Perussuomalaiset

Leena Meri

Ei hetkeä ilman Kreikkaa...

5 kommenttia

Suomi elää taloudellisesti vaikeita aikoja ja työttömiä tulee jatkuvasti lisää yritysten irtisanoessa ihmisiä. Viimeisin iso uutinen tuli Salosta.

Suomen hallituspuolueet yrittävät saada Suomen nousuun, mutta aika menee jatkuvasti Kreikan parissa.

Mielestäni Kreikka olisi tullut alunperin jättää koko tukipolitiikan ulkopuolelle tai tukipakettien antaminen olisi tullut lopettaa ensimmäiseen tukipakettiin, kun tulosta ei syntynyt. Kreikan toimia ei mitenkään aiemmin valvottu ja vaatimukset olivat lepsuja. Tämä tapahtui siis Vanhasen ja Kataisen hallitusten aikana.

Euroopan vakausmekanismin (EVM) kautta Kreikalle on mahdollista antaa kolmas tukipaketti ilman Suomen suostumusta. Soini kertoo tämän päivän haastattelussa, että tämä on jokaiselle perussuomalaiselle vaikea paikka. Vaihtoehtona on hallituksesta poislähteminen ja sisäpolitiikan jättäminen tulevan uuden hallituksen päätettäväksi. Ilmeisimmin uusi hallitus olisi edellisen hallituksen kaltainen sixpack, joka ei saisi aikaiseksi mitään. On hyvä muistaa että tuore hallituksemme sai juuri kesäkuussa EU:n komission vakuuttumaan, että Suomi saa taloutensa kuntoon. Komissio luopui ajatuksesta, joka sillä oli Suomen varalle, eli Suomea ei aseteta mihinkään erityiseen tarkkailuun. Kreikan tie vältettiin uuden hallituksen toimesta.

Soini kertoo edelleen, että rahan antaminen EVMn kautta ei lisää Suomen vastuita, koska raha on jo siellä, mutta riskit kasvavat, koska ei ole tietoa saadaanko rahaa koskaan takaisin.

Tilannetta pahentaa se, että edes Kreikan poliitikot eivät usko uudistuksiin ja silti EU:n pitäisi voida neuvotteluissa luottaa maahan. Jokainen tietää, että neuvottelut ja sopiminen on vaikeaa, jos toinen osapuoli ei ole neuvottelussa vilpittömin mielin mukana.

Nyt on siis päätetty neuvotella eikä mitään lainapakettia ole hyväksytty.

Lisäpulmaa aiheuttaa se, että STT:n tiedotteen mukaan Kreikan sisäministeri on ilmoittanut Kreikan järjestävän mahdollisesti uudet parlamenttivaalit syksyllä. Onko siis odotettavissa, että nykyisen hallituksen neuvottelijat vaihtuvat toisiin henkilöihin, jotka sitten syksyllä vaalien jälkeen ilmoittavat, että he haluavat uudet ehdot ja sama show alkaisi alusta?!

Henkilökohtaisesti toivon, että kreikkalaiset alkaisivat hoitaa omat asiansa niin kuin muutkin maat tekevät, sillä Suomen pitää keskittyä oman maan asioiden kuntoon saattamiseen ja kaikki huomio pitää jatkossa voida keskittää Suomen pelastamiseen.

Linkki: Timo Soinin haastattelu 16.7.2015

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
Nimetön
Vihainen
#1

Kumpa hallitus tajuaisi sen minkä kansa on jo tajunnut aikoja sitten, meitä kusetetaan ja rankasti. Lapamme rahaa pois maasta ja kuihdumme itse, päättäjät teidän pitäisi ajaa meidän suomalaisten asioita ja hyvinvointia. Nyt tuntuu että olemme äänestäneet kreikalle kakkos hallituksen eikä meillä ole hallitusta ollenkaan Paitsi tietenkin silloin kun pitää tehdä vanhuksille ja lapsille leikkauksia että saadaan kreikkaan lisää rahaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Suvi mäkelä
Vihainen
#2

Samaa mieltä , suomi ensiksi kuntoon eikä leikata vanhuksilta eikä lapsilta ainakaan, unohtamatta nuorison työtilannetta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lörtsy
#3

Euro se on Suomen kiviriippa, höystettynä keinottelukapitalismilla, rahan ja ihmisten vapaalla liikkuvuudella. Ulkomainen halpatyövoima kurjistaa työmarkkinamme ja lisää työttömyyttä.
Maamme pyörii VIERAAN VALUUTAN orjuudessa.
Rahan valta syö maatamme koska emme ole enää itsenäisiä, talouspolitiikkamme on EU:n armoilla, samoin lainsäädäntö hyvin pitkälti. Kaiken kruunaa mahdollinen TTIP-soppari joka on sinetti rahan vallalle, eli siis suuryritysten ja Bilderbergin eliitin vallalle. Jos meillä olisi oma valuutta ei olisi ongelmaa vientiteollisuudessa ja kotimarkkinatkin toimisivat kunhan verokikkailu ja keinottelu pantaisiin kuriin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

anu
Hämmentynyt
#4

juu, mutta miksi suomen pitää kiristää vyötä, nythän pitäisi suomenkin ottaa lisää lainaa ja pistää raha liikkumaan, jos ostovoimaa eiole me junnataan paikallaan, mehän ollaan aikas korkealla kun katsotaan muita euroopan maita miten paljon ne on velkaa, me ollaan aikas vähän loppupeleissä velkaa, joten kun aiemminkin on nähty ja historia tulee sen jälleen todistamaan, keskusta vetää meidät vaan enemmän suohon ja muut tulee mukana

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Nyt vaan allekirjoittamaan kansalaisaloite Suomen eroamisesta eurosta, kansalaisaloite on avattu torstaina.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000