Nurmijärvi: Valtuustokausi 2017 – 2021 avattu
Se on kirjoitettava kun kerkiää, ja nyt kerkiää.
Niin vain sitten tuli tämäkin valtuustokausi avattua 21.6.2017 jolloin meillä oli täällä Nurmijärvellä uuden valtuuston ensimmäinen kokous. Itselläni starttasi toinen kausi varsinaisena valtuutettuna, sitä ennen oli pohjalla yksi kausi varavaltuutettuna.
Vaalien jälkeinen aika politiikassa onkin ollut täynnä sangen mielenkiintoisia juonia ja juonenkäänteitä. Täällä kotipuolessa jotkut puolueet/ryhmät ovat kritisoineet vaalituloksen totetumista ja ennen kaikkea luottamuspaikkojen jakautumista. Moni arvaili etukäteen tuleeko valtuuston ensimmäisestä kokouksesta yli vai alle 9 tunnin kokous, mahdollisten äänestyksien myötä. No, kokous kesti 3 tuntia.
Valtakunnassa taas tapahtui merkittäviä asioita kun Perussuomalaisten puoluekokouksessa kesäkuussa vaihtui koko puolueen johto. Nuivat veivät maltillisilta kaikki puheenjohtajapaikat. Tämän jälkeen maltilliset veivät nuivilta kaikki valtioneuvoston paikat.
Tästä aiheesta kirjoitan myöhemmin lisää.
Valtuuston kokous koostui pääosin luottamuspaikkavalinnoista, oli joukkoon mahtunut talousarvion suunnitteluohjeita, pari kaavamuutosta, juttua takauksista, päiväkodeista, osavuosikatsauksista yms. Eräs aika vähällä jänyt aihe oli kunnanjohtaja Behmin eläköityminen ja sitä kautta uuden kunnanjohtajan etsiminen. Tästä olisi toivonut vähän enemmän juttua, onhan kunnanjohtaja toki merkittävä henkilö ja Behm on minun mielestäni ollut hyvä. No, seuraavissa kokouksissa sitten ihmetellään tätä lisää.
Toinen merkittävä asia oli päätös Keski-Uudenmaan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän perustamisesta, johon Nurmijärvi päätti liittyä. Taisimme olla viimeinen joka päätöksen teki. Asia on sinänsä selkeä, mutta oman hankaluutensa hommaan teki kunnanhallituksen puheenjohtaja Mäkelä, joka tuntui tätä vastustavan. Aina kun hallituspuolueen kansanedustaja vastustaa jotain joka liittyy hallituksen ajamaan hankkeeseen herää kysymys, onko tietoa enemmän? Päätös on kuitenkin tehty, toivotaan parasta.
Sen verran totean luottamuspaikoista, että jakohan tehdään puolueiden/ryhmien kesken ja siihen voi jokainen osallistua joko etukäteen tai valtuustossa. Luottamuspaikkoja koskeva lakikin on olemassa ja minun nähdäkseni sitä on Nurmijärvellä noudatettu. Huomautan että yhtään kertaa ei jouduttu käyttämään lain ultimaattisinta muotoa eli suhteellista vaalia.
Mainitsen kuitenkin erikseen sukupuolikiintiön, joka nykyaikana saattaa estää sopivimpien ihmisten sijoittumisen sopivimpiin paikkoihin ja mahdollistaa tietynlaisen ”pelaamisen”. Laki on kuitenkin selkeä ja sitä seurataan.
Onnittelut kaikille luottamushenkilöpaikan saaneille ja toivotan onnea ja osaamista eritoten kunnanvaltuuston ja kunnahallituksen puheenjohtajille vastuullisissa tehtävissä.
Viitaten Perussuomalaisten puoluekokouksen päätöksiin,
Moni saattoi odottaa jotain liikehdintää Nurmijärven Perussuomalaisten osalta jo ennen valtuustoa, tai sen aikana. Liikehdintää kokouksessa saatiinkin heti alkajaisiksi, kun toistaiseksi tuntemattomasta syystä Perussuomalaiset oli sijoitettu salin oikeaan laitaan, äärioikeistoon. Vielä maanantain kyselytunnilla ryhmä oli sijoitettu suhteellisen keskelle eli Keskustan ja Kokoomukseen väliin. Tästä saatiin irtoamaan muutama puheenvuoro kokouksen loppupuolella, alkupuolella oli lähinnä jupinaa. Itse en hyväksynyt tätä sijoittelua, onneksi oli sentään tuoli jossa istua.
Tällaista tulkintaa ja pohdintaa tällä kertaa.
Kiitos.
28.6.2017
Kimmo Kakko
Nurmijärvi
Tekstin aiheet:
Osallistu keskusteluun!
0 kommenttia