Perussuomalaiset

Joukamo Kortesalmi

Maakuntauudistuksesta mahdottomia mielikuvia

1 kommenttia

On kerta kaikkiaan aivan käsittämätöntä, että edelleen ja jatkuvasti maakuntauudistuksesta viljellään peruskunnissa aivan mahdottomia myyttejä. Kaikkein huolestuttavinta tässä on se, että niitä heittelevät julkisuuteen jopa kuntien keskeisimmät poliittiset päättäjät.

Posion suunnalla tähän ei-toivottavaan toimintaan syyllistytään siitä huolimatta, että jo aikaisemmin liian leväperäisiä lausuntoja on jouduttu oikaisemaan. Järkyttävintä tässä on se, että jatkuvalla syötöllä huudellaan niin sanotusti vieläpä vieraisiin pöytiin.

Maakuntauudistuksen suhteen ei näköjään millään kyetä erottamaan jo tehtyjä päätöksiä toiveiden tynnyreistä. Yksinkertaisesti ei ymmärretä sitä, että omat esitykset eivät ole koko prosessissa kuin yksinomaan lausuntoluokkaa.

Yhdenaikaisessa maakuntauudistuksessa ja sote-ratkaisussa meille luodaan uusi vaaleilla valittava ja vahvaksi tarkoitettu maakuntatason hallintoporras. Se synnytetään siirtämällä nykyisiä kuntien tehtäviä laajasti maakuntien vastuulle.

Sillä, miten tehtävät on tällä hetkellä hoidettu, ei ole mitään tekemistä sen kanssa, miten ne tullaan jatkossa hoitamaan. Sekin täytyy ainakin yrittää muistaa, että tiettyjen palveluiden järjestämisen vastuun muuttumisen myötä myös niiden tuottamiseen tarkoitetut rahat päätyvät kokonaan muualle kuin nykyisin.

Posio pitäytyy puolitotuuksissa

Koillissanomissa 13.2. olleessa haastattelussa painotetaan edelleen Posion haluja järjestää maatalouslomitusta maakuntauudistetussa maailmassa. Lisäksi samaisessa lehtiuutisessa kerrotaan mielihaluista myydä tätä palvelua – tällä kertaa sentään kuitenkin jo Lapin maakunnan kautta – Kuusamolle ja Taivalkoskelle.

Jotakin kehitystä on oikaisujen siivittämänä sentään jo tapahtunut, mutta aivan tarkasti ottaen vieläkään ei Lapin puolella tunnuta oltavan maakuntauudistuksen kartalla.

Maatalouslomituksen järjestämisvastuu siirtyy maakuntauudistuksessa maakunnille. Tässä muutoksessa taas puheenvuoro-oikeutta suurempaa vaikutusmahdollisuutta ei ole sen paremmin Posiolla kuin Kuusamollakaan.

Maantieteellisillä rajapinnoilla keskustelu käydään maatalouslomituksenkin suhteen korkeintaan Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan maakuntien kesken. Mitään ei meille siis myydä suoraan Posiolta. Ja se myyntikin tapahtuu jatkossa Kuusamoon – ei Kuusamolle!

Koko maakuntauudistuksen sisäänajossa minua on erityisesti häirinnyt se, että aivan liian monessa peruskunnassa keskitytään vain omaan edunvalvontaan tulevan maakunnan suuntaan, vaikka päätöksenteon kannalta meidän pitäisi olla luomassa kokonaan uutta hallintotasoa, missä kaiken toiminnan pitäisi kulkea maakunta-ajattelu edellä.

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Onko järkee vai ei
#1

SOTE- ja maakunta”uudistus” tulee rampauttamaan kunnat ja samalla kansalaisyhteiskunnan ja lähidemokratian.
Mutta kansallisvaltion tuhoon tietyt tahot ovat ”hybridivaikuttamisellaan”, salaisilla tapaamisilla, vaikutusvaltaa antavilla rahoitusjärjestelyillä, painostuksella ja mediavaikuttamisella pyrkineetkin.
Epämääräisten ”liikemiesten” lisäksi vihreää oksaa etsivät poliitikot, EU, islamin levittämistä edistävät valtiot ja Venäjä ovat hämmentämässä soppaa ja poimimassa rusinoita pullasta.
Totuttuun tapaan Suomen kansalle jää vain muruset pöydän alla elleivät maastakarkotusta välttelevät matut vie niitäkin…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000