Perussuomalaiset

Mari Rantanen

Follow the money, jos pystyt

4 kommenttia

Helsingin sosiaali ja terveyslautakunta käsitteli tänään 13.3 lausuntoa ponnen johdosta liittyen paperittomien (laittomasti maassa olevien) palveluiden laajentamisen kustannuksista. Esityksessä oli merkittäviä puutteita mm. erikoissairaanhoidon kustannukset uupuivat kokonaan. Tein asiasta palautusesityksen, jossa listasin seuraavia puutteita:

– lausunnosta puuttuvat erikoissairaanhoidon sekä lääkemenojen kustannukset kokonaan. 

– esityksessä ei ole huomioitu maahanmuuttoviraston ja poliisin arvioita siitä, että laittomasti maassa oleskelevien määrä saattaa kasvaa nopeasti ja on oletettavaa, että suurin osa jää pääkaupunkiseudulle ja Helsinkiin

– Käyntimäärien laskentatapa jää puutteelliseksi, kuinka moneen laittomasti maassa olevaan ihmiseen käyntimäärät ja kustannukset perustuvat

– lausunto ei ota huomioon sosiaali- ja terveysministeriön antamaa kuntainfoa ”Kunnille suositukset laittomasti maassa oleskelevien kiireelliseen sosiaali- ja terveydenhuoltoon” eikä valtioneuvoston julkaisemaa toimenpidesuunnitelmaa laittoman maassa oleskelun ehkäisyyn ja hallintaan

– esityksessä tulisi olla suunnitelma siitä, miten kustannukset ovat selvitettävissä ja seurattavissa kaikilta osin

– lausunnosta puuttuvat ponnessa esitetyt raportoinnin edellytykset ja määrävälit sosiaali- ja terveyslautakunnalle

– On myös syytä pohtia, tuleeko Helsingin tarjota kotouttamispalveluita tilanteessa, jossa lähtökohtaisesti laittomasti maassa olevien tulisi poistua maasta, ei suinkaan kotoutua Suomeen ilman laillista perustetta oleskella maassa.

Kukaan ei kannattanut palautusesitystä vaan puutteineen se kelpasi melkoisen vasemmalta kokoomukselle asti.

On myös hyvä huomata, että jo nyt kustannusarvio on kasvanut 30%. Valtuustossa kustannuksiksi arvioitiin 0,7 miljoonaa ja nyt muutama kuukausi päätöksen jälkeen kustannukset ovat noin miljoonan tai 1,1 miljoonaa kuten alkuperäisessä lautakunnan esityksessä kerrottiin.

https://www.hel.fi/static/public/hela/Sosiaali-_ja_terveyslautakunta/Suomi/Esitys/2018/Sote_2018-03-13_Sotelk_5_El/F69AA61A-A664-CBDE-ACBE-620553000001/Sosiaali-_ja_terveyslautakunnan_lausunto_kaupungin.pdf

https://www.hel.fi/static/public/hela/Sosiaali-_ja_terveyslautakunta/Suo…

Olen yrittänyt joulukuusta lähtien saada Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriltä tietoa mitä ”paperittomien” palvelut maksavat. Näihin tietoihin minulla on oikeus kaupunginvaltuutettuna ja sotelautakunnan jäsenenä. Vastaaminen on ollut hitaanpuoleista ja aloin jo huolestua onko kyse siitä, että kustannukset ovat melko suuret tai että kaikki kunnat ovat maksumiehiä Helsingin päätöksen johdosta.

Vihdoin viime viikolla sain vastauksen, kustannuksia ei tiedetä. Paitsi se, on sovittu että nämä laskutetaan Helsingiltä, Espoolta ja Vantaalta kuntalaskutuksena. Muiden kuntien kanssa menetellään siten, että jos kustannuksia ei saada perittyä ”paperittomalta” itseltään, ne haetaan Kelalta. Sitä milloin tällainen linjaus on tehty, ei tullut esiin. On siis hyvin mahdollista, että laajennettuja palveluja ovat maksaneet kiltisti kaikki Hus:n jäsenkunnat. Kiitos Sipoo, Nurmijärvi, Raasepori, Lohja ja niin edelleen. Olemme Helsingissä iloisia saamastamme rahoitusavusta, kiva päättää teidänkin rahoista.

Vastaukset ovat vähintäänkin hämmästyttäviä. Onko siis niin, että Helsinki, Espoo ja Vantaa maksavat vapaaehtoisesti valtiolle kuuluvia kustannuksia? Näin on sovittu, kenen kanssa? Miten voi olla mahdollista, että Hus ei tiedä paljonko se laskuttaa kunnilta ja paljonko se laskuttaa Kelalta? Laskuttaako Hus tähän sopimukseen vedoten kunnilta sen mikä pitäisi laskuttaa Kelalta? Onko hyväksyttävää, että veronmaksajien rahoja voidaan käyttää täysin ilman seurantaa miten kukakin haluaa? Varsinkaan asiassa, jossa ei ole poliittista yksimielisyyttä saati koko Hus kuntien kuntalaisten mandaattia. Asiassa, joka ei nähdäkseni ole laajasti hyväksytty edes tätä ajavien puolueiden kannattajien keskuudessa.

Olen pöyristynyt tavasta, jolla yhteisiä eurojamme käytetään ilman seurantaa. Miten voi olla mahdollista kuntapäättäjänä tehdä päätöksiä ilman tosiasiallisia faktoja ja poliitikot tuntuvat hyväksyvän mitä hyvänsä jos se sisältää päätöksiä liittyen jotenkin maahanmuuttajiin. On surkeaa, että Perussuomalaiset ovat ainoita jotka uskaltavat näistä asioista sanoa ja kyseenalaista touhun mielekkyyttä. Ja sitten puhutaan vastuusta, tiedolla johtamisesta ja arvopohjasta.. Mikä ihme teitä vaivaa?

Follow the money. Ainoa vaan ettei se onnistu.

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Nimetön
Hämmentynyt
#1

Täysin samaa mieltä Marin kanssa, mikä ihme näitä ihmisiä vaivaa ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#2

Todella raivostuttavaa tämä asioiden salailu. Samahan koskee koko laajaa tulijoiden joukkoa. Salaista kähmintää, kukaan ei muka tiedä mitään, vain maksajat ovat selvillä.
Vastaaminen on hitaanpuoleista, tai sitä ei ”osata”/haluta antaa tai selvittää?
Koska ja miksi meille tälläinen vääristynyt ja salaileva asioiden hoitotapa on pesiytynyt?
Ei kai se kulttuurien rikastuminen noin nopeasti ole edennyt?
Sitkeyttä avoimuuden ylläpitoon.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Kiitokset Rantaselle asian esillä pitämisestä! Punaviherideologia ei voi sietää matematiikkaa sillä se tuo faktat esiin niin lahjomattomasti. Pv-ideologia ei voi sietää asioiden yksityiskohtaista tarkastelua, mutta ei myöskään asioiden seurauksien puntarointia. Pv-ideologia ei voi sietää loogista ja itsenäistä ajattelua sillä sitä kautta pv-ideologia murenee. Pv-ideologia ei voi sietää yksilöitä vaan se perustuu massojen samanlaisuuteen. Pv-ideologia ei kykene itsekritiikkiin sillä se ei kestä tosiasioiden tunnustamista. Nostan hattua Rantaselle, että hän jaksaa kuntatasolla uida vastavirtaan valtavassa hölmöyden yhä jatkuvassa tsunamissa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Perussuomalaiset haluavat avoimesti läpivalaista poliittisilla toiminnoillaan sellaisia menokuluja,jotka mm.tuottavat ns.pimeitä kuluja veronmaksajille epämääräisyyksistä,joita ei välttämättä halua tuoda esille ts.julkistaa. Sitten puhutaan ja toimitaan kikyn tavoin … oiskohan ristiriitaisuuksia ”pimeää tietoutta tai laskemattomuutta” – ei julkiseen käsittelyyn ?
Kukas se aikoinaan ” että Sinä maksat ” ?

Terv. Seppo

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000