Perussuomalaiset

Joukamo Kortesalmi

Feikkipäättäjä poissa olemalla paikan päällä

Vihreät sortuvat nyt Kuusamossa raakaan äänestäjien ymmärryksen aliarviointiin, kun valtuutetun vastauksessa jo otsikkotasolla johdetaan kansaa harhaan epätotuudella. Kuinka henkilö voi yhdenaikaisesti olla tosiasiallisesti pois luottamustehtävien hoitamisesta ja väittää samaan hengenvetoon ”Aikovansa jatkossakin vaikuttaa asioihin paikan päällä”?

 

Ymmärrän täysin sen, että vihreästä ajatusmaailmasta löytyy ymmärrystä kaikenkarvaiselle etäpäätöksenteolle, mutta siltikin kuntalaki asettaa raamit toiminnalle. Nythän ei ollut kyseessä mikään sähköinen päätöksentekomenettely, vaan perinteinen valmisteleva seminaari, mikä edellytti fyysistä läsnäoloa.

 

Sen sijaan sitä en ymmärrä alkuunkaan, että äänestäjien kuluttajansuoja tulisi turvatuksi boikotoimalla kuntapäätöksenteon valmistelevaa työtä ja vieläpä julkisesti ilakoimalla sillä.

 

Jos seminaarijärjestelyistä olisi ollut huomauttamista, niin sekin olisi pitänyt tehdä etukäteen – ajankohta ja paikkavalintahan oli meillä tiedossamme jo pitkään – eikä jälkikäteen julkisesti nillittämällä, muita syyttelemällä ja järjestettyä ohjelmaa kyseenalaistamalla näin epätoivon vimmalla vain yrittäen peitellä omaa laiminlyöntiään. Luvalla sanottuna tällaisessa toimintatavassa en näe yhteistyökykyisyyden alkuastettakaan!

 

Vihreä kommentoija väittää – perustelematta näkökantaansa mitenkään – ”joidenkin tahojen” syyllistyneen ”henkilöön menevään mollaukseen.” Olisi perin kiinnostavaa tietää, että ketä nämä tahot mahdollisesti ovat ja laukaiseeko kynnyksen syyttelyyn kukaties jo pelkkä mielipidekirjoitukseen vastaaminen?

 

Oppi ei kaatane ojaan vihreitäkään!

 

Kemiin ja Tornioon suuntautunut valtuustoseminaari kaupunkistrategian päivittämisestä oli samalla myös opintomatka, millä tutustuttiin mielestäni nimenomaisesti Kuusamon kannalta katsottuna tarkoituksenmukaisiin kohteisiin ja muutoinkin valittu matkan suunta oli perusteltu, mutta pihlajanmarjathan ovat tunnetusti ketun mielestä happamia!

 

Demokratialla – kansanvallalla – on aina hintansa. Seminaarin pitämisellä Kuusamossa olisi säästetty vain matka- ja majoituskulut. Tynnyrissä kasvamalla kulut voivat tietysti olla pienet, mutta enpä tiedä sitten kuinka avarakatseisesti tällä tyylillä yhteisistä asioista voidaan tehdä kestäviä päätöksiä.

 

Vihreät valmistelun jarrumiehinä

 

Häiriötekijöillä tarkoitan lähinnä sitä, että kotioloissa järjestettävään pitkäkestoiseen kokoustoimintaan sisältyy riski siitä, että osa kokousväestä voi osallistua toimintaan vain osa-aikaisesti. Muualla järjestetyllä kokousmatkalla ja yhteiskyydityksen varassa ei tällaista ongelmaa juurikaan ole.

 

Kokousmatkan hiilijalanjälki ei käsitykseni mukaan olisi kasvanut kestämättömiin mittasuhteisiin, vaikka pois jääneet olisivat matkassa olleetkin. Linja-autossa oli nimittäin vapaata tilaa. Vai toimiko vihreiden ryhmäpuheenjohtaja sitten moitittavasti osallistumalla ainoana vihreänä seminaarimatkalle?

 

Kaiken kukkuraksi kyseessä oli suljettu tilaisuus, minkä pitäminen muualla kuin Kuusamossa ei ollut millään muotoa ”kaupunkilaisten ulottumattomissa”. Eivät he sitä olisi päässeet seuraamaan Kuusamossakaan järjestettynä.

 

Lopuksi mietiskelen sitä, millainen edustaja on sitoutumaton jäsenkirjavihreä?

 

Valtuustoryhmän johtaminen ei luonnistu hillamättäältä

 

Vielä viimeisimpään vihreään vuodatukseen tästä heidän omasta luottamustoimipinnauksestaan haluan todeta, että kaupunkistrategian päivitystä valmisteleva valtuustoseminaari oli hyvissä ajoin valtuutettujen tiedossa, jos vain valtuustosalissa vaivautui olemaan kuulolla loppuun saakka. Valitettavan monella vaan vaikuttaa olevan tapana keskustella omiaan kesken virallisen ohjelman.

 

Jos joku ei ole saanut oikeaan sähköpostiosoitteeseen lopullista seminaarimatkan päiväohjelmaa, niin se on tietysti valitettavaa. Me olemme kuitenkin täyttäneet heti ensimmäisessä valtuuston kokouksessa luottamushenkilön tietolomakkeet, joissa myös sähköpostiosoitteet on ilmoitettu.

 

Ihmettelen kuitenkin suuresti vihreiden ryhmäpuheenjohtajan toimintaa asiassa, jos näin huonosti heidän ryhmässään on valmistauduttu tähän seminaariin, että edes ryhmyri ei ole omia ryhmän jäseniään pitänyt asiassa ajan tasalla ja varmistanut osallistumista. Kysynkin siis julkisesti vihreiden valtuustoryhmän vetäjältä, että onko hän ollut yhteydessä ja jos on ollut niin miten, rivivaltuutettuihinsa ennen seminaarimatkaa?

 

Oma vakaa käsitykseni tästä vihreästä osallistumattomuusepisodista on se, että tieto olisi ollut, mutta vain tahto on puuttunut. Sitten kun heidät nostettiin ryhmäpoissaolosta tikun nokkaan, alkoivat kootut selitykset ja ulkopuolisten syyttely.

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000