Perussuomalaiset

Joukamo Kortesalmi

Vihreät hakoteillä luottamustehtävistäkin

1 kommenttia

Vastoin virttynyttä ikivihreää käsitystä, Kortesalmen kannanottoihin eivät vaikuta puolueen nousut tai laskut – gallupeista puhumattakaan – unohtamatta historian häpeään joutuvia loikkareita.
Valtuustoryhmillä on valitut toimihenkilöt, muun muassa puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat. Silloin, kun puheenjohtaja on estynyt, haluton tai muuten kykenemätön osallistumaan luottamustehtävän hoitoon, toimii varapuheenjohtaja täysin valtuuksin tehtävässä. Mikä tässä on Kuusamon vihreille epäselvää?
Tämän lisäksi ainakin meillä Perussuomalaisissa valtuustoryhmän ja paikallisyhdistyksen tulisi ainakin sääntöjemme mukaan toimia sujuvassa yhteishengessä. Vihreissä tilanne todellakin vaikuttaa olevan aivan toisin. Vanha totuus on tietysti se, että, kun muualla yhteiskunnassa puhalletaan yhteen hiileen, niin siten tehdään vihreissäkin – paitsi, että siellä kukin puhaltelee kirjaimellisesti juuri yhteen hiileen, omaansa!
Luottamustoimi on luottamustoimi – ei hupiretki
Kuusamon vihreät ovat johtoansa myöten hakoteillä myös kunnallisista luottamustehtävistä. Niihin on vedetty rajaa esimerkiksi aivan hiljattain viime keväänä, kun hyväksyttiin kaupungin uusi hallintosääntö.
Mitkään jääkiekkokilpailut, hyväntekeväisyyskonsertit tai glögi-illat eivät ole luottamushenkilöiden varsinaisia luottamustehtäviä, vaikka niihin valtuutettuja yleisesti kutsutaankin. Viime keskiviikosta perjantaihin olin kolmen päivän pituisella maakunnallisiin luottamustehtäviin kuuluvalla kokousmatkalla, maakuntahallituksen edustajana Mikkelissä pidetyssä Itä- ja Pohjois-Suomen maakuntien huippukokouksessa.
Perussuomalaisilla tuplaedustus paikalla
Prosenttiluvuilla kikkailtuna voin todeta Kuusamon vihreille, että 5.9. järjestetyssä valtuuston elinvoimailtakoulussa Perussuomalaisilla oli paikalla tuplaedustus, kun vihreisiin siirtynyt valtuutettu oli ilmoittanut poissaolostaan. Selvennöksenä todettakoon, että tässä tapauksessa kyse on varsinaisesta luottamustehtävästä.
Vihreitä Kuusamossa äänestämällä on tuettu toistaiseksi luontoretkien järjestämistä enemmän kuin varsinaista poliittisen vallan käyttöä luottamustehtävissä. Kuvaavaa tälle pinnaukselle on ollut se, että edes varavaltuutetutkaan eivät ole vaivautuneet saapumaan paikalle.
Olisi kuvitellut, että vihreät olisivat valmistautuneet kasvaneen poliittisen valtuustovoimansa täysimääräiseen hyödyntämiseen kaupunkistrategiaseminaarissa jopa niin, että erillisessä ryhmäkokouksessa olisi luotu suuntaviivat ja askelmerkit, jotta olisi voitu tehokkaasti edistää omia ajatuksia.
Vaan mikäpä minä olen Kuusamon vihreitä neuvomaan. Odottelen ainoastaan pelonsekaisin tuntein, että mikähän leikkikentistämme nyt vedetään rullalle vihreän valtuutetun vaatiessa valtuustoseminaarin uudelleen pitämistä. Siitä nimittäin niitä turhia kustannuksia kaupungille juuri kertyisikin ja vastaavasti lisäsäästöjen etsiskelyä.
Niin levällään ovat vihreiden eväät Kuusamossa, että hattua täytyy nostaa, jos ryhmä yhteistä linjaa löytää hillamättäältä johdettuna.

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Nimetön
#1

Vihreille nyt näyttää olevan epäselvää mikä oli alunperin vihreän aatteen tarkoitus. Jos nämä nykyvirheet olisivat oikeita vihreitä niin heidänhän pitäisi vastustaa maahanmuuttoa vielä tiukemmin kuin perussuomalaiset.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000