Perussuomalaiset

Kaj Granlund

Psykiatri Hannu Lauermaan salaliittoteoriat

7 kommenttia

Psykiatri Hannu Lauerma kertoo 10.12. Ilta-Sanomissa, mikä saa ihmisen uskomaan salaliittoteorioihin ja vastustamaan rokotteita: ”Ikivanha ilmiö”.

Olen todellakin hämmästynyt, kuinka psykiatrin koulutuksen omaava ihminen ei ymmärrä konspiraatioteorioiden syntyä. Minä en ole psykiatri, mutta näen kysymyksen hieman eri tavoin kuin hra Lauerma.

Olemme kaikki erilaisia ja näemme tämän maailman ja siinä esiintyvät ilmiöt eri tavoin. Tapamme muodostaa käsityksiä asioista perustuu siihen, mitä olemme oppineet, mitä olemme omaksuneet ja ennen kaikkea mitä olemme hyväksyneet eräänlaiseksi ”totuudeksi”. Näistä Lego-palikoista jokainen hakee selitystä reaalimaailman ilmiöihin yhdistelemällä ne tavalla, jotka ovat sopusoinnussa oman henkilökohtaisen logiikan kanssa.

Konspiraatioteoriat tai sellaisiksi kutsuttavat kehittyvät silloin, kun ihminen selittää itselleen yhteiskunnallisen ilmiön hänelle itselleen mahdollisella tavalla. Korostan tässä nimenomaan sanaa ”mahdollisella”. Jokaisella ei ole tiedemiehen tutkinto, ammattilaisen taito tai kyky ottaa asioista selvää ja usein nämä ihmiset tyytyvät ”viranomaisten selityksiin”. Joukossamme on kuitenkin suuri joukko ihmisiä, jotka näkevät valtamedian viestinnässä (esim. YLE) selviä ristiriitoja ja kyseenalaistavat annettuja tietoja ja niiden oikeellisuutta. Itse asiassa riittää, kun seuraa päivittäistä uutisointia Suomessa ja vertaa sitä alkulähteen tapahtumiin. On helppoa luetella satoja YLE:n tai IS:n toimittajien juttuja ja huomata, kuinka tietoa vääristetään vaikuttamistarkoituksella. YLE:n tekstiTV kertoo, kuinka valtaosa suomalaisista ottaa koronarokotteen ja sitten ilmenee, että valtaosa = 64% = 2/3 eli syntyy konspiraatioteoria siitä, että YLE haluaa vaikuttaa asenteisiin.

Konspiraatioteoriat syntyvät erityisesti tilanteissa, joissa tiedon saanti on yksipuolista, sitä halutaan rajoittaa ja tiedon jakamista käytetään vaikuttamiseen, ei oikean tiedon lisäämiseen. Mitä enemmän tietoa rajoitetaan, sitä voimakkaammin leviävät konspiraatioteoriat. Ihmiset hakevat selitystä valehtelulle ja salailulle. Yleisintä tämä on dikatuureissa ja sotatilan aikana.

Kun media kerran lähtee tiedon rajaamisen linjalle, tukahduttaa vapaata keskustelua ja tulkitsee ilmiöt kuten on sovittu, ollaan diktatuurin tiellä. Facebook & Youtube ovat oiva esimerkki siitä, miten sensuroinnin tie johtaa sensuurin lisääntymiseen ja lopulta tiedon täysin yksipuoliseen jakeluun. Aluksi Youtube puuttui nk vihapuheisiin, sitten se sortui vaalipropagandaan ja lopulta se sensuroi vertaisarvioitujen tiedejulkaisujen arvioinnin. Jos enkku onnistuu, kannattaa esimerkiksi katsoa Tri Chris Martinsonin video, jossa hän käy läpi tiedeartikkeleita … ja Youtube poisti tämän.

Voin siis esittää konspiraatioteorian, jonka mukaan Youtube on Big Pharman ohjauksessa ja haluaa, että isot lääketehtaat tekevät tiliä rokotteella sen sijaan, että ihmisiä yritettäisi hoitaa halvalla peruskamalla. Uskon lääketehtaiden haluun vaikuttaa yksinkertaisesti siitä syystä, että kun jokin asia ei täsmää, asialle on haettava motiivi eli on seurattava rahaa.

Täysin uuden rokotteen tekeminen ja testaaminen kestää jo pelkästään eläinkokeiden osalta jopa 5 vuotta. Nyt kehutaan, kuinka testausta on voitu nopeuttaa, mutta miten? Miten voidaan ”geenimanipuloida” ihmisiä rokotteella vaikka ei olla seurattu rokotteen pitkäaikaisia vaikutuksia? Monet tutkijat ovat esimerkiksi vedonneet, että Pfizer/BioNtech rokotteesta luovuttaisiin, koska se saattaa kehittää naisille vastustuskyvyn istukan kehittymistä vastaan, ja siten kyvyttömyyden saada lapsia. Tällaisen steriiliyden kestosta ei ole tietoa ja steriiliys voi alkaa vasta 7-10 vuoden kuluttua rokotuksista. Mitä muuta voi tapahtua, josta emme tiedä mitään?

AstraZeneca/Oxford -rokotteen kanssa on ilmennyt lieviä ongelmia ja etenkin allergioista kärsivät saattavat saada voimakkaita reaktiota. Rokotteen valmistaja sanoikin, että rokotetta on testattu vain terveillä ihmisillä … Huppista!

Epäonnistunut geenomanipulaatio voi johtaa ennen näkemättömiin seurauksiin.

Tunnen sen verran geenitekniikan perusteita, että olisi tarpeen antaa ihmiselle hyvä ja ymmärrettävä oppitunti siitä, miten nämä rokotteet oikeasti toimivat ja eri osapuolta edustavien asiantuntijoiden näkemykset tällaisen ratkaisun riskeistä.

Miksi valtamedia paasaa pää punaisena rokotteen puolesta haluamatta edes käsitellä rokotteen mahdollisia sivuvaikutuksia ja sitä, ettei ihmiselle suoritettavaa ”geenimanipulointia” ole ratkaisun erikoisuutta ajatellen testattu edes pintapuolisesti.

Psykiatri Hannu Lauermaa!

Minä elän mielummin terveenä konspiraatiteoriani keskellä kuin lähden leikkimään evoluutiota vastaan. Kuolen joka tapauksessa joskus ja silloin teen sen saappaat jalassa, en valtamedian ja globalistien orjuuttamana luuserina.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


7 kommenttia
Nimetön
#1

Lauerman näkemykset mahdollisesti tuottaa työympäristö vankimielisairaalassa. Suljetuissa tai rajoitetun liikkumisen tiloissa – kuten eduskunnassa Clas Anderssonin mukaan – todellisuus alkaa vääntyä erilaisten oletusten pohjalta, ja luulosairaus valtaa alaa. (Haavistolla grandiositeetti, muilla muuta.)

Lauerma on kai sillä tavalla oikeassa, että uutisointiumpiossa (lue: Ylen sensuuri) homma alkaa lopulta saada DDR:n olemusta, ja konspiraatioteoriat todellakin valtaavat alaa ihan syystä.

Ehkä osa kansasta kokee olevansa nykyisen, epäluotettavan hallituksen panttivankina eikä luota enää mihinkään?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Aliina
#2

En ymmärrä, miksi tästä koronarokotuksesta kieltäytymisestä tai sen epäilemisestä on tehty salaliittoteoria. Olen aina ottanut kiltisti erilaisia rokotuksia silloin kun olen katsonut ne tarpeellisiksi ja turvallisiksi. Nyt epäilyttää koska rokotus on saatu aikaan niin nopeasti, eikä ilmeisesti kehittäjät kaikin osin uskalla itsekään ottaa vastuuta aineesta. Sitten vielä ylimieliset tieteeseen sokeasti uskovat yrittävät vakuuttaa epäilijöitä asettumaan rokotusjonoon. Salaliittoteoriasta syyttäminen tulee jo siitä, että on seurannut vaihtoehtovideoita asiasta, yrittänyt saada tietoa, mitä valtamediasta ei saa, koska vanha media on täysin kritiikitön julkisesti hyväksyttyä tietoa kohtaan. Salaliitoksi voisi ennemmin kutsua täysin yksisuuntaista tiedotusta jostain ristiriitaisesta asiasta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Aliinalta naulan kantaan! Itsenäisesti ajatteleville ihmisille ja rohkeaa kritiikkiäkin esittäville pitää sovittaa foliohattua, koska itsenäisesti ajattelevat ja kritiikin paikkaa havaitsevat ihmiset ovat uhka kommunistiselle globalismille.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Lähes kaikki muistanevat termin ”suomettuminen”. Kukaan ei kai enää epäile sitä, että Suomi oli taannoin täysin rähmällään Neukkulaan niin että jälkisukupolvia oikein nolottaa. Mutta kas kummaa, siitäkään ei ole mitään opittu. Sama jengi ja sen perilliset ovat nyt EU:n suuntaan aivan samalla tavalla rähmällään – ja taas jälkipolvet tulevat nolostumaan, että kuinka hemmetissä taas tämä oli mahdollista. Kuinka ihmeessä ihmiset uskoivat täysin kritiikittä kaiken mitä EU sanoi, miksi vallanpitäjät suostuivat rapauttaviin hankkeisiin, miksi valtamediaa kyseenalaistavat sensuroitiin, miksi ihmiset suostuivat hätäisesti kehitettyihin korona-rokotuksiin, miksi valtamediassa ei ollut laajaa keskustelua lääkeyhtiöiden intresseistä ja tutkimustuloksista ja -menetelmistä, jne. Tätä kaikkea tullaan ihmettelemään n. 20 vuoden kuluttua.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#5

Hei. Kiitos Kaj’kin. Ennenvanhaan: Hyvät ja luotettavat asiat: Tulivat: Taivasviisailta ihmisiltä: nyt: lohikäärmeiden, ja: maan syvyyksien pakanoilta, pahimmilta. Ennen sanottiin: Puhu Herra; palvelijani kuulee. Nyt: Montako kumarrusta mammona ruhtinas tarvitset, että rahakirstusi täyttyy? Tuo on perkelesydämisten: keskinäistä puhetta. Jeesus Kristus sanoo omillensa: Minä olen; sisällisesti teissä; ettekö; sitä huomaa? Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

tarkkailija
Vihainen
#6

kauanko kestää että THL edes ilmoittaa julkisesti että Pfiserin rokotteeseen on testausaikana kuollut kuusi– ja tieto on ollut tiedossa ainakin neljä-viisi päivää muualla paitsi suomessa`?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Veli Savolainen
Tyytyväinen
#7

Salaliittoteorioita on myös sen vuoksi, ettei kaikille riitä kuiva totuus ja toinen syy on omat pyrkimykset, omat ja oman ryhmän. Kennedyn tappoivat Kuubalaiset, kommunistit tai Vietnamin sodan kannattajat. Palmen murhassakin oli jotain samaa, ja WTC tornit on sitten luku sinänsä. Nykyäänkin on jos jonkinlaisia teorioita. Trump hävisi vaalit, koska Venezuela, Kuuba ja Kiina vaikuttivat ja myös demokraatit huijasivat minkä kerkesivät. Meilläkin täällä on omat salaliittoteoriat. EU on Suomelle todella vahingollinen, eikä siitä ole meille mitään hyötyä, vain Fixit meidät pelastaa. Samaan aikaan Britit ovat ahdingossa Brexitin kanssa ja eroprosessi on tähän mennessä maksanut jo 200miljardia puntaa. Tämmösiä me ihmiset vaan ollaan, totuus kirpaisee!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000