Perussuomalaiset

Kaisa Juuso

Lääkärikuningas

Täällä pohjoisessa lääkärit ovat kuninkaita. Heiltä ei voi kuulemma vaatia liikaa, saattavat muuten ottaa loparit ja mitäs me sitten teemme. Tänne kun on kuulemma tosi vaikeaa saada lääkäreitä. Tornion terveyskeskuksessa on ainakin 10 vakituista lääkäriä mutta silti lääkärin vastaanotolle ei tahdo päästä jos ei ole hengenlähtö lähellä tai on joku ihan pikkuvaiva joka hoituu pikapolilla. Ja huom! Näiden lääkäreiden lisäksi meillä on vielä kaksi lääkäriä työterveyshuollossa ja päivystyksen lääkärikin on ostolääkäri. Jos et ole työterveyshuollon asiakas niin saat kyllä odottaa sen lakisääteisen maksimin eli kolme kuukautta sitä ”kiireetöntä” lääkäriaikaa ja siinäkin on täällä vaikeuksia pysyä. Torniossa on kuitenkin vain n. 22 000 asukasta joten luulisi tällaisen lääkärimäärän riittävän.  

Mihin tämä johtaa

Onneksi meillä on kuitenkin Terveystalo jonne voi varata ajan suoraan erikoislääkärille kätevästi netissä. Ainakin ne joilla on siihen varaa. Kun ja jos valinnanvapaus toteutuu veikkaan, että terveyskeskuksen lääkäreille ei enää kukaan viitsi jonottaa koska silloin kaikilla on varaa mennä Terveystalon lääkärille. Pitkällä tähtäimellä Terveystalo tulee syrjäyttämään Tornion terveyskeskuksen kokonaan. Julkisen puolen lääkärit jäävät ilman töitä tai siirtyvät Terveystalon palvelukseen kun potilaat äänestävät jaloillaan. 

Nähtäväksi jää toteutuuko tämä skenaario että ajautuisimme täysin yksityisen palveluntuottajan piiriin. 

Tekstin aiheet:

1 kommenttia
Nimetön
Utelias
#1

Kas kun et itse lukenut lääkäriksi, kerta Tornion TK lääkärin palkka on lisineen noin 8000 euroa kuukaudessa eikä Torniossa ole edes ilta- eikä yöpäivystystä,

Vai olisiko kyse siitä, ettei teikäläisen kuten ei meikäläisenkään taso siihen riitä?

Milläköhän varoilla teikäläinen on koulutettu? Verovaroilla vai millä???

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Keskustelu tästä kirjoituksesta on päättynyt.