Perussuomalaiset

Kauko Tuupainen

Ovatko Kuntaliiton luvut maahanmuutosta oikeita?

3 kommenttia

Muutama päivä sitten Kuntaliitto kertoi ”kartoituksena perusteella”, että Suomessa on noin 700 – 1 100 ihmistä, jotka ovat jääneet oleskelemaan maahamme ilman oleskelulupaa saatuaan kielteisen turvapaikkapäätöksen.

Kuntaliitto korostaa, että lukuihin sisältyy epävarmuutta, koska ihmisten tunnistaminen on haastavaa. Ihmettelen kuitenkin Kuntaliiton lukuja, eräiden aiempina vuosina julkaistujen tietojen perusteella.

Helsingin Uutiset kertoi 26.3.2018, että Suomessa on noin 10 000 kielteisen päätöksen saanutta turvapaikan hakijaa. Lehti kertoi silloisen sisäministerin Kai Mykkäsen (kok) sanoneen, että ”Palautussopimuksen puuttuminen Irakin kanssa on akuutti ongelma. Meillä on Suomessa noin 10 000 kielteisen turvapaikkapäätöksen saanutta. Heistä 7 000 on irakilaisia.”

Iltalehti otsikoi 7.8.2019, että Suomessa on 7 000 kielteisen päätöksen saanutta turvapaikanhakijaa: Mitä tekee Rinteen hallitus?”.

Iltalehti kertoi, että Maahanmuuttoviraston (Migri) mukaan vastaanottokeskusjärjestelmässä on tällä hetkellä 9 190 asiakasta. Heistä ainakin yhden kielteisen päätöksen saaneita on 7 025 (tilanne 30.7.2019).

Kielteisen päätöksen saaneet edustavat yli 80 eri kansalaisuutta. Suurimmat kansalaisuudet ovat Irak (noin 2 800), Afganistan (noin 1 200), Somalia (noin 550), Venäjä (noin 440) ja Iran (noin 240). Näin siis kertoi Iltalehti.

Kysynkin, että miten on mahdollista, että viimeisen vuoden aikana on ”kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden hakijoiden” määrä tippunut noin 6 000 henkilöllä? Onko muutos istuvan hallituksen ansiota? Jos on, niin olen veronmaksajana – ensimmäisen kerran – tyytyväinen hallituksen toimintaan.

KAUKO TUUPAINEN

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Nimetön
#1

Eikös siinä oltu laskettu ne laittomasti maassa olevat, joita kunta auttaa?
Nyt jokainen perussuomalainen kuntavaikuttaja selvittämään oman kunnan laittomasti maassa olevien määrää. Ilmoitus poliisille ja poliisi kerää talteen ja palauttaa lähtömaahan.
Missä viipyy laki, joka tekee laittomasti maassa olevan hyysääminen ja piilottelun rangastavaksi? Eikös Risikko sellaista ehdotellut?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Matujen kohdalla ilmaisu ”maahanmuutto” tai ”maahanmuuttaja” on ihan liian lepsu ilmaisu.
Matut on tunkeutunnu tänne valheellisin perustein, etujen saamiseksi – vihollisia ne pikemminkin on.

Ihan sama, jos sanois venäläisistä, jotka aloitti talvisodan ja tuli useasta paikasta valtionrajan yli, että ne oli ”maahanmuuttajia”.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#3

Hei. Kiitos Nimetönkin. Niin; Nimitys olisikin hyvä olla; Maahamme pyrkivä. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000