Perussuomalaiset

Leena Meri

Jottei totuus unohtuisi !

Mediassa julkaistaan viikoittain gallupeja, joiden yhteydessä puhutaan siitä, että Perussuomalaisten kannatus on romahtanut ja keskusta vaan jyrää.

Tarkastellaanpa asiaa. On yleinen tosiasia, että menestys ja hypetys tuo lisää kannatusta. Kaikki haluavat olla voittajien leirissä. Näin se ihminen vain toimii. Medialle tämä sopii, sillä Perussuomalaisia ei haluta vallan kahvaan. Kaikki vanhat rakenteet ja hyväveliverkostot siitä kärsisivät. Joten ei muuta kuin rummutusta ja rummutusta mediassa siitä kuinka Perussuomalaiset romahtavat.

Tänään julkaistiin viimeisin gallup, jonka mukaan Perussuomalaiset on kuitenkin 4:ksi suosituin puolue, vaikka gallupin mukaan kannatus on laskenut. Ylen radiouutisoinnissa puhuttiin Perussuomalaisten romahduksesta ja haastateltiin ihmisiä Itä-Helsingistä. Erästä haastateltavaa harmitti, etteivät Perussuomalaiset menneet viime eduskuntavaalien jälkeen hallitukseen, vaikka vaalivoitto tuli. Tulihan se jytky tosiaan, muttei suurimman puolueen asemaa. Sen sai kokoomus, jonka johdolla hallitusneuvottelut käytiin.

Puheenjohtaja Soini kävi neuvotteluita moneen kertaan hallitukseen menemisestä. Kynnyskysymykseksi hän asetti sen, että Perussuomalaiset saavat hallituksessa irtaantua EU:n tukipolitiikasta eli muiden maiden pankkien ja sijoittajien pelastamisesta ja erityisesti Kreikan tukipaketti oli tuolloin käsillä. Perussuomalaiset halusivat pitää lupauksestaan kiinni. Näinhän olimme ennen vaaleja luvanneet toimia. Kun se ei kokoomukselle käynyt, vaihtuivat kumppanit ja sdp löytyi takuumieheksi, vaikka vaalipaneeleissa Jutta Urpilainen vakuutti, ettei sdp hyväksy tukipaketteja.

Näin jäimme pois hallituksesta, sillä olemme sanojemme mittainen puolue. Sdp yritti pelastaa kasvonsa neuvottelemalla surullisen kuuluisan vakuusinstrumentin meille. Nuo vakuudet tosiaan tiedetään.

Samaisessa Ylen radio-ohjelmassa haastateltiin tänään valtiovarainministeriön virkamiestä, joka kertoi Suomen takaamien lainojen määrän olevan nyt noin 7 miljardia ja vakuuksia oli noin 1 miljardille. Tänään oli Helsingin Sanomissa juttua Kreikan tulevista vaaleista ja puolueista, jotka lupaavat, että säästökuuri loppuu. Sen tietää, mitä se tarkoittaa lainojen maksulle, jos tämä linja toteutuu. Rahojamme emme tule näkemään, vaan jatkamme Suomessa omaa säästökuuriamme.

Soini ja Perussuomalaiset tiesivät tämän jo vuosia sitten ja varoittelivat lähtemästä maksumiehen rooliin. No siellä nyt ollaan eikä loppua näy. Keskusta taas on sama vanha puolue, jonka johdolla mm. ns. paskalaki saatiin voimaan. Älkää hämääntykö siitä, että keulakuva on vaihdettu. Kaikki vanhat vaikuttajat ovat keskustapuolueessa edelleen.

Nyt kaikki Perussuomalaiset toreille ja turuille muistuttamaan kansalaisia näistä ja monista muista asioista. Otetaan se vaalivoitto ja mennään hallitukseen muuttamaan kurssi.

Hyvää Uutta Vuotta 2015 kaikille tasapuolisesti.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


10 kommenttia
terve järki
Tyytyväinen
#1

Timolle neuvo:ne uskonasiat ,abortit ja homot nyt ihan kaappiin vrt Sipilä.
Esille teemat jotka saavat lähiöiden ja perusäänestäjät liikkeelle,asiat jotka ketuttaa, eli ei tuet ja mamujen hyysäys vrt hyvinvointimme alasajo,pakkoruotsi ja autoverotus,ökyeläkkeet ja rikkaiden veronkierto.. Natosta selkeä kanta eli kansanäänestys. Pelataan omilla vahvuuksilla eikä Yle ja sanomamedian jotka ovat täysillä vastassa Rkp taustalla! Ja halla-aho kehiin! Kyse on medianäkyvyydestä koska äänestäjät liikkuvat valtavasti kuten nähdään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Varmaan näinkin
#6

Puolueen ei omasta mielestäni kannattaisi profiloitua lähiöiden ja kaljabaarien jupisijoiden kautta vaan tuoda nuo asiat esille niin hyvin perusteltuina että niistä todella voidaan jopa keskustella. Äänestäjät ovat keskimäärin melko yksinkertaista porukkaa mutta he seuraavat fiksumpiaan ja ymmärtävät asiat, jos ne viitsitään/osataan perustella uskottavasti. Iskulauseet ja avaukset ilman perusteluja onkin PS:n tavaramerkki. Kertaakaan nähnyt esim. laskelmaa siitä miten joku PS-agenda kauttaaltaan tarkoittaisi rahallisesti. Johtuuko perustelujen puuttuminen siitä, että jos ei kyky riitä uskottavien perustelujen esittämiseen, niin on parempi olla perustelematta jottei jää kiinni huuhailuistaan?

Suomessa media hoitaa vahtikoiran hommaansa paitsi asenteellisesti niin myös laiskasti, se myönnettäköön. Näistä kevyistä heitoista voisi hyvin tivata ne laskelmat ja oheiskysymykset, kaikkien puolueiden osalta.

Btw. kannatuksen kehitys on sitä luokkaa tässä tilanteessa (vrt. Kepu) että on nykyhallituksen saamattomuuden veroista olla antamatta vastuussa oleville kenkää. Ihan oikeasti.

Ja se viimeinen naula alkaa napisemaan jo kun jotkut ovat puolueessa alkaaneet syytellä muita tästä kannatuksen ja kiinnostuksen laskusta. Joku voisi äänestämistä harkitessaan miettiä että mitä jos Suomi olisi (kuten on) tiukassa paikassa ja PS ruorissa niin hoitaisiko PS Suomen asioita kovassa paikassa yhtä huonosti kuin omiaan?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

terve järki
Vihainen
#2

Ja toinen kommentti.jalkautukaa.toreille,messuille.teitä ei näy missään ,demarit kyllä näkyy.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Veli Savolainen
Iloinen
#3

Leena puhuu asiaa, myös nimimerkki ” terve järki”. Meidän pitää rantautua turuille ja toreille ja koittaa saada viestimme perille. Kansalle on puhuttava kansankielellä ja vieläpä niin, ettemme samalla mollaa muita puolueita/ministereitä, vaan keskitymme vain oman sanomamme perillemenoon.
Pari faktaa on hyvä muistaa. 1. Kreikka ei maksa lainojaan koskaan takaisin, oli heidän hallitusvastuussa kuka hyvänsä. 2. Maahanmuuttoon voidaan ja saa suhtautua kriittisesti, maassa on toimittava maan tavalla. 3. Vain yritykset pitävät tätä maata pystyssä ja nettoveronmaksajat – näistä on pidettävä erityisen hyvää huolta., isosta kakusta on helpompi jakaa kuin pienestä. 4 Vaikeat ajat vaativat vaikeita päätöksiä ja usein tämä tarkoittaa myös säästöjä ja leikkauksia ja näiden toteutus ei yleensä lisää kannatusta, pikemminkin päinvastoin. Suosittelisin kuitenkin tämänkin faktan kertomista toreilla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Mammastiina
Iloinen
#4

Hyvä naiset! Leena ja Sylvia ja muut! Mistä saatais ja millä keinoin järkeviä naisia mukaan lisää. Naiset eivät yleensä syyllisty sellaiseen kielenkäyttöön ja toisten irvimiseen kuin näilläkin kanavilla mielipiteissä näkee .Meillä pitää olla omat mielipiteemme ja tuntuu että puolueen johdolla ei oikein ole tilanne siltä osin hallussa. Luottamus ja tietoisuus mitä asioita etusijalla ajetaan, pitää saada näkyviin kiireesti. Siis vaaloohjelmat! Ei riitä että oma väki tietää.Liian paljon jätetään kenttäväen osaamisen ja harkinnan varaan. Jaksetaan nyt nämä vaalit vielä! Sitten jo organisaation kehityksen kannalta oppivuodet olisi päällisin puoli ohi. Hyvä me! ( ja hyvä myös nimimerkit Veli Savolainen ja terve järki!)

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#5

Meidän pitää vain jaksaa tuoda asiat asiallisesti ja faktojen kanssa esiin. Kyllä se kannatus sieltä nousee, olen varma siitä. Itse ajattelen että voi olla napakka ja jämäkkä sekä kriittinen kannanotoissaan ilman että menee toisen henkilöön tai muuten alatyyliin. Kun on tietoa ja osaamista ei tarvitse lähteä sille tielle vaikka kuinka provosoitaisiin.
Hyvää Vaalivuotta kaikille

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000