Perussuomalaiset

Katja Rantala-Airola

Nuorten tulevaisuus ja koulujemme huolestuttava tila!

Koulussa opettajat opettavat & lapset oppivat, onko nyt näin?

Ei ole! Ja suunnan muutos tarvitaan pian!

Nyt olisi aika palauttaa suomen koulut sille tasolle jossa olimme ennen!

Nykyään kouluissa vallitsee rajattomuus joka on nuorille vain ja ainoastaan vahingoksi!

Nykyään opettajat eivät ole auktoriteetti, koululuokissa vallitsee kaaos ja muutos on välttämätöntä oppimisen & koulurauhan kannalta, jotka kulkevat käsikädessä!

Tunnit on rauhoitettava oppimiseen! Rajoja ja sääntöjä on asetettava! Koulurauha kuuluu kaikille ja edellyttää, että kuri, järjestys ja auktoriteetti palautetaan kouluihin se on vain ja ainoastaan lasten ja nuorten etu! Nykyään opettajilta tuntuu kadonneen määräysvalta, oppilaat tekevät mitä haluavat ja kännykät ovat jatkuvasti esillä,luokkakoot ovat liian suuria. Kaikki eivät myöskään opi samallatavalla, osa tarvitsee enemmän tukea oppimiseen. Jokainen oppii omalla tavallaan & osa tarvitsee tukea enemmän, sitä on oltava saatavilla tarpeen vaatiessa. Lisämaustetta tuo ulkomaalaistaustaiset oppilaat joilla saataa olla kielellisiä ongelmia oppitunneilla oppimisessa.

Tähän päälle raaistunut koulukiusaaminen & päihteet kun on paha olla syystä tai toisesta, moni nuori on syrjäytymis vaarassa.

Se että koulutus sakkaa on pitkä miinus tulevaisuuteen!

Keskiarvo vaikuttaa pääseekö unelma-ammattiin vaiko ei, lisäksi tukea ei välttämättä saa tai edes huomata tuen tarvetta erilaiselle oppijalle. Huolestuttava suunta! Tilanne on lähes sama kun autosta puuttuisi kuski ja valot, uu käännös olisi paikallaan ja pari muuttujaa lisäksi!

Puolueeni Perussuomalaiset on samaa mieltä, Koulut kuntoon!

Katso lisää osoitteessa:

https://www.perussuomalaiset.fi/ajankohtaista/psn-koulu-kuntoon-nakokulmat-on-julkaistu/

Nuorissa on tulevaisuus!

Nyt jos koskaan on aika kannustaa nuoria eteenpäin elämässä & omia haaveita sekä unelmia kohti!

Syrjäytyminen ei saa enää lisääntyä!

Olen ystäväni Kristan kanssa toteuttamassa hanketta Hei, mä kuuntelen sua jossa nuorille annetaan ääni ja heidän hätähuutonsa kuullaan.

Lisää hankkeesta:

https://www.facebook.com/people/Hei_M%C3%A4-kuuntelen-sua/100089459414433/

Ohjataan nuoria takaisin oikealle polulle mikäli suunta on kateissa!

Huumekuolemat ovat kasvussa! Yhä nuoremmat ajautuvat huumeiden ja päihteiden pariin turruttaakseen pahaaoloaan, jopa kouluaikana käytetään päihteitä.

Nuorten osuus huumekuolemissa kasvaa edelleen,

Huolestuttava suunta.

Huumekuolemien määrä on kasvanut kymmenen vuoden aikana 27%.

Huumekuolemien keski-ikä on naisilla 31 & miehillä 33- vuotta.

Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2019 huumekuolemia oli 261, kun taas oikeustoksikologian tilastojen mukaan vainajia, joissa oli havaittu lääkkeiden tai huumeiden päihdekäyttöä oli 433 kpl.

Määrät ovat todella huolestuttavan suuria!

Viiden vuoden aikajaksolla vuosina 2014-2019 alle 30-vuotiaiden osuus kuolemista on kasvanut 33 prosentista 49 prosenttiin!

Kuolema katsotaan huumemyrkytyskuolemaksi silloin kuin huumeiden osuus myrkytyksessä on merkittävä, suurin osa kuolemista on yhteiskäyttöön liittyviä myrkytyskuolemia, eli niin sanottuja moniainemyrkytyksiä.

Kuolema tapahtuu usein nukkuessa sillä yliannostuksen tunnistaminen on hyvin vaikeaa yhteiskäytön myrkytyksen aiheuttaman viiveen takia.

Tilastoja löytyy lukuisia jotka kertovat samaa, nuorisomme ei voi hyvin. Kaikilla ei ole tukea saatavilla kotoa, mikäli on ajautunut koulukiusatuksi ja syrjäytynyt muista on nuori todella yksin. Myös kouluillamme pitäisi olla vastuu. Mitä varhaisemmassa vaiheessa pääsemme auttamaan ja kääntämään suuntaa on se parempi kuin liian myöhään, silloin kuin ollaan jo ns. mäen alla, suossa.

Yhteispelillä voimme muuttaa paljon ja luoda hyvinvointia. Julkinen terveydenhuolto on kriisissä ja pitkittyneet jonot, avun saannin puutteellisuus ovat huolestuttavala tolalla! Pilleripurkki ei korjaa ongelmaa ja syy- yhteyttä.

Lisäksi kärjistynyt talousahdinko ajaa nuoria syrjäytymisen tielle!

Perheet kärvistelevät elämän pakollisten kulujen noustessa (ruoka,sähkö, polttoaine). Tuloja ei silti samaan aikaan tule mistään lisää. Opiskelijoita kehoitetaan ottamaan velkaa sillä opinnot ovat sijoitus omaan tulevaisuuteen, Kyllä näin on, mutta mikä on tämän kaiken hinta? Ylivelkaantuminen, luottotietohäiriöt… Velan ottaminen ei saa olla ratkaisu! Velalla velan maksu käy lopulta yhteiskunnallemme kalliiksi!

Samaan aikaan moni tiukassa rahatilanteessa oleva tinkii elämän perustarpeista ja pakollisten kulujen jälkeen ei jää rahaa mm. harrastaa. Tämä taas kärjistää entisestään syrjäytymisen riskiä, mielenterveysongelmien kasvua ja yksinäisyyttä.

Harrastus voi olla ainoa paikka tulla nähdyksi & kuulluksi, tavata ihmisiä. Näitä asioita pitäisi järkevöittää & ottaa huomioon päätöksiä tehdessä. Ei vain tämä hetki vaan pidemmälle katsoen!

Mitä mieltä sinä olet, millainen on koulujemme tila?, voivatko nuoret hyvin?

Asiallista keskustelua ja kommentointia, kiitos.

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000