Perussuomalaiset

Joukamo Kortesalmi

Vaalivoitolla vahva valtuustoryhmä

Jokainen joukkue on yhtä vahva kuin sen heikoin lenkki. Tämä ikiaikainen totuus pätee kaikilla elämän alueilla, niin myös politiikassa ja yhteisten asioiden hoidossa. Kuusamon vihreät ovat näyttäneet jo vuosien ajan epätoivottavaa esimerkkiä siitä, kuinka keskinäisellä riitelyllä ja loputtomilla jäsentenvälisillä valtataisteluilla mitätöidään vaikuttamisen mahdollisuudet minimiin.

Paikallispolitiikka on joukkuelaji, missä yhteistyön on toimittava aivan ensimmäiseksi omassa ryhmässä. Kunnallinen päätöksenteko edellyttää myös tietynlaista pidättyvyyttä sisäisten asioiden julkituontien suhteen. Printtimedia tai some eivät ole sellaisia paikkoja, missä kokouksia jatketaan sen perään, kun päätökset on jo nuijittu omaan pöytään. Paikallisvihreät loistavat osaamattomuudellaan tässäkin lajissa. Vihreiden voidaankin sanoa karrikoiden puhaltavan yhteen hiileen – kukin omaansa!

Perussuomalaiset tulee tekemään tulevissa kuntavaaleissa vahvan esiinmarssin maamme valtuustoihin. Näin tulee tapahtumaan myös Kuusamossa. Viime kuntavaaleissa saavutetut kaksi paikkaa tulevat kaksin- jopa kolminkertaistumaan. Vuosikymmenten aikaisena kunnallispäättäjänä ja -vaikuttajana haluan kuitenkin korostaa uuden valtuustoryhmän sisäisen dynaamisuuden merkitystä. Keskinäinen toimivuus tuo myös tuloksellisuutta.

Hirmuhallinnosta keskustelukulttuuriin

Kuusamossa kunnallinen hallintokulttuuri on pahoin rikki. Sen osoittavat kouriintuntuvasti kymmenet valitukset, oikaisuvaatimukset, eriävät mielipiteet ja hallinto-oikeusasteissa kaatuneet kunnallispäätökset. Valitettava tosiasia ja vaikeuskerroin asiantilan korjaamiselle on se, että valtakoneistomme ei kykene edes tunnustamaan vallitsevaa tilannetta – saati sitten hakemaan siihen korjausta.

Kunnallishallintomme tervehdyttäminen voi alkaa tässä tilanteessa käytännössä vain vaalien kautta. Sisäänpäinlämpiävä ja ummehtunut kunnallisilmapiiri muuttuu muuksi vain reippaan poliittisen tuuletuksen kautta. Ainoastaan yhden totuuden tie on kuljettu päätepisteeseen asti. Kuusamo kaipaa nyt ennen muuta aitoja vaihtoehtoja ja kunnollista kunnallista keskustelukulttuuria.

Näin vaalien alla kaikki puolueet julistavat suureen ääneen yhteistyöhaluaan ja korostavat omaa yhteistyökykyään. Ihmettelen vaan, että missä ihmeessä se on piillyt koko kuluneen vaalikauden, kun kolmeen vuoteen ei löytynyt yhteistyön alkuastettakaan edes kaupunginvaltuuston pöytäkirjantarkastajien valintaan. Valtakoneistomme kai kuvitteli tekevänsä asiassa suurtakin kiusaa halutessaan äänestää näinkin mitättömästä nyanssista.

Peruspalvelut pääasiaksi

Kuntalaistemme suuri enemmistö ammattiin, ikään, sukupuoleen tai asuinpaikkaan katsomatta ovat kunnallisten peruspalvelujen käyttäjiä. Koulutus, terveydenhoito, liikkuminen, asuminen ja kohtuullinen harrastaminen ovat lähes jokaisen kuntalaisemme kuntapalvelujen käyttölistalla. Näiden saatavuus, tasokkuus ja kohtuusuuruiset omavastuut ovat tärkeällä sijalla asukkaidemme toivelistalla. Kunnan tuleekin olla kuntalaisia varten – eikä päinvastoin.

Keskivertokuusamolaiset eivät tarvitse Rukan eliitti-Stadiumeja, ydinkeskustamme tekohengitystä ja keinotekoista kasvojenkohotusta mättämällä miljoonia kahteen kadunpätkään tai kilpailemalla jostakin luonto- ja eräkulttuurimuseon sijoituspaikasta maamme muiden kuntien kanssa. Kaikki niihin mätetyt rahat ovat tosiasiallisesti pois todellisesta toiminnasta.

Kuntalaisemme kaipaavat näiden sijaan: toimeentuloa, tilaa, turvallisuutta, toimivuutta ja toimeliaisuutta sekä tulevaisuudenuskoa. Arkipäivän askareiden sujuvuus on peruskuusamolaiselle kaikki kaikessa. Kunnalliskoreilua emme kaipaa. On aika laittaa perusasiat kuntoon ja jättää joutavat juppijuhlinnat viettämättä. Velaksikaan me emme voi jatkuvasti elää.

Muutoin olen sitä mieltä, että Kuusamo on pelastettava!

Joukamo Kortesalmi (ps.)

kaupunginvaltuutettu

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000