Perussuomalaiset

Jukka Mäkynen

Kotiuttaminen vai kotouttaminen?

Eilen keskiviikkona 11.5. oli eduskunnan täysistunto, jossa käsiteltiin hallituksen selontekoa ja uusia panostuksia maahanmuuttajien kotoutukseen. Vanhat panostukset eivät tehonneet, joten nyt yritetään korjata kotoutumisprosessia uusilla palvelusatsauksilla, jotka taas nielevät lisää rahaa. Mitään merkittävää uutta ei ole luvassa, vaan samaa suvaitsevaista vihervasemmistolaista lässytystä ja maahanmuuton ihanuutta. Pakolaisille ja turvapaikanhakijoille tarjotaan jatkossakin paljon palveluita, muttei vaadita juuri lainkaan omaa aktiivisuutta – eli käytännössä vain porkkanaa eikä keppiä. Lisäksi kantaväestön pitää sopeutua maahantulijoiden kulttuuriin ja maahanmuuttajat saavat säilyttää omansa. Selonteossa syytetään myös kotoutumisen epäonnistumisesta kantaväestön ja yhteiskunnan rasismia. Perussuomalaiset esittivätkin vastalauseen tällaiselle selonteolle ja haluavat palautta sen uudelleen käsittelyyn.

Koska Suomi on vahvasti Ruotsin tiellä, pitäisi tarkastella miten siellä on kotoutus onnistunut. Ruotsissa on valtavasti panostettu maahanmuuttajien kotouttamiseen, eikä se ole ollut rahasta kiinni. Pääsiäisen mellakat Ruotsissa on vielä hyvässä muistissa ja Ruotsin pääministeri on vihdoin valmis myöntämään, että maahanmuuttajien kotouttamisessa ei ole ihan kaikki mennyt nappiin.

Kotoutuminen ole onnistunut muuallakaan Euroopassa. Esimerkiksi Saksassa Merkel tunnusti jo 10 vuotta sitten, että yritys rakentaa Saksasta monikulttuurinen yhteiskunta on epäonnistunut täysin. Olisiko Ruotsin kannattanut silloin kuunnella Saksaa? Entä kannattaako meidän nyt kuunnella Ruotsia tässä asiassa? Miksi Suomi panostaa nyt tähän varoja ja resursseja, koska mikään muu länsimaa ei ole tässä onnistunut? Ei Suomi ole mikään poikkeus, että olisimme ainoa maa, jossa kotoutuminen onnistuisi.

Maahanmuutto nähdään Suomessa eräissä virhervasemmistopiireissä aina positiivisena, ihanana ja luonnollisena ilmiönä. Vaikka maahanmuuton ongelmat ovatkin tiedossa, silti maahanmuuttoa pitää edistää kaikin keinoin. Lisäksi tämä hyysäysyhteiskunta on luonut maahanmuuttajille käsityksen, ettei heillä ole velvollisuuksia vaan pelkästään oikeuksia. Työntekoon kannustamisen ja velvoittamisen sijaan tulijoita opetetaan hakemaan aktiivisesti erilaisia yhteiskunnan tukia ja palveluita, mutta paikallisen kulttuurin oppimiseen ei ole satsattu. Lisäksi meillä on valtavasti hyysäyspalveluita maahanmuuttajille – jopa heidän omalla kielellään, eikä suomen tai ruotsin kielen oppimiselle aseteta selkeitä vaatimuksia. Tämä on perussuomalaisten mielestä täysin väärä lähtökohta!

Olisiko nyt jo aika miettiä ihan muita keinoja kalliiden kotouttamistoimien sijaan? Tanskan malli olisi meilläkin toimivin. Maahanmuuttopalvelut ollaan ostamassa ulkomailta, eikä Tanskaan pääse jatkossa suoraan kuten meillä Suomessa, jossa rajat ovat auki kuin tallin ovet. Lisäksi maahantulijalta pitää vaatia omaa vastuuta, kielen opiskelemista, ammattiin kouluttautumista ja työpaikan hankkimista. Jos nämä velvoitteet eivät maistu, alkaa kotimatka – eli kotiutus! Keppinä voidaan antaa myös uhka sosiaaliturvan leikkauksilla, jos maahanmuuttaja tai turvapaikanhakija ei ole kiinnostunut integroitumaan yhteiskuntaamme.

Suomi on suomalaisten turvapaikka, eikä maahanmuuttajien sosiaalitoimisto!

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


7 kommenttia
Nimetön
Iloinen
#1

Kotoutettava on sellainen, joka tulee papereilla kuten aikoinaan vietnamilaiset. Sotilaskarkurit ovat Harlekiini sarjojen tummia poikia, joita sivistyneistö tänne haluaa, varsinkin ajatuspajan mainitsemat naiset.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kansalainen
#2

Ei noita ”suvaitsevaisia” ja heidän logiikkaansa voi ymmärtää. Ovat joko umpi typeriä tai sitten saavat elantonsa tulijoista, ja kuuluvat samaan kastiin moraalisesti kun ihmissalakuljettajat, ollen osa ihmisillä rikastuvien ravintoketjusta. Tietävät itsekin, ettei lisärahoitus mitään auta, mutta koska juuri he saavat rahoitusta, eivät halua lopettaa toimintaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Iloinen
#6

Älä aliarvioi Harlekiini unelmia. Pari vuotta sitten ajatuspaja räväytti ja iski ilkeästi Harlekiini unelmoijiin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#3

Kaivakaa edelleen syntyneitä kustannuksia esiin ja pitäkää niistä ääntä. Tuo menoerä, kuten ”Kehitysyhteistyönkin” rahavirrat tulevat vielä ”kävelemään” meitä vastaan.
Veloilla alkaa olemaan korkoa, inflaatio pyörii, syöden kansan ostovoimaa ja verotkin, YLE-veroa myöden ovat tapissa, puhumattakaan kulkemisen kustanniksista.
”Potti kypsyy”, pidot on pidetty, alkaa säästöjen etsintä, ja takuulla. Tai sitten on ”kymmen laman veteraani” täysin väärässä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Olisi korkea aika ottaa syyniin myös huimausainekauppaa ja rahanpesua harjoittavat tiettyjen maahanmuuttajaryhmien yritykset. 8 euron pikaruokaa 20 annosta päivässä myyvä kioski ei voi tuottaa kymmenien tuhansien liikevoittoa kaikkien kulujen jälkeen, ellei kassaan syötetä vähän ylimääräistä myyntiä ja käteistä. Verovähennetyistä raaka-aineista tekee ruokaa koko suvulle… eikun asiakkaille ja ilmeisesti ”hävikinkin” voi aina vähentää veroissa. Viranomaiset eivät halua tähän puuttua koska kunnat ja valtio saavat verotulot kaikesta ”myynnistä”.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#5

Tuolla hyysäämisellä mitä nyt harrastetaan,rikollisuus vaan kasvaa.Kun ei mitään vaadita,ja lähes kaikki on ilmaista näille tulijoille.Niin sehän vaan ruokkii heidän keskuudessaan ajatusmaailmaa,että kaikki on heille sallittua.Yleensäkin määrätyistä maista tulevat eivät halua opiskella/hyväksyä vieraanmaan kultuuria ja tapoja.Vaan hakeutuvat kaltaistensa seuraan,ja jatkaavat samoja tapoja/kulttuuria kuin lähtömaissaan.Onhan tämä jo nähty pääkaupunkiseudulla jengiytymisenä/rikosten/tappojen tekemisinä.Jollei tuohon tartuta kovallakädellä,niin kohta poliisi on voimaton,niinkui Ruotsissakin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kiitos taposten!
Vihainen
#7

On muuten voimaton JO!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000