanut, siksi työtulos henkeä kohti on edelleen alhaisempi kuin vuonna 2008, hän huomauttaa.
Tarvitsemme työtä etenkin nuorille ammattilaisille.
– Ásgeir Jónsson
Islannissa on käytännössä melkein täystyöllisyys. Jónsson tähdentää, että ongelma ei ole työpaikkojen puute, vaan pula työstä, josta maksetaan hyvin.
– Tarvitsemme työtä etenkin nuorille ammattilaisille, hän sanoo.
Islanti on toipunut talouskriisistä kalastuksen ja matkailualan avulla. Islannin keskuspankki arvioi, että tänä vuonna maan talous kasvaa 4,2 prosenttia.
Lähteet: AFP
Yle.fi”

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000