Perussuomalaiset

Mari Rantanen

Yksi rahapussi josta jaetaan, myös paperittomille

Eduskunta käsittelee tiistaina 27.1 paperittomien terveydenhuollon laajentamista koskien myös kroonisia sairauksia.

Viime viikkoina on esitetty huolta siitä, joutuuko Suomessa synnyttämään katuojaan tai jätetäänkö joku kuolemaan sairauskohtaukseen kadulle. Kuten hyvin tiedämme, näin ei tapahdu sillä kiireellinen hoito järjestetään jo nyt kaikille. Samoin on yleisvaarallisten tartuntatautien hoidon laita, tuberkuloosit hoidetaan, jotta tauti ei tartu muihin ihmisiin. Huolenaihe on aivan turha ja vaikuttaa enemmän poliittiselta retoriikalta.

Itse työskentelen ambulanssissa ja voin vakuuttaa, että kun meillä on eloton ihminen kadulla, ei siinä kysellä papereita vaan aloitetaan elvytys. Tai kun joku jää auton alle, emme me papereita kysele vaan aloitamme hoitamaan traumapotilasta.  Ja näin toimivat myös muut viranomaiset ja sairaalat.

Sen sijaan on varmasti syytä kysyä, onko meidän tarpeen sijoittaa vähäisiä veroeuroja vaikkapa laittomasti maassa oleskelevan psoriasiksen hoitoon? Samaan aikaan kun meillä yli 90-vuotiaat veteraanit odottavat päivystyksessä huonokuntoisena 9 tuntia tai jonottavat terveyskeskuslääkärin vastaanotolle viikkoja, on tarpeen kysyä lakialoitteen mielekkyyttä.

Paperittomien määrästä ei kenelläkään ole tarkkaa tietoa. Lain valmistelussa on arvioitu paperittomia olevan noin 1000-2000 henkilöä, mutta esimerkiksi poliisi on arvioinut määrän olevan jopa 5000-7000 henkilöä.  Kunnat käyttävät keskimäärin terveysmenoihin Suomessa noin 2900 euroa vuodessa per henkilö. Näin ollen vuosikustannuksen vaihteluväli pyörii 3 miljoonan euron ja yli 20 miljoonan euron välillä. Jos summa lasketaan 7000 henkilön mukaan, on summa todellakin 20 580 000 euroa vuodessa!

Hs Mielipidepalstalla  15.1.2015 Emma Kari ja Pekka Tuomola esittävät tekstinsä lopuksi, että: ”Myös Suomen pitää osoittaa olevansa hyvinvointivaltio, joka noudattaa ihmisoikeussopimuksia ja joka takaa edes välttämättömimmät terveyspalvelut kaikille asukkailleen.” Suomessa on asukasperusteinen sosiaaliturva ja jos me nyt alamme käyttämään laittomista maassaolijoista sanaa asukas, onko seuraavaksi vuorossa sosiaaliturvan laajentaminen?

Valtiolla ja kunnilla on yksi rahapussi, jonne tulee tuloja ja josta maksetaan menoja. Poliittinen päätöksentekoprosessi tekee valintoja, mihin rahaa käytetään. Ei ole mitään toista kukkaroa, josta voi ottaa vaan se tarkoittaa tällä hetkellä sitä, että jostain pitää säästää nyt nämä rahat. Kysynkin lain puolustajilta, mistä tämä raha säästetään? Vanhusten laitoshoidosta?  Vähennetäänkö poliisien määrää? Vai mitä aiotaan säästää?

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
Laki maahan
#1

Paperittomat pitää lähettää sinne
mistä on tulleetkin ,ei niitä täällä kannata hoitaa ja sitä paitsi ne kuuluu häkkiin ! jos on ilman papereita maahan tullut niin sehän on rikos !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Jaassu
#2

Suomen kansallisvaltion tehtävä on taata tietyt peruspalvelut suomalaisille, kaikki muu toiminta sen ulkopuolella on sitten yksityisten ihmisten oma asia jos haluavat omista varoistaan sellaista rahoittaa.

Ihmisoikeussopimuksilla ei ole asian kanssa mitään tekemistä, ne ovat vain suosituksia, eivät mitään sitovia ja sen lisäksi ihmisoikeuksiin ei kuulu paperittomien terveyden hoito tai se että suomalaisten tulisi kustantaan muiden maiden ihmisten terveyspalvelut.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Seppo Muurinen
#3

Akuutit/-hätätapaukset pitää hoitaa välittömästi ”paperittomille” mutta ei ns.ylenhyvinvointia kuten yllä viittaatkin !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Hannes Heikkilä
#4

Paperittomat ulos maasta!

Katsokaa yöllä Suomen TV:stä JIM-kanavalla tulevaa ohjelmaa: Australian rajalla. Tänään sitä tulee 2 jaksoa klo 23 – 24.

Siinä muukalaiset lähetetään takaisin seuraavalla koneella, jos tulija saattaa mm. olla tulossa ilman lupaa työhön maahan. Ruokatavarat takavarikoidaan ja tuhotaan vaarallisina. Pitää olla myös riittävästi rahaa oleskeluun maassa. Todella mallikasta toimintaa!

Suomen rajavartijat sinne oppiin tai katsomaan ohjelmaa öisin!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Seppo Muurinen
#5

Jos todella on akuutti hätä ts.hengestä kysymys,niin ei oikein kuulu sivistysvaltion periaatteisiin että ”puolikuolleena” lähetetään rajan yli,jotenkin se vain on hoidettava – edes lähtökuntoon – pois maasta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000