Perussuomalaiset

Joukamo Kortesalmi

Kunnallisneuvossuhmurointia

Maassamme on viime ajat puhuttu ja kirjoitettu paljon siitä, että maahanmuuttajille ei pidä rakentaa ohituskaistoja. Ei työelämään eikä opiskeluunkaan. Tasa-arvon perään huudetaan kurkku suorana, mutta käytännössä sitä ei kyetä toteuttamaan.

Sama tilanne näköjään vallitsee kunnallisessa – ja valitettavasti maakunnallisessakin – päätöksenteossa. Muuhun tulokseen ei voi tulla, kun on ensihämmästyksestään selvinnyt puskan takaa tarjotuista täytekakkukahveista.

Siinä ei ole mitään, että ihmisiä palkitaan oikeista ansioista. Niin pitää ollakin. Kansakunnan identiteetti tarvitsee sitä. Tästä ei ole epäilystäkään.

On myös niin, että jos ansiot riittävät huomionosoituksiin, pitäisi esityksetkin kyetä tekemään normaalissa, oikeassa ja perustellussa marssijärjestyksissä. Oikoteitä ei saisi rakentaa edes omille. Vai miten asia tulkitaan keskustapuolueessa?

Vihreän veranalusen vallankäyttöä

Olen Kuusamossa kaupunginhallituksen jäsen. Sen saman toimielimen, minkä kautta on kuluvan vaalikauden aikana kulkenut jo kaksi neuvosesitystä. Kaksi on, mutta kolmatta ei. Syytä oikopolun käyttöön ei ole kerrottu, selityksiä senkin edestä.

Tällä kertaa ei kuitenkaan tainnut olla kyse siitä, että arvonimi olisi annettu kutsuttuna? Tai mistäpä minä sen tiedän, kun olen vain päättäjä, jonka olisi pitänyt olla asiasta päättämässä, vaan eipähän ole ollut esityksen tynkääkään, mistä päättää!

Tätä juuri on se umpi-kepu-hyväveli-hallinto, mistä olen hirmuhallintonakin maininnut. Se on sitä, että kepu-tarve oikeuttaa oikoradan käyttöön. Tätäkin asiaa on perin tympeätä ottaa esille, mutta se on välttämätön pakko.

Tästä nousi haloo heti, kun asia tuli esille, mutta moni muu ei valitettavasti uskalla tulla tässäkään kysymyksessä kepu-pelossa esille. Teen sen heidänkin puolestansa. Siitäkin huolimatta, että minusta tehdään perin kepu-ikävä ihminen.

Piiri pieni pyörii

Kun normaali reitti tällaisissa arvonimiesityksissä ja arvomerkkiasioissa on se, että sitä varten valittu toimielin – arvomerkkitoimikunta – pohjustaa ja käsittelee asian. Näin ei mitä ilmeisimmin ole ollut, koska saamissani vastauksissa selvityspyyntöihini tähän ei ole ainakaan viitattu.

Kuusamon kaupunginhallitus ei sen paremmin ole asiaa käsitellyt, koska olen sen kaikkiin kokouksiin tapani mukaan viime aikoina osallistunut. Vastaukseksi olen saanut sen, että Kuusamossa asiasta on ”keskusteltu puheenjohtajistossa”. Minkälainen päätösvalta Kuusamossa puheenjohtajistolla mahtanee olla? Ja kuka sen sinne on delegoinut?

Olen saanut vastaukseksi myös sen, että: ”olin siinä käsityksessä, että näin on menetelty aiemminkin”. Sehän taas puolestaan ei ole perustelu yhtään millekään. Ja sen puheenjohtajiston puolestaan muodostavat henkilöt, jotka taatusti tietävät sen, miten aikaisemmin on menetelty.

Vielä uskomattomammaksi tämä päätöksentekokyhäelmä muodostuu, kun tarkastellaan asian käsittelyä Pohjois-Pohjanmaan liitossa. Saamieni vastausten mukaan se on ollut mukana esityksessä ja rahoituksessa. Maakuntahallituksen kokouksissa tällainen esitys ei ole ollut esityslistalla, missä sielläkin olen ollut läsnä tunnollisesti.

Sattumoisin kuulun maakuntahallinnossa myös puheenjohtajistoon. Hämmästyksekseni olen täysin epätietoinen sitäkin kautta! Odottelen vielä liiton selvitystyötä asiassa.

Kunnallisvaalineuvosnimitys?

Tässä prosessissa tai paremminkin kulissientakaisessa vehkeilyssä eniten ihmetyttää se, että miksi näin on tehty? Miksi ottaa riski, että sopivasti kuntavaalien alle ajoitettu kepu-näppärä operaatio valuu niin sanotusti reisille?

Tässä suhteessa voin esittää vain arvailuja. Joko kepu-hätä on niin suuri, että on pakko tarttua ensimmäiseen vastaan tulevaan oljenkorteen. Kiire tässä joka tapauksessa on ollut, koska oikaista on pitänyt!

Toinen vaihtoehto on se, että Kuusamon päässä on arveltu, että kaupunginhallituksesta ei tule yksimielistä esitystä asiassa. Se puolestaan on hyvinkin todennäköinen arvio. Eikä se ole edes minun ensiesittämäni näkemys.

Kolmas mahdollisuus on se, että paikallis-kepu viis veisaa siitä, miten olisi pitänyt toimia, vaan luottaa kylmän viileästi siihen, että se on kaiken arvioinnin ylä- ja ulkopuolella! Olipa niin tai näin, itse en kepulikonstein ansaittua arvonantoa itselleni huolisi!

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Nimetön
#1

Voi,voi. Ei se ole helppoa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Korruptio kukoistaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000