Perussuomalaiset

Joukamo Kortesalmi

Väistän vaalirahoituksen

Vaalirahoituskohu puhkesi vuoden 2007 eduskuntavaalien jälkimaininkina ja se vaikutti osaltaan Perussuomalaisten suureen jättivaalivoittoon seuraavissa vuoden 2011 eduskuntavaaleissa. Vaalirahoituksen suhteen on nyt eletty hiljaisempia aikoja, mutta se ei liene kadonnut minnekään, vaan niin sen jakajat kuin saajatkin ovat vain tulleet aikaisempaa varovaisemmiksi.

Omat rahat – omat ajatukset

Omalla kohdallani suhtautuminen vaalirahoitukseen on ollut aina täysin selkeätä, sillä en ole koskaan vastaanottanut vierasta vaalirahoitusta ja sama jyrkän kielteinen linjani siihen säilyy myös nyt käytävissä kuntavaaleissa. Siksipä olen valinnut iskusanakseni ”Kahlitsematon”, koska toimintaani ei ohjaa edes osuuskauppa – saati mikään muukaan ulkopuolinen taho. Voin siis muodostaa mielipiteeni ja kantani täysin muista tahoista riippumattomana.

Voin sanoa kokemuksen syvällä rintaäänellä sen, että ilman kytköksiä on helppoa hengittää. Kulloisenkin edessä olevan esityslistan päätöskohtiin voi ottaa aivan oman ja itsenäisen lähestymiskulman. Ja kaiken kruunaa se, että äänestyskäyttäytymistä ei tarvitse selitellä minkäänlaisille rahoittajatahoille. Puhtaasti omarahoitteisesti liikkeellä ollessa riittää se, että on sinut itsensä kanssa.

Kenttäposti kulkee

Kun vaaleissa on mukana yksinomaan omalla lompakolla, ei jää edes kiitollisuudenvelkaan mihinkään suuntaan. Ainoaksi ohjenuoriksi jäävät kuntalaisten esiintuomat mielipiteet ja yhteydenotot. Kansan asialla on kaiken kukkuraksi kiva olla. Suorasukaiset mielipiteet ja paikallispolitiikan oivallukset ovat mieluisia viestejä kenttäpostin kautta toimitettuina.

Osuva yksityisviesti, vinkkipuhelu tai sähköposti ovat politiikassa paljon painavampaa valuuttaa kuin pääomapiirien ja intressitahojen likaiset setelit isojen poliitikkopoikien mainitsemissa ruskeissa kirjekuorissa. Lopputulos tällaisessa pelissä on tämä: ruskea kuori – ruskea kieli.

Tämän sijaan tarjoan kuntalaisille omilla rahoilla omia mielipiteitä. Itsellisenä yrittäjänä ja omillani toimeen tulevana minua ei voida ohjailla eikä käskyttää muista suunnista. Ja se, jos mikä vastustajiani ärsyttää suunnattomasti.

Muutoin olen sitä mieltä, että Kuusamo on pelastettava!

Joukamo Kortesalmi (ps.)

kaupunginvaltuutettu

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Lasse Hietanen
Iloinen
#1

Hei. Kiitos 😕 Joukamokin. Sinulla on ❤️ Sydän: JOKA Sykkii Suomalaista: Rehtiyttä ja Sisua, etkä tarjoa kansalaisille: Niukkaa nisua. Kiitos. SIUNATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000