Perussuomalaiset

Kai-Ari Lundell

Pohjanmaalta kajahtaa - kuntavero 30 prosenttiin

Jos kuntavero nousisi 30 prosenttiin, voitaisiin puhua jo palkansaajien tappolinjasta.

Vuoden 1993 verouudistuksessa erotettiin pääoma- ja ansiotulot toisistaan. Sen jälkeen tuloerot kasvoivat rajusti.

Kun tiedetään, että mahtitulonsaajat ovat pääosin pääomaverotuksen piirissä, tavalliset palkansaajat joutuisivat kustantamaan yksin kuntien rahoitusvajeen. Kyllä kansa maksaa.

Ennen kuin kuntaveroja aletaan nostella 30 prosenttiin, pitäisikö kunnille antaa pääomienkin verotusoikeus? Nythän pääomaveroista ei heru senttiäkään suoraan kuntien kassaan. 

Samalla valtion pääomaverotus voitaisiin muuttaa progressiiviseksi. Silloin sekä tulo- että pääomaverotus olisivat samalla viivalla.

Nyt osa suomalaisista mahtitulonsaajista elää kunnissa käenpoikina. 

Jotain on tehtävä, muuten palkansaajia alkaa kupsahdella ja kuntia kaatua valtion syliin.

http://kaiarilundell.blogspot.fi/2014/11/pohjanmaalta-kajahtaa-kuntavero-30.html

* * *

Yle 12.11.

Mitä jos kuntavero nousisi 30 prosenttiin? Kunnanjohtajat pitävät sitä mahdollisena

Kunnat ovat ajautumassa ankaraan verokierteeseen. Kunnanjohtajat näkevät jo kauhukuvia, joissa kunnan veroprosentti on nostettava 27:ään jopa 30 prosenttiin. Verokierteen aiheuttaa valtionosuuksien jatkuvat leikkaukset ja samaan aikaan sosiaali- ja terveysmenojen kasvu.

– Jos tämä trendi jatkuu, niin viiden vuoden aikana kaikkien Etelä-Pohjanmaan kuntien veroprosentit nousevat sinne 25–27 jopa 30 prosenttiin. Se on täysin kohtuutonta, sanoo Ilmajoen kunnanjohtaja Seppo Pirttikoski.

Laihian kunnanjohtajan Juha Rikalan mielestä jo nyt maassa on kuntia, joiden veroprosentti pitäisi nostaa 30 prosenttiin.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000