Perussuomalaiset

Joukamo Kortesalmi

Kuntavaalit ovat hallitusvaalit

Vuoden 2019 eduskuntavaaleissa Perussuomalaiset saavutti maan toiseksi suurimman eduskuntapuolueen aseman 39 kansanedustajanpaikallaan. Ensimmäistä kertaa vaalihistoriassa puolue nousi myös kokonaisäänimäärältään maan toiseksi suurimmaksi puolueeksi. Kaiken kukkuraksi äänimääräero suurimpaan puolueeseen nähden jäi vain muutamaan tuhanteen ääneen ja paikkamääräerokin ainoastaan vaivaiseen yhteen paikkaan.

Krooninen kannatuskato keskustalla

Viime edeskuntavaalien ainoa ja samalla myös suurin häviäjä oli keskustapuolue, mikä koki koko olemassaolonsa ajan suurimman rökelevaalitappion – kaikkiaan peräti 18 kansanedustajapaikan karvaan menetyksen, minkä vaalituloksen kanssa kipuilu puolueessa jatkuu edelleen.

Parlamentarismin ja demokratian pelisääntöjen sekä vakiintuneiden politiikan pöytätapojen mukaisesti normaalisti vaalien voittajat muodostavat hallituksen ja vaalitappion kärsineet puolueet siirtyvät oppositioon. Tämä onkin oikeus ja kohtuus, sillä kansan tahtoa ja äänestäjien ääntä on nöyrästi kuunneltava.

Tässä suhteessa viime eduskuntavaalien jälkeisissä hallitusneuvotteluissa tehtiin tähän sääntöön sellainen poikkeus, että maan toiseksi suurin ja vaalien voittajiin lukeutuva PS kylmästi sivuutettiin ja hallitukseen nostettiin yksiselitteisen selvän murskavaalitappion kokenut keskustapuolue. Hallituksen pönkäksi keskusta oli sopivan pieni ja jo alkuun oli selvää se, että vihervasemmistomme kelkassa sille jäisi hallituksessa vain statistin rooli.

Hillittömän hillotolppahimoinen kepu

Keskustapuolueen kannatuslaskun kujanjuoksua on jatkunut eduskuntavaaleista saakka eikä sitä ole saatu katkaistua edes skippaamalla puheenjohtajan paikalta Kulmuni poliittiseen kierrätykseen ja nostamalla cityliberaali Saarikko tilalle. Oikeastaan tällä toimenpiteellä puolue joutui vain ojasta allikkoon. Tehtiin syöttö suoraan PS:n lapaan.

Perusongelmana keskustassa on kenttäväen ja puolue-eliitin välillä ammottava kuilu. Kentän puurtajat eivät hyväksy sitä, että puolueen kannatuskehitys uhrataan suppean saalistajajoukon ja mittavan avustajakaartinsa talousetujen vuoksi. Suuri osa keskustan omasta jäsen- ja kannattajakunnasta olisi pitänyt oikeana sitä, että puolue olisi jäänyt oppositioon laittaakseen siellä itsensä kuntoon.

Kokoomus opposition nurkassa

Edessä oleviin kuntavaaleihin käydään tilanteessa, missä PS on gallupjohdossa yli 20 prosentin kannatuksella. Ei-sosialististen puolueiden joukossa kokoomus on hyytynyt oppositiossa Perussuomalaisten varjoon ja keskusta on kutistunut vain keskisuureksi puolueeksi painien vihreiden kanssa samassa sarjassa kymmenen prosentin kannatustasolla. Vihreiden ja keskustan kannatus riittää hädin tuskin enää yhdessäkään Perussuomalaisten tasolle.

Uusimmassa Yle:n mielipidetiedustelussa Perussuomalaisten kuntavaalikannatukseksi on mitattu 18,8 prosenttia, kun puolueen kuntavaalikannatus vuoden 2017 kuntavaaleissa oli 8,8 prosenttia. Nousua on siis huikeat ja ennennäkemättömät 10 prosenttiyksikköä!

Kaadetaan painajaishallitus kuntavaaleissa

Perussuomalaisten kannattajaprofiili on ainutlaatuinen. Sotien jälkeen Suomessa ole ole ollut koskaan puoluetta, mikä PS:n tapaan on ollut yhtä aikaa suosituin niin työväestön, alempien toimihenkilöiden, työttömien, yrittäjien kuin maanviljelijöidenkin piirissä.

Jokainen politiikasta vähänkään perillä oleva tietää sen tosiasian, että riittävän suuren kuntavaalitappion jälkeen keskusta ei tule lähtemään seuraaviin eduskuntavaaleihin häviämään vielä lisää sille kalliiksi kokeiluksi käyneestä hallitusseikkailusta käsin. Mikäli keskusta kokee kuntavaaleissa nöyryytyksen, se lähtee vaalien jälkeen hallituksesta ja kaataa sen lähtiessään.

Kuntavaalit ovat siis juuri tässä poliittisesti herkullisessa tilanteessa ennen kaikkea hallitusvaalit ja vasta toissijaisesti muutosvaalit kuntakentässämme. Tosin molemmat on mahdollista aikaansaada kertarytinällä.

Muutoin olen sitä mieltä, että Kuusamo on pelastettava!

Joukamo Kortesalmi (ps.)

kaupunginvaltuutettu

Osallistu keskusteluun!


8 kommenttia
Unto
#1

Tai sitten ihmisten silmät vihdoin aukeaa persujen onttoudelle ja saadaan vastajytky.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#6

Hei. Kiitos Untokin. Olipas se ”ontto” kommentti Untolta.Toivotaan, ettei ”kumise” enempää. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Painetta toki kummallisvaalit eurososialisteille tuovat, mutta mikään tuskin oikeasti muuttuu valtakunnanpolitiikassa.

Ensinnäkin pitää muistaa, että Suomessa toimii näennäisdemokratia eli mikä tahansa puolue hallituksessa voidaan vaihtaa mihin tahansa, kannatuksesta viis.

Jos keskusta tai vihreät tai molemmat lähtisivät, niin EU-myönteinen globalisti-puolue kokoomus astuisi tilalle ja sama Suomen kuppaaminen jatkuisi. Näin on jo neuvoteltu ja kabineteissa sovittu.

Sellaista todelliseen demokratiaan kuuluvaa, kuin hallituksen kaatuminen ja uusien vaalien järjestäminen ei täällä tapahdu. Ja jos tapahtuisikin, niin sekin menisi ennalta sovitun käsikirjoituksen mukaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#7

Hei. Kiitos nimetönkin. Noinhan se on valtiossa, jossa otetaan ohjeet perkeleen puolelta, eikä taivaan. Syvyydestä synkkyys tulee, Taivahasta Kirkkaus. Onneks’ Jeesus tuli, Häneen: koronakin: ”suli”. Kaupparatsut kauhistui: Miten kaupan käy: Totuus kaiken valoon toi: Belsee: Näy, ei. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen.
Iloinen
#3

Hei. Kiitos Joukamokin. Kyllä. Tämä ajankohta on: Jos haluaa Raamatunkerronnasta etsiä: Missä me mennään tällä hetkellä: Tapahtumien kulussa. Olemme siinä, kun on viisaat ja tyhmät neitsyet: Viisailla on öljyä, vaan tyhmillä ei. Öljy on Jumalan Sana. Ajatelkaapas Hallitusta, ja sen: ”Öljyvarantoa”, Isämme Sanoja, meidän suomalaisten: Asioiden hoidossa: Sanathan: on saatanalta, hallitushan: vetää maton alta, kantasuomalaiselta. Ovat ”öljyttöminä”: täydellisessä pimeydessä, ja pitäisi olla: Jeesusta Kristusta vastassa. Vakava paikka, meille suomalaisille. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#4

Hei. Kiitos Joukamokin. Kyllä. Tämä ajankohta on: Jos haluaa Raamatun kerronnasta etsiä: Missä me mennään tällä hetkellä: Tapahtumien kulussa. Olemme siinä, kun on viisaat ja tyhmät neitsyet: Viisailla on öljyä, vaan tyhmillä ei. Öljy on Jumalan Sana. Ajatellaanpas’ Hallitusta, ja sen: ”Öljyvarantoa”, Isämme Sanoja, meidän ❤️ suomalaisten: Asioiden hoidossa: Sanathan: On Saatanalta, Hallitushan: vetää maton alta, kantasuomalaiselta. Ovat ”öljyttöminä”: Täydellisessä pimeydessä, ja pitäisi olla: Jeesusta Kristusta vastassa. Vakava paikka, meille suomalaisille. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Silakka
Iloinen
#5

”Jokainen politiikasta vähänkään perillä oleva,” kirjoittaa mies, joka tuntuu olevan itse aivan pihalla! Kuntavaaleilla ei ole mitään tekemistä eduskuntavaalien kanssa, vaikka kuinka yrität niitä sellaisiksi vääntää. Saattaa keskustan kannatus hieman pudota, mutta niin käy aina, kun valtiotasolla ottaa vastuuta isänmaan tulevaisuudesta. Persuille käy kuten persujen ihannoimalle Trumpille, turpiin tulee ja vahvasti, ja se jos mikä on positiivinen asia!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000