Perussuomalaiset

Kai Karhukorpi

Huumausainerikoksiin puututtava järeillä keinoilla

Kirjoittelin noin pari kuukautta sitten asenteista huumausaineita kohtaan sekä lasten ja nuorten huumeiden käytöstä. Nyt tuosta samasta asiasta saamme lukea uusimmista tilastoista.

Huumausainerikokset Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen alueella vuonna 2020 +51,68%. Alkuvuosi 2021 + 43%. Noihin karuihin lukuihin, kun lisää huumausainerikollisuuden aiheuttamat muut rikokset kuten asuntomurrot, varkaudet, pahoinpitelyt jne. niin luvut ovat moninkertaiset. Kaakkois-Suomessa vuonna 2020 noin 1800 huumausainerikosta. Se on noin 5 huumausainerikosta per päivä. Niin ja tuossa on vain ilmitulleet tapaukset eli jäävuoren huippu. Pitää nostaa hattua poliisille, joka painii erittäin vaikean ongelman kanssa jatkuvassa resurssivajeessa. Luvuissa toki näkyy muutama isompi kokonaisuus, mutta ne eivät selitä kokonaisuudessaan lukujen kasvua.

Samaan aikaan saamme päivittäin siis päivittäin lukea, kuinka puukko on heilunut nuorison keskuudessa ja kuinka jossain on taas pahoinpidelty lapsi koulussa muiden kuvatessa. Mikä tämän valtavan kasvun varsinkin huumausainerikoksissa on aiheuttanut ja miten siihen voidaan puuttua?

Kysynkin paljonko poliisi ja muut monialaiseen viranomaistyöhön osallistuvat tahot ovat saaneet lisää rahoitusta resursseihin verrattuna huimasti kohonneisiin pääosin huumausaineista johtuviin rikoslukuihin? Vain kosmeettisia kädenojennuksia. Samaan aikaan yhden hallituspuolueen piiristä kuuluu puheita jopa lakien lieventämisestä joka puolestaan johtaisi asenteiden muuttumiseen positiivisemmaksi huumausaineisiin sekä lisäisi entisestään varsinkin huumausaineiden kauppaa.

Mikä on se suunta mihin haluamme yhteiskuntaamme viedä? Minä haluan turvallisuutta ennenkaikkea jälkikasvulle, vanhuksille ja nuorille. Meidän pitää voida jatkossakin pystyä liikkumaan ilman pelkoa ulkona riippumatta siitä, missä asumme. Tilastoiden taustoihin on pureuduttava huolella ja tehtävä kaikki tarvittava tilanteen parantamiseksi, näin ei voi jatkua.

Kai Karhukorpi, kuntavaaliehdokas, kaupunginvaltuutettu Lappeenranta Perussuomalaiset.

Tekstin aiheet:

Tähän kirjoitukseen ei voi jättää kommentteja