Perussuomalaiset

Kai-Ari Lundell

Älkää koskeko meidän saunapalvattuihin lihoihin!

Sydämessäin kuohahti, kun luin, että EU suunnittelee saunapalvin valmistamisen kieltämistä.

Pah, pah, pah sentään! 

Tuskin kukaan ihminen Suomessakaan saunapalvattuja lihatuotteita niin paljon vatsaansa ahmii, että pah-yhdisteillä olisi jotain vaikutusta.

Onko kukaan ajatellut, kuinka paljon bakteereja tulee eteläeurooppalaisiin kinkkuihin, kun niitä kuivataan missä sattuu? Kaiken maailman kärpäset niiden ympärillä pörrää. 

Tänään kaupassa käydessäni tein protestiliikkeen. Ostin edullista ja taatusti hyvää suomalaista lihaa, saunapalvattuja minipotkia. Perunamuusin ja vihannesten kera ne maistuvat koko perheelle, pari pikkupotkaa voi jäädä huomiseksikin.

Pitäkööt Parman kinkkunsa, mutta meidän kinkkuihin ei kosketa. 

Kohta ne vievät jollain verukkeella saunankin.

* * *

17.2. Iltalehti

Saunapalvin valmistus uhkaa loppua Suomessa – taustalla EU:n asetus

Savusaunassa palvatun lihan valmistus uhkaa loppua syksyllä. Taustalla on EU-asetus elintarvikkeiden pah-yhdisteiden enimmäismääristä. Nykyistä tiukemmat rajat astuvat voimaan syyskuussa.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


6 kommenttia
Vihainen
#1

mitä se italialaisille kuuluu mitä me syödään? Miksi Suomen hallitus ei hae eritys vapautta tälle perinteiselle tavalle valmistaa suomalaista ruokaa?? Suomi irti eu:sta jos tämmönen jatkuu kurkut on jo liian käyriä samoin kuin banaanit!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Hämmentynyt
#2

En todellakaan hämmästyisi jos suomalaiset isot lihanjalostustehtaan olisivat lobanneet moisen direktiivin eu:n käytävillä. Eihän tässä ole mitään järkeä, palvilihaa- ison tuottajan tai paikallisen on syöty suomessa
jo useita vuosikymmeniä enkä ole ikinä kuullut kenenkään terveysviranomaisen moittineen lihan epäterveellisyydestä. Eikös kielletä seuraavaksi sitten savukala(sitä odotellessa) samasta syystä? Ei muuten kielletä, kun ketään ei ole vielä tajunnut lobata kieltoa brysselissä, eikö niin. Erotaan eu:sta ja pian.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Vihainen
#3

Tosi ihmeellistä kun ihmiskunta on näinkin kauan osannut valita ruokansa ilman kaiken kattavaa valvontaa. Ehkä saunapalvimarkkinat uhkaavat maukkailla tuotteilla väli meren alueen mauttomia lihatuotteita ja sitten vaan paavinkiroukseen koko palviliha.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#4

Niin, milloin etelä eurooppalaisia harmittaa Salmiakki, silakat, saunapuut milloin tervahaudat ja venetervat. Ei mikää yllätysuutinen. Juusto- ja maitokaupan saivat meiltä pilattua venäläisten kanssa. Kuitenkin kaasu jatkaa virtaamistaan saksalaisille 🙂

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Lidlissä olevat lihatuotteet ovat tosi inhottavan oloisia. Olosuhteet joissa possut ja muut ovat olleet viimeisinä aikoinaan, ovat varmasti kamalat.
Mattilan Savukasler on takuusti parempaa kuin joku parman kinkku kotimaisesta joulukinkusta puhumattakaan.

Jotain järkeä tähän touhuun. Ovatko taustalla muslimit vaatimuksineen?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000