Perussuomalaiset

Maarit Tuomi

Sosiaaliseen pahoinvointiin puututtava

Helsingin Sanomien hiljattain julkaisema kysely niukkuudessa elävistä on lohdutonta luettavaa. Lehti sai kyselyynsä yli 4000 vastausta, joita se kuvasi järkyttäväksi luettavaksi. Vastauksista paljastui toivottomuutta, vihaa päättäjiä kohtaan ja niin suurta ahdinkoa, että itsemurha nähtiin ainoaksi vaihtoehdoksi. Joukossa oli muun muassa yksinhuoltajia, ulosottokierteessä olevia yrittäjiä, pienituloisia ja työttömiä.

Tämä näkyy valitettavasti konkreettisesti jo poliisienkin työtehtävissä, sillä poliisilla on ollut perjantaista 4.1. alkaen esimerkiksi Helsingin, Vantaan, Espoon ja muun Uudenmaan alueella 47 itsemurhayritystä tai sen uhkatekijää. Poliisihallituksen ja Tilastokeskuksen mukaan tilastoidut itsemurhayritykset ovat kasvaneet kymmenessä vuodessa selvästi. Kymmen vuotta sitten luku oli noin 7000, viime vuonna lähes 14000.

Miten voi olla mahdollista, että maailman onnellisemmaksi kuvatussa maassa asiat ovat monella näin huonosti? Jopa kokenut köyhyyden asiantuntija, tutkija Sakari Kainulainen toteaa, ettei ole aiemmin törmännyt tutkimuksissa yhtä massiiviseen itsetuhon ja vihan määrään. Monissa vastauksissa itsemurhasta puhuttiin järkeillen, harkittuna ratkaisuna ongelmiin, eikä asiana, johon ajaudutaan. Hänen mukaansa Suomessa osalla ihmisistä elämänlaatu on huonompi kuin Afrikan köyhimmissä maissa keskimäärin.

Syitä jatkuvassa niukkuudessa elämiseen on monia, eikä se välttämättä näy päälle päin. Esimerkiksi avioerot saattavat romahduttaa talouden, kun yritetään säilyttää lapsilla sama elintaso ja ympäristö, johon he ovat tottuneet. Tai yrittäjät, jotka ovat umpikujassa ulosottovelkojensa takia. Heitä ei edes yhteiskunta tue samalla tavalla kuin palkansaajia. Puhumattakaan työttömistä ja pienellä eläkkeellään kituuttavista eläkeläisistä, jotka eivät välttämättä osaa tai jaksa taistella etuuksistaan.

Sosten, eli Suomen sosiaali- ja terveys ry:n mukaan Sipilän hallituksen tekemät indeksijäädytykset sekä etuustulojen verotuksen kiristäminen ovat heikentäneet perusturvan varassa elävien asemaa. Selvityksen mukaan esimerkiksi pienituloisten lapsiperheiden toimeentulo on heikentynyt vuoden 2015 jälkeen keskimääräistä enemmän.

Tarvitaankin suunnanmuutos eriarvoisuutta vähentävään suuntaan. Indeksijäädytyksiä ei tule enää jatkaa ja aiempia leikkauksia tulee kompensoida.  

Inhimillisten seikkojen lisäksi kysymys on yhteiskuntarauhan säilymisestä, sillä toivottomuus ja umpikujaan ajautumisen tunne aiheuttaa ihmisissä raivoa, joka voi purkautua ikävällä tavalla. Pidetään siis kaikki mukana!

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


8 kommenttia
Päästiin perseen myyjistä
#1

Sosiaalinen pahoinvonti johtuu Suomen maailman korkeimmista Sosiaali kuluista ! 70 Miljardia vuodessa !!!!!

Sosiaali kulusita iso osa valuu maame pahimpaan harmaan taluden bisneksee Huumebisnekseen !

Lapsia moralisoidaan ja pilataan ja altistetaan järjestlmällisesti ihannoimalla Huume,pakoalis ym. hommaa ja Homopropakandaa levitetään ja syötetään joka tuutista jotka kaikki yhdessä altistaa Humeille,pedofilialle, terrorismille,,homokulturille ym. moraalittomuuksille

Tämä taas aiheuttaa sen että sosiaali huollon elättien määrä kasvaa edelleen ja ulkomailta haalitaan lisää elättejä….

PERSUJEN ON PUHALLETTAVA TÄMÄ PELI POIKKI !!!!!

On vaaditava Huumeille ,Terrorismille,Pedofiliale ja Homopropakandan levitykselle lapsille täysi kieltoa !

On vaaditava Sosiaalikulujen puolitusta ! säästöillä pitää muuttaa Viron veromalli. Työnteon pitää olla aina kannatavampaa kuin pummila eläminen !

Pitää vaatia pakolaiskiintiöiden pienentämistä ja 100% Kiintiöden noudatamista

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Päästin perseen myjistä
#4

Suomessa eletään velaksi kuin siat pellossa !

”sitä saat mitä tilaat” Suomi tilaa konkurssia ja levottomuuksia !

”Luoja ei laiskoja elätä” Mutta Suomi elättää !!!! siitä ei hyvä seuraa !

Persut jos haluaa voitaa seuraavat olisi tehtävä sellainen vaalijuliste että tyhmäkin tajuaa missä mennään !!!! ja paersujen olisi laitetava kommunisti siipi kuriin ja potkittava pois ne puolueesta !

Vaalijuliste voisi olla sellainen missä olisi 3 laivaa Usa,Kiina ja Venäjä siis maailman Sotilasmahdit joiden ruoreissa on järkimiehet jokaisessa ”onneksi” ja persut seuraa niitä vanavedessä pienemmällä veneellä jossa lukee VIRONVEROMALLI; AUTOVERO POIS !
Persut pätkii julisteessa airoilla venettä keikutavia Eu-Trolleja.Pakolasibisneksen kannatajia,Valtion velkaannutajia ja Viher-kommunisteja ! osa Persusita ojentaisi kättä toiselta puolen venettä Ulkomaalaisille sijoitajille,Työntekijöile, Turisteille jne.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Päästiin perseen myyjistä
#8

Tällaisella julisteella jokainen tyhminkin tajuisi miten Suomi pelastetaan kaikelta paskalta ja saadaan maahan moraalia ja työtä ja talouskasvua ja valuuttaa jolla velat maksetaan…
Näin Persuja ei voisi syyttää rasitiseksi puolueksi kuten nyt tehdään valhellisesti kun Persut yrittää estää haitta maahanmuuttoa siis terroristeja,pedofiileja,huumekaupiaita jne..ja kaikkia muita jotka kannattaa tätä kulttuuria …

Persuilla oli mahdollisuus vaikka vaalivoittoon jos jrki otetaan kätee.mutta ensimmäinen toimi olia sivota omat nurkat kommunsiteista ennen vaaleja !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#5

Tämä kaikki johtuu , Suomen päättäjien suuresta rappiosta !!! Jonka myötä on rapistunut myös Suomen kansa ?! Kun laittomuus lisääntyy , kylmenee monen Sydän !!!?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#2

Ikävä kyllä syyt ovat kiusallisen usein elämänhallinnassa ja sen puutteessa. Se ei sitten ratkea tukiaisviidakkoa kasvattamalla.
Posket innosta hehkuen palvomme jotain Pisa menestystä. Yhä useampi putoaa kyydistä ja sinne tuntuu jäävän. Samaan aikaan riennämme avosylin ja kustannuksia kaihtamatta, huolitsemaan tänne osuneita, järjestelmällisen hyväksikäytön osaajia.
”Kotouttamisen” nimellä olevat rahat tulisi ehdottomasti ohjata näiden meidän omien, syrjäytyneiden opastukseen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Päästiin perseen myyjistä
#6

Venetsuelassa näemme viimmeisen esimerkin maailmassa mihin Kommunismi johtaa !!!

vielä 10 v. sitten rikas öljyntuottaja maa on nyt maailman paskin paikka Kommunistien valtaan nousun seurauksena !

Venetsuelassa

-Nähdään näkää
-Siellä tapetaan ihmisiä maailman eniten maista joissa ei ole sotatila
-Sieltä on paennut nälkää ja väkivaltaaa miljoonia ihmisiä
-Rahan arvo on romahtanut niin että rahalla jolla ennen sai auton saa nyt pussin vehnäjauhoja

Kaikki on kommunismin ja toisten kustanuksella kuin siat pellossa elämisen syytä !!!!
Emmehän tälaista Suomeen halua,kyllä jokaisen pitää itse ansaita leipänsä ja työnteon olla aina kanatavampaa kuin pummaamisen.
Muten se johtaa tuohon johon ikävä kyllä Suomi on matkalla kovaa vauhtia Valtion velkaantumisen ja pummien määrän kasvun takia

ps. Toivotaan että Trump pelastaa Venetsuelan kansan ja menee ja poistaa sen hullun Presitentin sieltä johdosta !!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#7

Samoilla linjoilla. Kysymykset kuuluukin, että olemmeko menneet liian pitkälle tässä paapomisessa? Sana siitä kiertää ympäri maailmaa ja väkeä lappaa sisään, kuka milläkin peusteella katsoo olevansa ”turvan” tarpeessa. (Onko moisen epäilyn esittäminen muuten vihapuhetta?)
Sosiaalitantat hokee: ”Ei saa syyllistää”. Kyllä hitto vie saa ja pitääkin. Tästä tuohusta ei tule mitään jos kohta puolet porukasta on eläkkeellä ja toinen puoli pähkii, miten voisi itseään toteuttaa. Duunia kun tarjotaan on mielilause EVVK, eli ei vois vähempää kiinnostaa. Vihervasemmisto huutaa lisää veroja ”hyväosaisille”! Ei muuten tilanne oikene.
Onko palattava siihen aikaan, kun karata kasvatettiin pääosin kotona ja Välikaljaakin sai vain Alkosta? Ainakin häiriintyneitä tai muuten elämästään suistuneita ja jatkuvan avun ja hoidon varassa olevia oli hiton paljon vähemmän.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

jotain rajaa
Vihainen
#3

Maarit Tuomi kirjoittaa: ”Vastauksista paljastui toivottomuutta, vihaa päättäjiä kohtaan ja niin suurta ahdinkoa, että itsemurha nähtiin ainoaksi vaihtoehdoksi.”

Toivottomuus ja viha päättäjien ja poliitikkojen tekosista on niin suurta, että ihminen tappaa itsensä, kun ei enää jaksa. Kun toivoa ei enää ole mistään, eikä ainakaan paremmasta, on itsemurha ainoa tie päästä siitä kaiken aikaa mieltä, ja sydäntä rassaavasta jomotuksesta.

Tähän on tultu tässä vierasmaalaisia elätettäviä hamuavassa ja heitä hyysäävässä yhteiskunnassa, jossa kantasuomalaiset ovat vain riippana. Poliitikkojen mielestähän Suomen kansa pitäisi vaihtaa vierasmaalaisiin tulijoihin, niin sitten kaikki olisi hyvin. Niinkö?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000