Perussuomalaiset

Joukamo Kortesalmi

Kunnallista sisällissotaa keskustassa

Olen aivan äimän käkenä seurannut Kuusamon kuntavaalikeskustelua, missä on ilmennyt yksi hämmästyttävä piirre – paikallisyksinvallassa yli sata vuotta olleen keskustapuolueen edustajat luettelevat nyt pitkiä listoja siitä, mitä pitäisi kaupungissamme korjata ja tehostaa. Kyseessä ovat tosiasiallisesti heidän omien laiminlyöntiensä rästilistat.

Kuusamon hallinnossa kaikissa toimielimissä aina vähäisimpiäkin vaalilautakuntia myöten on ollut vuosikymmenet keskustalainen enemmistö ja puheenjohtaja. Kaikkeen päätöksentekoon on jokaisessa instanssissa riittänyt yksinomaan keskustan omat äänet. Näin vahvalla valta-asemalla paikkakunnan luulisi tulleen valmiiksi jo aikapäiviä sitten, mutta kovin keskeneräiseltä tämä vielä vaikuttaa – jopa keskustalaisten itsensä esiintuomina.

Valitusten vyöry vaivanamme

Näin vaalien alla kansalle luvataan hövelisti yhdeksää hyvää ja kymmentä kaunista, mutta ääni kelloissa muuttuu taas heti sen perään, kun äänet on saatu lasketuiksi ja lakkariin. Seuraa lehmänkäännös lupausten ja puheiden suhteen. Vaalien välillä sitten toiminta on täysin käänteistä viekkaisiin vaalienaluspuheisiin nähden.

Kuusamossa on pelin politiikka päässyt pahoin rapauttamaan kunnallisen päätöksenteon. Jotakin on ja pahasti pielessä, kun keskeisimmät kaavapäätökset ja virkavalinnat kaatuvat hallinto-oikeusasteissa. Nyt myös Kirkkokedon koulun urakkatarjouksen hyväksyminen on riitautettu. Kaikessa paistaa läpi sekä heikko hallintotapa että osaamattomuus ja valtakoneistomme ylimielinen asenne. Kuinkahan suureksi uuden koulun lopullinen hintalappu ehtiikään nousta ennen kuin se on valmiiksi saatu?

Käytännössä sivistystoimenjohtajan valinnan ympärillä käytävä valituskierre on keskustapuolueen paikallista sisällissodankäyntiä, missä vastakkain on kaksi ex-kepu-kansanedustajaa. Tuoreempi heistä valinnasta valittavana – hävinneenä osapuolena – ja vanhempi vastavalittajana johtamansa keskustaenemmistöisen kaupunginhallituksen puheenjohtajana. Ja kulut tästäkin puolueriitelystä kaatuvat kuntalaistemme kontolle.

Vihreillä alkeetkin hukassa

Nyt uusimpana elementtinä paikalliseen poliittiseen elämään on noussut yhdyskuntatekniikan lautakunnan kokouksen kulku, missä vihreä veijariveivari on ollut törmäyskurssilla ainakin lautakunnan puheenjohtajan kanssa tullen suljetuksi ulos etäkokouksesta. Eriävien mielipiteiden johtavan paikallisesittäjän olisi luullut jo vihdoinkin oppineen edes niiden jättämiseen liittyvät kokoustekniset alkeet.

Kuusamon on vallannut kurjistumisen kierre, minkä katkaiseminen vaatii täydellistä poliittista suunnanmuutosta ja hallintokulttuurimme täystervehdyttämistä. Tilastotiedot ja kehitysennusteet osoittavat kiistatta todeksi sen, että maahamme on muodostunut koillisen kurjuuden kolmio, mihin kuuluvat Pohjois-Kainuu, Koillismaa ja Itä-Lappi. Kuusamo on seutukuntakaupunkina hivenen paremmassa asemassa kuin alueen pienkunnat, mutta sen kehitys kulkee tasan samaan synkkään suuntaan vain hienoisella aikaviiveellä.

Käänne parempaan on mahdollista, mutta se vaatii osaavaa, oivaltavaa ja tosiasiat tunnustavaa päättäjäjoukkoa, missä kaikille mielipiteille on sijansa. Ikävätkin asiat on kyettävä tunnustamaan ennen kuin niihin kyetään löytämään parhaat mahdolliset vastatoimet. Absoluuttinen viisaus ja lopullinen totuus eivät nimittäin asu välttämättä aina valtakoneistossa.

Muutoin olen sitä mieltä, että Kuusamo on pelastettava!

Joukamo Kortesalmi (ps.)

kaupunginvaltuutettu

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Lasse Hietanen
Iloinen
#1

Hei. Kiitos 😕 Joukamokin. Toivotaan Ja Rukoillaan SINNE Suomineidon, melko, aivokorkeudelle: JUMALAN Rauhaa Ja Rakkautta, KOSKA kohtapuolinhan Saamme Suomeen, toivonmukaan, uudenlaisen Hallitusmuodon: Kristokratian. Sitten tulee SINNE teillekkin: JUMALAN Valtakunta lähemmäksi, kuin Nyt. Lintukoto palaa Suomeen, Ja aloitetaan, ääneen puhua meidätluoneesta KRISTUKSESTA. Nythän ylellekkin, On Kuolleet: Kaikki kaikessa. Niitä haalitaan pelokkeeksi lapsillekkin, Vaikka Intiasta saakka. Mutta: ”Kuolleet haudatkoon kuolleensa.” Kiitos 😕. SIUNATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000