Perussuomalaiset

Maiju Tapiolinna

! Viinapuhetta

Ehkä parin kolmen vuoden päästä viinalakia ei jaksa enää ihmetellä, jos se vielä sellaisenaan voimassa on, mutta toistaiseksi se saa yhä surkeampia piirteitä. Pohtikohan kukaan lain valmisteluvaiheessa sen lopullisia seurauksia ja maksumiehiksi joutuvia yrittäjiä? Lain tarkoitushan  oli hyvä, lasten ja nuorten suojeleminen alkoholilta, mutta se on kyllä kääntynyt itseään vastaan. Koko viinalaki on surkuhupaisa takauma kieltolaista, jonka seurauksista maksaa panimoiden kuljetusyrittäjät ja panimot poistellessaan mainoksia. Kuljetusyrittäjille nämä autojen kyljissä kulkeneet mainokset ovat tuoneet hieman lisätuloja.
Olemmeko me tosiaan suomalaisina niin kyvyttömiä, ettemme osaa hallita juomistamme, jos ohi kiitää siiderimainoksin varustettu jakeluauto? Tuhoaako kahvi ja konjakki jälkiruokana kansanterveyden? Saako Koffin ja Laitilan jättimäinen oluttölkki sinut juomaan? Laki tuntuu olevan hyvin suoraviivaisen kieltävä lukuun ottamatta sitä, että urheilutapahtumissa mainosten näkyminen on sallittua.
Miettiä sopii uuden alkoholilain vaikutuksia yhdessä tupakkalain kanssa. Ravintoloissa on tupakointi kielletty, mikä tietysti on siellä työskentelevän henkilökunnan kannalta hyvä asia. Missä sitten tupakoidaan? Mahdollisesti ravintolan sisätilojen yhteydessä olevassa ”kaasukammiossa” tai sitten kadulla anniskelupaikan sisäänkäynnin välittömässä läheisyydessä tai lämmitetyllä terassilla jälleen mukavasti kadun varrella. Näiden paikkojen ohi kulkee lapsiperheitä vielä iltayhdeksän aikaan. Minkälainen mielikuva lapsille jää keltaista nestettä tuopista siemailevista tupakoivista aikuisista? Sekö on sitten sopivaa mielikuvamainontaa? Tosin tietenkään tuopeissa ei lue kyseisen tuotteen nimeä, joten vaara ohi. Entäpä sitten nämä urheilutapahtumat? Eikö siellä liiku lapsia ja nuoria lainkaan, joille alkoholimainonta saattaa luoda mielikuvan juomisesta?
Makeimmat naurut sain meidän fiksulta iltapäivälehdistöltä. Iltasanomat otsikoi näkyvästi: ”Muistatko kuka halusi Suomeen alkoholimainontalain?”  Jutun kirjoittanut toimittaja ei selkeästi ole perillä, mistä äänestettiin. Lakialoitteen eduskuntakäsittelyn yleiskeskustelussa näet  Juha Rehula (Kesk)  esitti Anu Vehviläisen (Kesk)  kannattamana vieläkin tiukempaa viinalakia, joka kieltäisi myös mainonnan urheilutapahtumissa. Vehviläinen mainitsi olevansa sen verran kukkahattutäti, jotta voi olla Rehulan esityksen takana.
Ja sitten äänestettiin. Koska Rehula oli tehnyt vastaesityksen hallituksen pohjaesitykseen oli hallituksen pohjaesitys äänestyksessä JAA ja Rehulan vastaesitys EI. Hallituksen pohjaesitys aavistuksen loivempana alkoholilakina voitti tuloksin 90 – 77. Äänestyksessä ei siis ollut kyse siitä, onko mietojen alkoholijuomien mainonta sallittava vai kiellettävä. Oppositio hävisi ja aavistuksen löysempi alkoholilaki voitti.
En voi muuta kuin hämmästellä sitä ajattelemattomuuden määrää, joka tätä lakia säädettäessä on valinnut kansanedustajien mielissä. Tähän kyllä pätee sanonta: ajattelu on sallittua, jopa suotavaa. Muutama oho, mitä tuli säädettyä, on kuulunut eduskunnasta, mutta mitä se enää tässä vaiheessa auttaa. Korjausliike vaatii muutoksen nyt voimaan tulleeseen lakiin.

Julkaistu Uuden Suomen blogissa ja www.maijutapiolinna.fi 12.1.2015

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Tyytyväinen
#1

Hienoa tekstiä Maiju ja prikulleen oikein mielestäni. Tässä on vähän myös kannanottoa joka mielestäni osuu kuin nenä päähän.
http://www.selantakana.fi/2015/01/alkoholilakiuudistus-mita-vi-se.html

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Persut ei persettä myy
#2

Persujen pitää vaatia että jos ja kun Eu:ssa/ Euro:ssa olemme ja jatkamme ,niin meillä pitää olla samat oikeudet ja säännöt kuin muillakin !

-Sama alkoholi politiikka kuin euroopassa siis hinta/saatavuus/ mainostaminen
Jos joku juoppo juo itsensä hengiltä ,niin juokoot sillähän on vaan positiivinen vaikutus tämän maan talouteen kun ei tarvi juoppoja yhteiskunnan kustannuksella elättää. Tämä uudistus voidaan rahoittaa automaattisesti mm. matkustaja tuonnin loppumisella,pontikan keiton loppumisella,huumeiden käytön vähenemisellä, Apteekista saatujen huumeiden käytön 80 % vähennyksellä joka rahoitetaan lähes 100 % kuntien ja valtion kassasta ja kun tähän lisätään se että terveys menot ja kulut pienenee kun alkoholi kulttuuri muuttuu europpalaiseksi ja Turismi lisääntyy kun alkoholin hinta on järkevä.

-Ruuan hinta Eu tasolle ! tässä on tapahtunut hyvää kehitystä viimmeviikkoina Prrsujen suusta tulleiden vaatimusten takia (luultavasti kaupa politiikkaa ennen vaaleja ) Nähtäväksi jää onko kehitys kestävää vai onko se vain pakon sanelemaa kun maidosta ja ym. on nyt ylituotantoa ja öljyn hinta antaa aihetta laskea kaikkia hintoja. Ruan hiinnan alennus voidaan toteuttaa Autojen myynnistä lisääntyvillä arvonlivä verotuotoilla jotka lisääntyy useita satoja miljoonia vuodessa kun autovero poistetaan. Lisäksi sääntelyä ja kilpailun esteitä ja aukiolo rajoituksia ym. pitää purkaa !

-Autovero pois !!!! tämän 0.9 miljardia voimme rahoittaa ottamalla rahan pois hyväveli herra verkostolta ! Siis lopettamalla ammatti/yrittäjä yhdistys jäsenmaksujen verovähennys poisto oikeuden ! täälä tulee n. 1 miljardi säästö valtiolle ,tämä raha valuu nyt kokonaan hyvä veli herroille ! Tämän muutoksen jälkeen niiden olisi pakko puolittaa jäsen maksut että netto maksut pysyy samana työntekijöillä ja yrittäjillä.Tämä taas pakottaisi karsimaan hyväveli herroja johdosta!

Nämä udistukset rahoittaa Itse itsensä ja Valtion ja Suomen kansa on kaikki viimmekädessä voittajia ! nämä muutokset saa aikaan mm.

-Pidemmän elinjanan odotteen tässä maassa.
-Autoilun saasteiden vähenemisen
-Turhan työn tekemisen vähenemisen(autojen korjaamisen)
-Yleisen hinta ja kustannus tason laskun
-Turismin räjähdysmäisen kasvun Suomeen koska hinnat halpuu, mm. liikenne,ruoka,alkoholi ja kaikki !
-Tällä olisi suuri merkitys asenteisiin tässä maassa kun olisimme samalla viivalla muiden kanssa.
-Tällä olisi suuri merkitys työllisyteen kun samaan aikaan tehtäisiin Viron mallinen Verotuksen uudistamis muutos (Esim. Usean vuoden siirtymä ajalla niin että vero pronestit ja taulukot muuttuisi kuukausittain Viron mallia lähemmäs)
Näin tässä maassa alkaisi toimeliasius herätä joka alalla kun toivoa olisi tunnelin päässä näkösällä yrittäjät lakaisi yrittään sijoittajat sijoittaan työntekijät työskentelemään samaan aikaan pummien(niin koti kuin ulkomaalaisten) elin mahdollisuksia pitää huonontaa niin että työn tekeminen on aina kannattava !
Niin että jos täne tulee ulkomailta porukkaa niin ne tulee töihin ja rakentaan Suomea ,eikä pummaan
-Näillä pienillä muutoksisilla jolla pääsisimme samalle viivalle olisi todella dramaatiset seuraukset Suomen tulevaisuuden ja nousun kannalta !
Persujen pitää ehdottomasti ajaa noita asioita ! olen varma että 80 % kansasta on noiden muutosten takana.

Myös Suomen myynti Eu /Brysselin kova palkkaisten paikkojen eteen on lopetteva !
Nämä’ rahojen Kreikaan ja Ukrainaan tunkijat pitää laitaa syytteeseen maanpetoksesta jos ei muu auta!

ps. Ravintoloiden tupakointi kielto Suomessa ja koko Eu:ssa on paras laki mitä eu on koskaan saanut aikaan ,muistan ajan kun ruokaravintolassa haisi tupakka eihän sellaista nykyajan ihminen voisi edes ajatellakkaan nykyään, se on sama asia kun sikalaan menisi paskan hajuun eväitään syömään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

”Olemmeko me tosiaan suomalaisina niin kyvyttömiä, ettemme osaa hallita juomistamme”

Kyllä olemme. Avaa silmäsi ja katso ympärillesi. Joo-o, olenhan minä koh-hik-tuukäyttäjä, hik. Oletko shinäkin?
Aivan oikeasti, mk. ”kohtuukäyttö” on usein ongelmakäyttöä, sitä ei vain itse myönnetä. Enhän minä… Entä sinä? Paljonko sinä juot, Maiju?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000