Perussuomalaiset

Mari Rantanen

Hajaantukaa! Vanhustenhoidossa on kaikki hyvin?

Helsingin kaupunginvaltuusto käsitteli 28.11 Perussuomalaisten ryhmäaloitetta, jossa vaadittiin vanhustenhoidon tilan selvittämistä sekä tulevaisuuden tarpeiden arviota. Siis kuinka paljon tarvitaan kotihoitoa, palveluasumista ja ympärivuorokautista hoivaa tulevaisuudessa, kun kaupunkimme väestö ikääntyy.

Kuten arvata saattaa, vastaus oli lyhennettynä ”Täällä ei ole mitään nähtävää, vanhustenhuollossa on kaikki hyvin, hajaantukaa!” Yritimme palauttaa asiaa uudelleen valmisteluun mutta hävisimme äänestyksessä selvin luvuin. Tukea saimme Kd:lta sekä Vasemmistoliitosta, jossa ryhmä hajosi.

Erikoiseksi keskustelun teki väitteet populismista ja väitteet siitä, että perussuomalaiset mollaavat henkilöstöä. Jos arvoisat valtuutetut olisivat viitsineet edes lukea palautusehdotuksemme, olisivat he huomanneet, että juuri mm. henkilöstön viestien perusteella selvitystä olisi tarvittu.

Kysymys oli siis vanhusten hoidosta kaupungissamme. Jostain kumman syystä sekä salin oikea että vasen laita sai tämänkin aiheen vedettyä maahanmuuttoon. Meitä Perussuomalaisia kun useimmiten mollataan ettemme osaa muusta puhua. Me puhuimme vanhuksista ja osa valtuutetuista maahanmuutosta. Ei ihme, että vanhukset jäävät jalkoihin rahan jaossakin. Vihersinivasemmisto vie, vanhus vikisee.

Olen pettynyt. Vanhuksista puhuminen ei ole sitä tekemistä politiikassa vaan se, mitä enemmistö päättää. Siis se mitä nappia painetaan, kun joku on tehnyt esityksen. ”Tämä on tärkeä asia”-lauseet eivät korvaa tekoja.

Perussuomalaiset tekevät, muut puhuvat. Me emme lannistu vaan jatkamme inhimillisen ja turvallisen vanhuuden puolesta toimien.

Erityisesti tänään muistamme niitä, jotka lähtivät 30.11.1939 puolustamaan tätä maata. Kaveria ei jätetty. Matkaan lähdettiin, huvitti tai ei, pelotti tai ei. Ei kyselty voisinko tehdä jotakin itseäni kiinnostavaa, viitaten juuri julkaistuun tutkimukseen maanpuolustustahdosta. Yhdessä mentiin, kaaduttiin tai selvittiin. Näille ihmisille me olemme velkaa sen, että teemme kaikkemme maamme puolustajien ja jälleenrakentajien turvallisen ja inhimillisen loppuelämän eteen.

Voit katsoa valtuustokokousvideosta mitä puhuttiin, asia 9:

https://www.helsinkikanava.fi/kanava/fi/videot/video?id=3932

https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunginvaltuusto/Suomi/Paatostie…

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
#1

Kokoomuksella on youtube-julkaisu, jossa Petteri Orpo on h y v i n huolissaan vanhuksista, yksinäisyydestä yms. ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Capo
Utelias
#4

Katsoin videon. Juuri persut aloitti sen maahanmuutto keskustelun 🙁 Mitä muuten tarkoitti ”salin oikea ja vasen laita”. Onko olemassa laita joka on vielä enemmän oikealla kuin te 🙂

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#2

Rantanen puhe oli ko. kokouksessa täyttä asiaa. Sen sijaan Asko-Seljavaaralta karkasi mopo käsistä saman tien. Hän kuulunee niihin tahallaan väärinkäsittäjiin, jotka näyttävät nykypolitiikka hallitsevan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#3

Capolle tiedoksi, että en ole minkään puolueen jäsen. Jos siis ”te” viittasi edes osittain minuun, niin ohi meni. ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000