Perussuomalaiset

Joukamo Kortesalmi

Quo vadis Kuusamo?

9 kommenttia

Cogito, ergo sum – ajattelen, siis olen – tunnustaudun tässä suhteessa täysiveriseksi descartestiksi, varman pohjan varmaksi etsijäksi. Rationalismi ja realismi ovat mielestäni ainoita oikeita ismejä. Oikean tilannekuvan täydelliseen kokoamiseen kuuluu myös niiden ikävien tietojen ja tosiasioiden hallinta. Ongelmien jatkuva lakaisu maton alle vie lakaisijan itsensäkin lopulta sinne – kyykyttäjien kynnysmatoksi.

Kehityskulku ja kehitysennusteet eivät lupaile Kuusamolle hyvää. Tämä kaikki kuitenkin kunnalliskiistetään ja minut leimataan häiriköksi ja pelkäksi pessimismin pääpasuunaksi, millä tulen dekoratiivisesti demonisoiduksi. Entä sitten? Ajoittain on raskasta olla yksin oikeassa, mutta se on tuntuvasti kuitenkin sitä keveämpää, että joutuisi pakon edessä huutamaan sellaisessa kuorossa, mihin ei tunnu kuuluvansa. Ja vieläpä aivan väärää loitsua!

Ryhmäkuri rasitteena

Voin kuvitella ryhmäkurin, mistä minulla tosin ei ole omaa kokemuspohjaa vähäisimmässäkään määrin, olevan hyvin alistavaa ja kuluttavaa. Ehkäpä juuri sen vuoksi moni pätevä kunnallispäättäjäksi pyrkijä tuskastuu toivottomaan toimintaan ja luopuu leikistä yrityksen ja erehdyksen kautta jo yhden valtuustokauden jälkeen. Juuri tämän vuoksi mikään ei koskaan muutu miksikään vallitsevassa kepu-despotismissa vain miestä tai naista vaihtamalla. Sama pätee heitä hännysteleviin paikallisapupuolueiden diletantteihin ja dogmaatikkoihinkin nähden. Todellinen muutos tapahtuu vain aikaisemman tyystin hylkäämällä.

Kuusamo on nyt siis tienhaarassa, missä vanhat valinnat johtavat vain aikaisempaa pahempaan ahdinkoon, mutta uusi tie voi tuoda mukanaan käänteen ja kukoistuksen. Koko maan mittakaavassa raikkaat uudet poliittiset tuulet jo puhaltavatkin. Suurin hätä on nyt siitä, ettei vaan Kuusamo jää tästä tervehdyttävästä kehityksestä paitsi. Se osattoman asema olisikin ankea ja karu.

Kokeilematon tie on kulkematon

Kuusamossa on hoettu vuosikymmenet siitä, että enemmistö ei voi olla väärässä. Onko se näin myös nyt, kun PS on gallupkärkenä? Ei vaaleissakaan ratkaista sitä, kuka on oikeassa, vaan ainoastaan se, kenelle valtaa annetaan. Niinpä sekin ajatus, että suurin viisaus asustaisi vain ja ainoastaan valtakoneistossamme, on harhaluulo. Absoluuttista totuutta on monessa tapauksessa joko vaikea tai jopa mahdotonta selvittää päätöksentekohetkellä, koska vasta aika osoittaa sen, mihin kulloinenkin päätös vie.

Tässä yhteydessä on muistutettava mieliin se kolikon toinen puoli, missä hävinnyt näkökanta jää kokonaan selvittämättä. Olisiko sillä päädytty kenties täysin samaan lopputulokseen, huonompaan kehityskulkuun, vai peräti parempaan ratkaisuun? Ei se ole mikään kunnollinen selitys Kuusamon kuihtumiselle, että niinhän tapahtuu muissakin kehitysaluekunnissa. Valta niissä on tosin valtaosin tasan samoissa käsissä. Yhtä lailla voin huomauttaa, että aluetutkija Timo Aron juuri joulun alla julkistaman kuntakarttapohjan tietojen mukaan myös joulupukin ennakoitiin vierailevan Raisiota lukuunottamatta kaikissa muissakin kunnissa kuin Kuusamossa. Näin siis, vaikka vain meillä on Ruka.

Yksikin voi vaikuttaa

Poliittisessa päätöksenteossa yksi henkilö voi vaikuttaa omasta aktiivisuudesta riippuen tiettyyn rajaan saakka. Asioita voi nostaa esille yksikin, samoin kuin niihin pääsee ottamaan kantaa. Muutos- tai vastaesitykseen tarvitaan kuitenkin myös vähintään yksi kannattaja, jotta se saadaan vietyä äänestykseen ja näin kaikki valtuutetut sidotuksi jonkin mielipiteen mukanaan tuomaan poliittiseen vastuuseen. Juuri näillä äänestyksillä saadaan taas luoduksi sitä poliittista kentän painetta, millä muutoksia saadaan aikaan väistämättä ennen pitkää.

Perussuomalaisilta on nyt puuttunut Kuusamon valtuustosta se ainoakin kannattaja. Ensi kuntavaaleissa on siis syytä pitää huolta ainakin siitä, että valtuustoon saadaan läpi niin esittäjä kuin varma kannattajakin. Tämä on peruslähtökohta, mutta siitä eteenpäin on sen parempi, mitä suurempi ryhmä saadaan läpi – unohtamatta kuitenkaan sen sisäisiä toimintaedellytyksiä. Osaamista, oivallusta ja oppimiskykyä sekä ennen kaikkea uskallusta tarvitaan. Kaiken ytimenä on vaihtoehdon tarjoaminen. Valtakoneistollamme on jo liiaksikin vasalleja. Meidän tehtävänämme on tuoda esille toisenlaiset toimintatavat ja uudenlainen idea Kuusamon kehittämiselle.

Muutos on mahdollisuus

Muutos on kaikkinensa kolmiportainen portaikko: tosiasioiden tunnustaminen, poliittisen vallan uusjako ja oikeat päätökset oikea-aikaisesti suoritettuina. Kuusamolla on lähtökohtaisesti edellytyksiä parempaankin tulevaisuuteen kuin mitä kohti olemme luisumassa. Sen saavuttaminen vaan edellyttää myös äänestäjiltä ennakkoluulotonta rohkeutta vaalikopeissa. Pelkällä joo joo -meiningillä ei saada mitään aikaiseksi. Valtuusto ei ole sen paremmin tekemättömien tuppisuidenkaan paikka.

Valtuustotyö on perehtymistä, pohtimista, ennakkovalmisteluja ja vaihtoehtojen tarjontaa. Oma linja kuuluu jokaisen perusoikeuksiin. Myös mielipiteissä se oma on monelle se paras mielipide. Valitettavan usein valtakoneistossamme kuuluu se ryhmän mielipide murtavan monen oman mielipiteen.

Muutoin olen sitä mieltä, että Kuusamo on pelastettava!

Joukamo Kortesalmi (ps.)

kaupunginvaltuutettu

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


9 kommenttia
Nimetön
Tyytyväinen
#1

Kyllä enemmistö on ollut , historian aikana montakertaa väärässä !?! Esimerkiksi käynee , vedenpaisumus !!? Jeesuksen ristille naulaaminen !? Jne , ym, ym !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Joukamo Kortesalmi yrittäjä, puuntuottaja
Iloinen
#5

Varmasti on ollut. Tässä onkin kyseessä heitto keskustapuolueen suuntaan, missä on aina korostettu sitä, että enemmistö ei voi olla väärässä. Tämänhän täytyy pitää paikkansa myös nyt, kun PS on liki kaksi kertaa kepua suurempi!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#2

Hei. Kiitos Joukamokin. Kyllä, kahden voimakkaan Henkivallan, ja niiden, ”hallitsijoiden”, voimainkoitoksesta, kaikessa on kyse: Perkeleen ja Jeesuksen Kristuksen. Toista odotimme, perkele, sieltä, ”reippaana” ”poikana”, tuli, ja, meinaa meistä viedä suuren saaliin, isälleen perkeleelle helvettiin. Sana sanoo: On vaara, että, valitutkin eksyvät. Nyt juuri, elämme sitä aikaa, ja, perkele, vaan, punoo lisää, valheellista taikaa. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen.
Iloinen
#3

Hei. Kiitos Joukamokin. Kyllä, kahden voimakkaan Henkivallan, ja niiden ”hallitsijoiden”, voimainkoitoksesta, kaikessa on kyse: Perkeleen ja Jeesuksen Kristuksen. Toista odotimme, perkele sieltä ”reippaana” ”poikana” tuli, ja, meinaa meistä viedä suuren saaliin, isälleen perkeleelle helvettiin. Sana sanoo: On vaara, että, valitutkin eksyvät. Nyt juuri, elämme sitä aikaa, ja, perkele, vaan, punoo lisää, valheellista taikaa. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen.
Iloinen
#4

Hei. Kiitos Joukamokin. Sanot, Kuusamo on pelastettava. Meitä pelastajia on ollut monenlaisa ja on vieläkin. Hitleri yritti pelastaa imiskunnan: Jalostamalla ja valikoimalla meitä: vuohiin ja lampaisiin. Samaahan mekin tehtiin noin 100 vuotta sitten,- hunot ja ”kapinalliset”, pois, niin, kyllä meidän sitten kelpaa, kun ei nuo ”perussuomalaisten” kaltaiset, tuossa jaloissa ”pyöri”. Nyt historia taas toistaa itseään: Kaunisniminen belsebuun laitos utelee meiltä tarkkoja tietoja kaikenmaailman turhuuksista ja Isämme kuiskaa: Tarpeellisia on vähän, tahi yksi ainoa. Sitä tämä belsen ”agentti” ei meiltä kysy, vaikka olemme jo melko, toinen jalka haudassa. Ei kysy: Pääsetkö sinä nyt varmasti taivaaseen. Kaikkea muuta, tois’arvoista ”höpisee”, mutta hänellehhän onkin, ensisiaista palvella: Jeesuksen Kristuksen vastustajaa; kaukorokotuksin ja muin, kauheuksin. Kaikki toiset valtiolliset teatterit saisi suomesta lakkauttaa, kyllä tämä valtion elämä, ne, moninkertaisesti korvaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen.
Iloinen
#6

Hei. Kiitos Joukamokin. Kuka minua on jo pidempään kaukorokottanut? Odotan vastausta Tasavallan Presidentiltä, koska pidän varmana, että hän asian tietää, ja onko syynä se, kun kunniamerkit rinnastani puuttuu, niin, valtaapitävät, Suomessa suuttuu. En halua toimia viidettä Jumalan käskyä vastaan. Missä on tasa-arvo: ”sika” ja sotaveteraanin kesken? Ikä 81v. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#7

Hei. Kiitos. Meidän ❤️ sydämemmekin ilmaisee meille asioita, koska siellä asuu Jeesus Kristus, Sanansa mukaisesti. Kiitos.
Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#8

Hei. Kiitos. Vielä jatkokysymys tuohon Presidentiltä, kysymykseen. Tietävätköhän nämä-, Kauko-, luvattomat rokottajat, minun-, rokotuksista johtuvan kuolinpäiväni, koska tuntuu, ettei rokotusaineet, ilmeisesti vitamiinipiikkejä ole, kun niistä valtio ei ole ainakaan vielä laskuttanut. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#9

Ryhmäkuri on joka tasolla rasitteena, joka paikassa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000