Perussuomalaiset

Leena Meri

Kokoomuksen vastuullisuus

Jyrki Katainen on julkisuudessa todennut, että liian laaja hallituspohja on ollut yksi syy Suomen ahdinkoon.

Katainen totesi, että ”tottakai jokainen ymmärtää sen, että kuuden puolueen kokonaisuus, joka perustettiin kansan tahdon varaan, eli kansa äänesti sellaisen eduskunnan, josta ei oikein muuta lopputulosta ollut kuin kuuden puolueen hallitus, niin niiden erilaisten arvojen yhteen sovittaminen on aika haastavaa”.

Tämä on monien ihmisten mielessä kannanotto siitä, että syy on kansassa, joka äänesti niin huonosti. Tosin hän unohtaa pohtia, että myös Perussuomalaiset menestyivät viime eduskuntavaaleissa hyvin ja hallitus olisi voinut olla toisenlainenkin. Senkin hän unohtaa, että hän itse toimi hallituksen kokoajana.

Kun muistelee viime vuosia, on kokoomuksen kansanedustajien puheissa yleisesti esiintynyt sana vastuullisuus. Useat kokoomuspoliitikot ovat tuoneet esille, että Suomen tulee olla vastuullinen ja olla mukana EU:n tukipolitiikassa. Monissa muissakin puheenvuoroissa, joissa ollaan oltu eri mieltä erityisesti Perussuomalaisten kanssa, on korostettu, että on vastuullista ajatella kokoomuslaisen tavoin. Äänen sanomaton viesti on ollut, että me eri mieltä asioista olevat, olemme vastuuttomia.

Miten vastuu on kokoomuksen politiikassa näyttäytynyt? Ministerit Jyrki Katainen ja Henna Virkkunen pakenivat paikalta EU-virkoihin, kun tilanne on kriittisimmillään. Paikalle ei jääty katsomaan oman politiikan tuloksia. Viimeisin vastuunkannon osoitus oli Kataisen kommentti, että se on kansan vika, kun äänesti niin huonon pohjan Kataisen hallitukselle.

Eli me äänestäjät olemme vastuussa päättäjien tekemisistä. Voiko samoin ajatella esimerkiksi yritysjohdon kanssa? Se on siis osakkeenomistajien vika, jos johtaja epäonnistuu. Hyvä johtaja kantaa vastuun itse omista tekemisistään eikä sysää vastuuta muille.

Mielestäni niillä korteilla pitää pelata, jotka on jaettu. Jos kyvyt tai halut eivät riitä, ei kannata hakeutua pääministeriksi maata johtamaan eikä ainakaan tule siirtää vastuuta muille omasta politiikastaan.

Linkki Kataisen haastatteluun löytyy osoitteesta: http://yle.fi/uutiset/katainen_kuuden_puolueen_hallitus_yksi_syy_suomen_…

 

 

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000